“Meçhul Tutsaklar” Belgesel Film Gösterimi Atılımlı Öğrenciler ile Buluştu
16.03.2012

Atılım Kıbrıs Araştırmaları ve Uygulama Merkezi (AKAUM) ile üniversitemizde birçok bilimsel toplantının yapılmasına ön ayak olan Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Araştırmalar Topluluğu’nun (USAT) ortaklaşa düzenledikleri “Meçhul Tutsaklar” adlı belgesel filmi 8 Mart 2012 Perşembe günü saat 14.00’da üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Kemal Zaim Sunel Konferans Salonu’nda gösterime sunuldu.

AKAUM ile USAT bahar dönemi etkinliklerine “Meçhul Tutsaklar” adlı belgesel filmini Atılımlı öğrenciler ile buluşturarak başladı. Gösterime belgeselin Yapımcılığını ve Yönetmenliğini üstlenen Cem Kar ve dönemin önemli gazetecisi Ertürk Yöndem de katıldılar. Açılış konuşmasını Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı ve AKAUM Müdürü Doç. Dr. Ulvi Keser yaptıktan sonra belgesel filminin gösterimi başladı. 1974 Barış Harekatı sonrasında evlerinden alınan 75 Kıbrıslı Türk’ün ve aynı dönemde Türkiye’den Kıbrıs’a gelip esir düşen 11 gazetecinin hayatta kalma ve bilinir olma mücadeleleri anlatılan, Mücahitlerle esirlik günlerinde karşılaşan söz konusu gazetecilerin, onlardan liste olarak isimlerini almış ve kurtulduklarında, bu isim listesini dünyaya duyurarak onların da kurtulmasını sağladıkları süreci anlatan belgesel filmi öğrenciler tarafından beğeni ile izlenerek duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Belgesel filminin akabinde Doç. Dr. Ulvi Keser anlamlı sözler ile belgesel filminin önemine değindi ve teşriflerinden ötürü belgesel filminin Yapımcısı ve Yönetmeni olan Cem Kar’a şilt takdim etti. Belgesel filmi çektirilen hatıra fotoğraflarının ardından son buldu.