Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlilerine Bir Ödül de Kanada’dan
17.12.2012

 

Kasım ayında San Francisco'da ‘İnsanlık İçin Ev’ yarışmasından ödül ile dönen Atılım Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğretim görevlileri Sunay Erdem ve Günay Erdem kardeşler, Kanada'nın Sudbury şehrinde gerçekleşen Uluslararası Bahçe Eğitim Fuarı’da düzenlenen yarışmada Erdem Mimarlar adına en yüksek oyu alarak başarılarını tekrar ispatladılar.

Peyzaj Mimarı Sunay Erdem ve Mimar Günay Erdem'in  tasarladığı bahçe rakiplerine göre oldukça dikkat çekerken, uygulanan projeler sonbaharda sonuçlarını verdi. Öğretim görevlimiz Peyzaj Mimarı Sunay Erdem tasarladıkları projelerini şu şekilde aktardı:

"Sürekli gelişen bir bahçe etkinliği ile karşı karşıyaydık. Kazanan tüm projeler önce bahçelere uygulandı ve sonbaharda ürünlerini verdi. Her sene birer faz ilerleyen bu bahçe organizasyonunun bu sene 3. faz ile sona ermeyeceğini ve bu alanın gelecekte büyüyeceğini düşünüyoruz. O yüzden biz alanı Dolki Dozzy Parkın tamamını tasarlayarak başladık. Park bahçenin bedenidir. Kalbini ise şu an ekili alan oluşturuyor. Alanın ‘'kalbinden'' bütün beden-parka yayılan bir kılcal yaya yolu sistemi geliştirdik. Bu yaya sitemi gelecekteki parkın gelişimini ve sürdürülebilirliğini sağlayacak. Bitki örtüsünü zenginleştirip mevcut yapay şevlerden toprak kaymaların ve çirkin görüntüyü engelledik. Boşluk alanlar ile gelecekte bahçe etkinliklerin yapılacağı alanları tarifledik. Geriye ‘'kalbi'' çalıştırmak kaldı”

Öğretim Görevlisi Mimar Günay Erdem ise projeyi anlatırken Sunay Erdem’i şu sözlerle tamamladı:

“Alanın kalbine simgesel bir anlam yüklemeliydik. Burada yapılan faaliyeti simgeleyecek ve vurgulayacak. Bunun için tasarlanmasını istenen yapıya yetiştirilen ürünlerden birini seçtik. Yapı aynen seçtiğimiz domates gibi üzerini saran sarmaşığın sonbaharda kızarmasıyla yeşerip olgunlaşacak. Böylece alana bir ruh da kazandırılmış olacak. Yaşayan bir yapı, ağaç dallarından örülmüş ve sarmaşıklar ile sarılmış, yeşerip kızaran, aynen etrafındaki dikili sebze bahçelerinde gibi. Her sene, yeniden ve yeniden."

40'ın üzerinde ulusal-uluslararası ödülü olan öğretim görevlilerimiz Mimar Günay Erdem ve Sunay Erdem, Türkiye’de olduğu gibi yurtdışında da ülkemizi ve Atılım Üniversitesi’ni mimarlık alanında gururla temsil etmeye devam ediyor.