ISIF 2021 Uluslararası Buluş Fuarı Patent Başarılarımız
27.09.2021

2016 yılından beri düzenlenen İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA) ve Türk Patent ve Marka Kurumu iş birliğiyle 21-26 Eylül 2021 tarihleri arasında TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında gerçekleştirildi. Atılım Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi – ARGEDA TTO Direktörlüğü, akademisyenlerimizin buluşlarını sergilemek amacıyla fuarda yer aldı.

İstanbul Atatürk Havaalanında düzenlenen ISIF'21'de, alanında uzman kişilerden oluşan uluslararası jüri tarafından, Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve ARGEDA - Teknoloji Transfer Ofisi Direktörü Prof. Dr. Yılser DEVRİM’in “Yüksek sıcaklıkta çalışabilen proton iletken zarlı yakıt hücreleri için hibrid zarların geliştirilmesi” başlıklı buluşu sergilenen 254 buluş arasında altın madalya almaya hak kazandı.  Aynı etkinlikte Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Jongee Park “Zirkonya Diş Seramik Malzemesinin Üretimi” konulu çalışma ile gümüş ve Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şeniz ÖZALP YAMAN “DNA hedefli mono ve heterodinükleer kompleksler” konulu çalışması ile bronz madalya aldı.  

Prof. Dr. Yılser DEVRİM, Prof. Dr. Jongee Park ve Prof. Dr. Şeniz ÖZALP YAMAN’ı kutluyor değerli hocalarımızın başarılarının devamını diliyoruz.