MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANI PROF.DR. ELİF AYDIN’IN EĞİTİME YÖNELİK MESAJI
24.03.2020

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANI PROF.DR. ELİF AYDIN’IN

“COVİD-19” NEDENİ İLE ARA VERİLEN EĞİTİME YÖNELİK MESAJI

Değerli Mühendislik Fakültesi Öğrencilerimiz,

Son iki haftadır yaşanmakta olan COVID-19 salgını nedeniyle eğitim ve öğretime maalesef bir süre mecburen ara vermiş durumdayız. Biz de tüm üniversiteler gibi, bu süreçte siz öğrencilerimizin eğitim ve öğretim kazanımlarından geri kalmalarını en aza indirgemek üzere elimizden gelen tüm tedbirleri bir an önce uygulamaya geçirmeye çalışıyoruz.   

Rektörlüğümüz koordinasyonunda yapılan çalışmalar sonucunda pek çoğunuzun derslerinizden tanıdık olduğu Moodle ortamının, bu süreçte “Uzaktan Eğitim Portalı” olarak kullanılmasına karar verilmiştir. Tüm derslerin Moodle sayfası açılacak; derslerle ilgili başta ders izlenceleri ve sunumları olmak üzere yardımcı diğer materyaller varsa (ve mümkünse telif haklarını ihlal etmeyecek şekilde ders kitapları, videolar, örnek problemler ve çözümleri, ödevler) Moodle ortamına yüklenecektir. Ayrıca haftalık ders saatlerinin  canlı ders (senkron, çevrimiçi) olarak verilmesi için Zoom yazılımının satın alınmasına karar verilmiş ve etkin kullanımı için çalışmalar başlamıştır. Uygulama ve laboratuvar etkinliklerinin uzaktan eğitim ortamıyla uyuşmasının mümkün olmadığı derslerde öğrencilere ayrıca bilgilendirme yapılacaktır. 

Bu hazırlıklarımızın başarısı için, lütfen, Bahar 2019-2020 döneminde kayıt olmuş olduğunuz tüm derslerin MOODLE hesaplarında katılımcı olarak kayıt olmuş olduğunuzdan emin olunuz. Uzaktan eğitimle ilgili gelen tüm haberleri alabilmeniz için de okul elektronik postalarınızı da kullanmanız gerekmektedir. 30 Mart 2020 itibariyle aktif uzaktan eğitim sürecine geçilmesi planlanmaktadır, ancak derslerinizi veren öğretim elemanlarımız daha önce de hazırlık amacıyla size bilgilendirmeler yapabileceklerdir.

Son olarak, sizlerle yeniden sağlıklı günlerde yerleşkemizde, sınıflarımızda, laboratuvarlarımızda kavuşmayı dilerken, sizin ve ailenizin sağlıkla, bu sürece belirsiz ama elbette ki bitecek dönemi atlatmanızı diliyorum. Önlemlere dikkat edin, sağlıkla kalın, evde kalın.

Prof. Dr. Elif Aydın