KASAUM’un “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü” Paneli Gerçekleşti
04.12.2015

Üniversitemiz  Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KASAUM) tarafından organize edilen “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü” paneli, 25 Kasım 2015 tarihinde; Rektör Yardımcımız Prof.Dr.İsmail Bircan’ın, Üniversitemiz Öğretim Elemanlarının ve öğrencilerin katılımıyla İşletme Fakültesi Seyhan Cengiz Turhan Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Panel günü ayrıca ASEL 203 “Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Hakları” dersini alan Üniversitemiz lisans öğrencilerinin Kadına Yönelik Şiddet konusunda hazırladıkları posterler de sergilendi.

Panel oturumu, KASAUM Müdürü Doç.Dr. Gül Güneş’in günün anlam ve önemine ilişkin açılış konuşmasının ardından başladı. Panel Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof.Dr. Aylin Görgün Baran’ın ilk konuşmayı yaptığı panelde; Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Selda Taşdemir Afşar “Şiddetin İzinde: Suskunluğun Çığlığı Projesi Deneyimi” konulu sunumu yaptı. Yenimahalle Belediyesi Kadın Sığınmaevi İdari Sorumlusu S. Dicle Maybek ise,  “Son Durak: Sığınmaevi Pratiği”konulu konuşmasını gerçekleştirdi.

Panel, öğrenciler ve diğer katılımcıların sorularının cevaplanmasının ardından; İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç.Dr. Lerzan GÜLTEKİN tarafından katılımcılara plaketlerinin verilmesi ile son buldu.