Michigan Üniversitesi ile İş Birliği Anlaşması
10.06.2019

Michigan Üniversitesi ile İş Birliği Anlaşması İmzalandı

Dekanımız Füsun Terzioğlu, 10-17 Mayıs tarihleri arasında Michigan Üniversitesi’nce düzenlenen “Beyond #MeToo: A Look at Gender Based Violence and Reproductive Coercion Globally” ve “Designing and Evaluating Culturally Appropriate Interventions to Improve Reproductive & Sexual Health” adlı bilimsel programlarda yer aldı.

İnsan ticareti, toplumsal cinsiyete dayalı şiddet ve önlemeye yönelik yenileşimci uygulamalar, sağlık çalışanlarının eğitimleri, ilişkin konularda araştırma faaliyetleri ve kariyer planları, farkındalığın arttırılması ve araştırma sonuçlarının yaygınlaştırılmasında medyanın etkin kullanımı gibi konuların işlendiği ve birçok ülkeden katılım gösterilen program sonrasında Sağlık Bilimleri Fakültemiz ile Michigan Üniversitesi Hemşirelik Bölümü arasında hemşirelik eğitimi ve bilimsel araştırmalar temelli iş birliği anlaşmasına varıldı.

Bu iş birliği, karşılıklı ilgi alanlarındaki ortak araştırma projeleri, akademik yayın ve rapor paylaşımı, yenileşimci eğitim metodları ve ders tasarımlarına ilişkin deneyim paylaşımları, ortak sempozyum, workshop ve konferans organizasyonları, öğrenci değişimi, araştırmacıların karşılıklı ziyaretleri gibi geniş bir alanı kapsamaktadır.