Atılım Üniversitesi Hocalarına San Francisco'dan Ödül
01.11.2012

San Francisco'da İnsanlık İçin Ev yarışmasında büyük ödüllerden birisi Atılım Üniversitesi Mimarlık Bölümünde yarı zamanlı öğretim görevlisi olan Peyzaj Mimarı Sunay Erdem ve Mimar Günay Erdem'in oldu. San Francisco dünyanın en yaşanır kentlerinden olmasına rağmen evsizlerin sorunları bu mega kenti de etkilemekte. Vision 2020 San Francisco kapsamında 400 yeni ev inşaatı ve 50 mahalle yenilenmesi planlanırken, bu faliyetlerin tamamen gönüllüler tarafından gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Ögr. Gör. Sunay Erdem projeyi anlatırken, konutların San Francisco'nun San Bruno Dağlarının kütüklerin bol olduğu peyzaj alanına önerdiklerini belirtti. Konutların bulundukları doğal habitat alanın ile bütünleşeceğini de vurguladı.

Öğr. Gör. Günay Erdem ise konutların birer Habitat Evi niteliğinde olup, basit, pratik ve modüler olduklarını belirttirken, ayrıca konutların sosyal konut niteliğinde tasarladıklarını, burdaki amaçların da yalnızlaşan Amerikan ailelerini birbirleriyle daha çok komşuluk ilişkilerine girmelerini amaçladıklarını söyledi. Erdem kardeşler Reykjavik, Vancouver, Riverton ve New York'ta aldıkları ödüllerden sonra San Francisco'daki ödül son iki yıl içerisinde beşinci uluslararası ödülleri oldu. Erdem Mimarlar'ın Türkiye ve dünya genelinde ise kırka yakın ödülleri bulunmaktadır.