“Türk Medeni Kanunu’nun 93. Yılında Kadın Hakları - Kadınlar” Sempozyumu
19.03.2019

 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin ev sahipliğinde “Türk Medeni Kanunu’nun 93. Yılında Kadın Hakları - Kadınlar” Sempozyumu gerçekleştirilmiştir.

Açılış konuşmaları Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Aynur Yongalık ve Üniversitemiz Rektörü Yıldırım Üçtuğ tarafından yapılmıştır.

            Sempozyumun ilk oturumunda Prof. Dr. Ülker Gürkan’ın oturum başkanlığında Prof. Dr. Ahmet M. Kılıçoğlu “Dünden Bugüne Kadın Hakları”, Prof. Dr. Gülriz Uygur “Hukuk Hala Adaletsiz” ve Prof. Dr. Türkan Yalçın “Ceza Hukukunda Kadın ve Yargının Haksız Tahrik Algısı” başlıklı tebliğlerini sunmuşlardır. Türk Medeni Kanunu’nun kabulünden önceki ve bugünkü halleriyle kadınlara tanınan haklar ve bu hakların uygulamadaki karşılığının ne yönde olduğu Türkiye’deki veriler ve katılımcıların deneyimleri ışığında değerlendirilmiştir. Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Aynur Yongalık tarafından katılımcılara Tema Vakfı belgelerinin takdim edilmesiyle birlikte ilk oturum sona erdirilmiştir.

            Sempozyumun ikinci oturumunda ise, Muzaffer Evci’nin (yazar, yönetmen) oturum başkanlığında; alanında önemli yerlere gelmiş Selva Erdener (opera sanatçısı), Zeynur Pehlivan (milli hentbolcu) ve Fadime Uslu (yazar) konuşmalarını gerçekleştirmişlerdir.  Konuşmacılar toplumun, başarıya ulaşmasındaki mücadelelerinde kadınlara bakış açısına kendi yaşam öykülerini paylaşarak ayna tutmuşlardır. Devamında Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Aynur Yongalık tarafından katılımcılara Tema Vakfı belgelerinin takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile etkinlik sona erdirilmiştir.