Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğrencileri Anayasa Mahkemesi’ni Ziyaret Etti
22.02.2011

Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğrencileri

Anayasa Mahkemesi’ni Ziyaret Etti

18 Şubat 2011

Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerince 18 Şubat 2011 Cuma günü saat 15.00’da Anayasa Mahkemesi’ne gezi düzenlenmiştir. Öğrencilerimizi Anayasa Mahkemesi Genel Sekreteri Mehmet Oğuz Kaya, Anayasa Mahkemesi Raportöleri Dr. Selami Er ile Cüneyt Durmaz karşılamıştır. Kendileri tarafından Anayasa Mahkemesi’nin görev ve yetkilerine ilişkin bir sunum yapılmış ve, Anayasa’da 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan halk oylaması ile  gerçekleştirilen değişiklik sonrası, Anayasa Mahkemesi’nin görev ve yetkileri hakkında da bilgiler verilmiş ve ayrıca öğrencilerimiz tarafından yöneltilen sorulara yanıtlar vermişlerdir. Anayasa  Mahkemesi’nin yeni binası hakkında bilgiler verilerek, Mahkeme’nin Yüce Divan sıfatıyla yargılama yaptığı bölüm ve müzakere odaları gezdirilerek buralar hakkında da bilgiler verilerek gezi tamamlanmıştır. Bu gezide, Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlilerinden; Abbas Kılıç, Çağıl Süt ve Duygu Merki öğrencilerimize eşlik emişlerdir.