Prof. Dr. Gülhan Özbayoğlu, XVII. Uluslararası Kömür Hazırlama Kongresi’ne Başkanlık Yaptı
14.11.2013

XVII. Uluslararası Kömür Hazırlama Kongresi (XVII.ICPC) Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Taner Yıldız’ın himayelerinde 1-6 Ekim 2013 tarihinde İstanbul’da Grand Cevahir Hotel ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. İki paralel oturum şeklinde gerçekleştirilen kongrede kömür hazırlama ve kömür teknolojileri konuları tartışıldı ve son gelişmeler aktarıldı. Ayrıca kömür hazırlama ve teçhizatların tanıtıldığı ICPC 2013 EXPO isimli bir sergi de kongre kapsamında yer aldı.

1950 yılından dört senelik aralıklarla gerçekleştirilen Uluslararası Kömür Hazırlama Kongresi (ICPC)’nin organizasyonu 12 kişiden oluşan” Uluslararası Organizasyon Komitesi-IOC” tarafından yürütülmektedir. Uluslararası Organizasyon Komitesi’nde temsil edilen ülkeler A.B.D., Almanya, Avustralya, Çin Halk Cumhuriyeti, Güney Afrika Cumhuriyeti, Hindistan, İngiltere, Kanada, Polonya, Rusya, Türkiye, Ukrayna‘dır. Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Slovakya ve Yunanistan ise aday üye statüsünde temsil edilmektedir. XVII.ICPC , 1998’ten beri IOC üyesi olan Türkiye’nin gerçekleştireceği ilk kongre olmuştur. Türkiye’nin IOC’deki üyesi olan Atılım Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Gülhan Özbayoğlu hem IOC’nin , hem de XVII.ICPC’nin başkanlık görevini yürütmüştür. Kongrenin teknik sekreterlik görevini ise ODTÜ Maden Müh.Bölüm Başkanı Prof.Dr.Ali İhsan Arol yapmıştır.

XVII.ICPC’ye dünyanın 26 farklı ülkesinden 185 bildiri özeti gelmiş, bunlardan 130’u sözlü sunuma kabul edilmiştir. Katılımcılar ve beraberindekiler için İstanbul ‘un ve Türkiye’deki diğer yörelerin turistik ve tarihi yerlerinin görülmesinin yanısıra kömür hazırlama tesislerine yapılacak teknik turlardan oluşan zengin bir sosyal program sunulmuştur.

Kongre hakkında kapsamlı bilgi için başvurulacak web adresi: www.icpc2013.com