3.Sınıf Öğrencilerimizden Selin Sude Yavuz EİB Moda Tasarımı Yarışması’nda İlk 10'a Girerek Finale Kalmaya Hak Kazandı
30.07.2021

Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü ulusal ve uluslararası arenada düzenlenen prestijli yarışmalardaki başarılarına bir yenisini daha ekledi.

15 yıldır ülkemizin genç tasarımcılarına kendini gösterme fırsatı vererek farkındalık platformu yaratmak ve sektöre sunduğu yeni değerlerle Türk Moda Endüstrisinin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla Ege İhracatçılar Birliği tarafından düzenlenen ve bu sene 16.sı gerçekleştirilen EİB Moda Tasarım Yarışması’nda Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencimiz Selin Sude Yavuz ilk 10 arasına girerek finale kalmaya hak kazandı.

Bu sene Contact-less teması ile pandemi döneminde yaşamımızın merkezine yerleşen dijital dünya araçlarını, dijital temasın gerçekliğini, yeni dijital kimliklerimiz olacak Avatarları , biyo- malzemelerin yükselişini ve biyofilik tasarım dünyasının oluşumunu, sürdürülebilirlik kavramının artık bir kavramdan çıkarak yaşamsal bir zorunluluğa dönüşümünü, iş dünyası, zenginlik, refah, başarı, siyaset, ekonomi değerlerinin yıkılıp birey memnuniyeti ve zevk kavramını öne çıkaracak şekilde yeniden yorumlanmasını… kısacası yeni dünyayı merkeze alan yarışmanın ön elemesi 26 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleştirildi.

Kasım ayında koleksiyonların sunulması ile dereceye girecek tasarımcıların belirleneceği yarışmanın ilerleyen sürecinde öğrencimiz Selin Sude Yavuz’a başarılar diliyoruz.