Üniversitemiz İktisat Bölüm başkanı Doç. Dr. Mustafa İsmihan Türkiye Ekonomi Kurumu’nun (TEK) Yönetim Kurulu Üyeliğine Seçildi
30.12.2013

Türkiye Ekonomi Kurumu (TEK), Atatürk’ün önerisiyle, Milli İktisat ve Tasarruf Cemiyeti adıyla 12 Aralık 1929’da kuruldu.  TEK, iktisat alanında konferans, sempozyum vb. faaliyetler düzenleyerek ulusal ve uluslararası ekonomik sorunlara ışık tutmaktadır. Geçtiğimiz yıl düzenlenen Uluslararası Ekonomi Konferansına (UEK-TEK 2012) 2001 yılında Nobel Ekonomi ödülünü kazanan Joseph E. Stiglitz’in yanı sıra pek çok değerli iktisatçı konuşmacı olarak katılmıştı.

TEK'in 84. kuruluş yılı kutlama töreni ve Genel Kurul'u 100'e yakın katılımcıyla, 21 Aralık 2013’de,  Ankara Plaza Otel'de yapıldı. Oy birliğiyle kurumun Yönetim Kurulu’na Ercan Uygur (Ankara Üniversitesi), Jülide Yıldırım Öcal (TED Üniversitesi), Şirin Saraçoğlu (ODTÜ), Mustafa İsmihan (Atılım Üniversitesi),  Ozan Eruygur (Gazi Üniversitesi), Fahriye Öztürk (Gazi Üniversitesi) ve Hasan Cömert (ODTÜ) seçildi.

Atılım Üniversitesi İktisat Bölümü'nde bölüm başkanlığı yapmakta olan Mustafa İsmihan, lisans ve yüksek lisans eğitimlerini işletme ve iktisat alanlarında yapmıştır. TÜBA Bütünleştirilmiş Doktora Burs Programı çerçevesinde,  2001-2002 yılları arasında, York Üniversitesi’nde araştırmalarda bulunan  İsmihan, doktorasını 2003 yılında ODTÜ iktisat anabilim dalında tamamlamıştır. Mustafa İsmihan'ın önde gelen uluslararası ve ulusal dergilerde yayınları bulunmaktadır.