Öğrencilerimiz Kadına Şiddet Alanında Kurgusal Duruşma Yarışması’nda İkinci Oldu!
09.07.2020

Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencilerinden Betül Aydemir ve 2020 mezunu Seda Çetin oluşturdukları takımla Dr. Damla Songur ve Dr. Öğr. Üyesi Aslı Şimşek danışmanlığında “Kız Başına” Platformu’nun Kadına Şiddet Alanında Kurgusal Duruşma Yarışması’na katılarak kadına yönelik şiddetle mücadele için 7 Mart 2020’de Ankara Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen finale kadar çıkarak ikinci oldu!

8 takımın katıldığı bu yarışma, Kız Başına Platformu’nun “şiddet mağdurlarının haklarını en etkin şekilde savunacak öncü hukukçular yetiştirme ve savunma hakkının etik sınırları içinde kalarak sanık avukatları tarafından en uygun savunmanın nasıl yapılacağını gösterme” amacıyla yürüttüğü Kadına Şiddet Alanında Kurgusal Duruşma Laboratuvarı projesi kapsamında gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda finalde de kura ile belirlendiği üzere sanık müdafii görevini üstlenen öğrencilerimiz cinsiyet eşitliğine duyarlı bir savunma hazırlayarak tüm seyircilerin ve jürinin takdirini kazanarak elde ettikleri başarı sonucunda Ankara Barosu Gelincik Projesi kapsamında staj hakkı elde etti. 

Sahip oldukları çalışma disiplini, hukuki altyapı, etik sorumluluk ve feminist bilinç nedeniyle öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.