Eğitici Eğitimi Programı: “Adalete Erişime Odaklı Klinik Hukuk Eğitimi Programlarının Planlaması, Yürütülmesi ve Değerlendirmesi”
15.10.2018

Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Raoul Wallenberg İnsan Hakları ve İnsancıl Hukuk Enstitüsü ile işbirliği içerisinde 11-13 Ekim 2018 tarihleri arasında “Adalete Erişime Odaklı Klinik Hukuk Eğitimi Programlarının Planlaması, Yürütülmesi ve Değerlendirmesi” Eğitici Eğitim Programını düzenledi. Programa Bilkent Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi, Türk-Alman Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi ve Ankara Barosu’ndan birçok öğretim elemanı ve temsilci katıldı. Bu program ile klinik hukuk eğitimine dair kapsamlı bir eğitim verilmiş olmasının yanı sıra, Fakültemiz aracılığıyla klinik hukuk eğitimine ilişkin birçok üniversite ve Ankara Barosu ile iletişim ve işbirliği oluşturulmasına aracılık edildi. Fakültemizin 2018-2019 Güz Dönemi itibariyle oluşturduğu ve çeşitli klinik dersleri açmış bulunan Hukuk Klinikleri çalışmalarına devam ediyor.