Yeni Mezunlarımız Kariyerlerine Uğurlandı…
27.06.2022

Atılım Üniversitesi 2021-2022 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, önceki iki yıl pandemi gölgesinde yapılanların aksine, eski günlerdeki coşkuyla ve büyük bir katılımla gerçekleşti.  

24-25-26 Haziran 2022 tarihlerine yayılan törenlerde toplam 1224 mezun uğurlandı.  

Bu yıl Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümünden Rana Özdemir üniversite birincisi olurken, Psikoloji Bölümünden Eralp Akgül, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünden Zainab Faez Ezzat Al – Baghdadi ve Mekatronik Mühendisliği Bölümünden Bayram Alican Boztuğ ikinci ve İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümünden Yaşar Tolunay Kınık üçüncü oldu. 

İlk gün Fen Bilimleri Enstitüsü ve Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin mezun olduğu törenlerde ikinci gün Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri Enstitüleri ile Fen Edebiyat, İşletme ve Sağlık Bilimleri Fakültelerinin öğrencileri mezun oldu. Törenlerin son gününde ise Meslek Yüksekokulu Adalet Bölümü, Sivil Havacılık Yüksekokulu, Hukuk ve Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri mezuniyet sevincini yaşadı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan, Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ’un açılış konuşmaları ile devam etti. 

Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ konuşmasında “Bu sene bizler için önemli bir yıl Atılım Üniversitesi kuruluşunun 25. Yılını kutluyor. 1997 yılında 3 fakülteyle başlayan bir serüven bugün 7 fakülte, 4 yüksekokul, 3 enstitüyle devam ediyor. Mühendislikten sağlığa, hukuktan sivil havacılığa kadar geniş bir yelpaze de eğitim veriyor. Ülkemizin ve dünyanın geleceğinde söz sahibi olacak mezunlar yetiştiriyoruz. Üniversitemizin her boyutta kalitesini artırmak için sürekli çaba sarf ediyoruz. Geçtiğimiz yıl yükseköğretim kalite kurulunun uyguladığı kurumsal akreditasyon programına başvurduk ve bu nisan ayı içerisinde beş yıllık kurumsal akreditasyon almaya hak kazandık. Üniversitemizin eğitimden araştırmaya, uluslararasılaşmadan yönetimine kadar tüm faaliyetlerinin değerlendirildiği bu süreçte ülkemizdeki birçok devlet, vakıf üniversitesini geride bırakarak ulaştığımız kalite düzeyi bizleri fazlasıyla gururlandırdı. Ancak şunu da ifade etmeliyim ki bu gururun büyük kısmı Atılım Üniversitesini bundan 25 yıl önce bu hedeflerle kuran ve bu günlere getirenlere ve de en başta mütevelli heyet başkanımız Sayın Yalçın Zaim Beyefendi'ye ait. Çeyrek yüzyılı geride bıraktığımız bu günler de kendisine ve üniversitemize katkıda bulunan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı. 

Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ sözlerine “Sevgili Mezunlarımız, sizlere bu şekilde dünya sıralamalarında ilk 1000 üniversite içerisinde yer alan Kurumsal Akreditasyon belgesine sahip vakıf üniversiteleri arasında en fazla akredite programı olan bir üniversitenin diplomasını taşımanın dururunu yaşayacaksınız. Mühendislik fakültesinin 8, işletme fakültesinin 5, fen edebiyat fakültesinin 4, Güzel sanatlar, tasarım ve mimarlık fakültesinin 1 programı ulusal ve uluslararası düzeyde akredite. Mühendislik fakültesinin aktedite programlarından mezun olanlar hem Avrupa birliği hem de Anglosakson dünyanın ülkelerinde mühendis olarak çalışabilecekler. Birlikte zor günler geçirdik. Ama sizler bugün çok fazla olumlu ayrıcalıkla üniversitenizden mezun oluyorsunuz. Değerli öğretim elemanlarımız, sizler bugünün en önemli mimarlarısınız. Geleceğimiz olan gençlerin yetişmelerine büyük katkılar sundunuz. Eminim ki öğrencilerimiz de sizleri hayatları boyunca sevgi ve minnetle hatırlayacaklardır. Hepinize tek tek teşekkür etmek istiyorum. Üniversitemizin idari kadrosunu oluşturan sevgili mensupları, sizler de atılım ailesinin ayrılmaz parçaları olarak öğrencilerimizin bugünlere ulaşmasında büyük rol oynadınız. Sizlere de teşekkürlerimi sunuyorum.” Diye devam etti. 

Veliler ve öğrencilerin özveri ve gayretine değinen Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ “Bugün aslında en çok sizlerin ve öğrencilerimizin gurur günü, sizler maddi ve manevi desteğinizi hiç esirgemediğiniz çocuklarınızın kendisine güvenen meslek sahibi bireyler olarak yetişmeleri için varınızı yoğunuzu ortaya koydunuz. Onların bu günlere ulaşmasında yapmış olduğunuz katkı için sizlere de şükranlarımı sunuyorum. Sevgili Mezunlarımız, yarından itibaren kendinizi bambaşka bir dünyanın içinde bulacaksınız. Belki üniversitede geçirdiğiniz günlere göre çok daha fazla çalışacaksınız, ama üreteceksiniz, kendinizi geliştireceksiniz. Ancak unutmayız ki ülkelerinizin sizler gibi iyi yetişmiş aydın gençlere çok ihtiyacı var. Bu coğrafyalarda yaşam her zaman pürüzsüz olmuyor. Ama inanıyorum ki sizler yılgınlığa kapılmayacaksınız. Aslında yılgınlığa kapılmaya hakkınız da yok. Çünkü bundan yüz yıl önce bu topraklarda yaşananlar ne tür badirelerin aşılabildiğinin en büyük kanıtı. Önünüzde, zihninizde, büyük bir önderin Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği çağdaşlık yolu var. Başınız sıkıştığında onu okumanızı, anlamanızı ve takip etmenizi istiyorum sizden. Yaşamanız boyunca yolunuz Atatürk'ün çizdiği yol olsun. Bugünkü mutluluğunuzun hayatınız boyunca sürmesini diliyor. Hepinize sağlıklı günlerde mutlu ve başarılarla dolu bir yaşam diliyorum, sevgi ve saygılarımı sunuyorum." şeklinde sözlerini tamamladı. 

Artan sayıları ve başarılarıyla gururlarına ortak olduğumuz tüm mezunlarımızın hayal ettikleri geleceği yaşamalarını diliyoruz.