Sivil Havacılığa Yön Verenler Atılım Üniversitesi’nde bir araya geldi
23.12.2022

Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi ve Sivil Havacılık Yüksekokulunca ‘Uluslararası Sivil Havacılık Günü’ dolayısıyla “Havacılık İnovasyonunda Atılım” konulu panel düzenlendi.  

Lamia Ergenekon Konferans Salonu’nda düzenlenen panele Pegasus Havayolları CEO’su Güliz Öztürk, TAV Havalimanları Holding CEO Yardımcısı Burcu Geriş, Hitit Genel Müdür Yardımcısı Semra Kandemir, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Mithat Üner, Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nafiz Alemdaroğlu, akademik-idari personel ve öğrencilerimiz katıldı. 

Birleşmiş Milletlerin özel bir birimi olarak kurulan ve Türkiye’nin kurucu üyesi olduğu Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) tarafından 7 Aralık tarihi her yıl Uluslararası Sivil Havacılık Günü olarak belli konu başlıkları bağlamında kutlanıyor. ICAO tarafından bu yıl üzerinde durulacak konu başlığı olarak “havacılık inovasyonu” belirlendi. 

Dünyada salgından en çok etkilenen ve pandeminin bitmesiyle birlikte katlanarak büyüyen sivil havacılık sektöründe iç hat yolcu trafiğinin yüzde 15 arttığı belirtiliyor. Transit yolcularla birlikte yolcu sayısının 170 milyona yaklaştığı Türkiye, 130 farklı ülkede 342 farklı noktaya yapılabilen uçuşlar nedeniyle dünyanın en geniş uçuş ağına sahip ülkesi durumunda. 

Giderek büyüyen hizmet ağı ve artan kalite beklentisi nedeniyle sivil havacılık alanında birçok konuda inovasyona ihtiyaç duyulmakta.  21 Aralık 2022 Çarşamba günü düzenlenen panelde, farklı bakış açılarıyla havacılıktaki inovasyon ele alındı. 

Sivil havacılığa yön verenlerin bir araya geldiği ve Can Erel modetaratörlüğünde gerçekleştirilen etkinlikte, Pegasus Havayolları CEO’su Güliz Öztürk tarafından “Havayolu İşletmeciliğinde İnovasyon”, TAV Havalimanları Holding CEO Yardımcısı Burcu Geriş tarafından “Havalimanı İşletmeciliğinde İnovasyon” ve Hitit Genel Müdür Yardımcısı Semra Kandemir tarafından “Havacılık İnovatif İşletmeciliğinde Teknoloji” konularına değinildi.