İslami Bankacılık ve Finans Eğitimi ile ilgili TEPAV Duyurusu

 

 

Konu: İslami Bankacılık ve Finans Eğitimi Genel Duyuru Talebi


TEPAV bünyesinde 2009 yılında kurulan Kamu Politikaları Eğitim ve Araştırma Enstitüsü (Training and Research Institute for Public Policy - TRIPP), sağladığı eğitim programları aracılığıyla, Türkiye'deki stratejik kamu yönetimi kapasitesinin artırılmasına katkı sağlayıp Türkiye'nin özellikle 2001 ekonomik krizi sonrası yeniden yapılanma deneyimi çerçevesinde elde ettiği birikimi bölgesindeki gelişmekte olan ülkelerle paylaşmayı hedeflemektedir.

Bu amaç doğrultusunda TRIPP bünyesinde bu zamana kadar, maliye politikasında kullanılan analitik yöntemler, yatırım bütçelemesi, düzenleyici etki analizi, yatırım ortamının iyileştirilmesi, makroekonomik politika analizi gibi eğitimler gerçekleştirilmiştir.

Bu etkinliklerin bir devamı olarak, son zamanlarda katılım bankalarının küresel piyasalarda daha da etkili bir rol üstlenmesi üzerine İslam Kalkınma Bankası’nın bir iştiraki olan İslami Araştırma ve Eğitim Enstitüsü (Islamic Research and Training Institute - IRTI) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ’ nin işbirliği ile 28 Ocak – 1 Şubat 2013 tarihleri arasında
“İslami Finans ve Bankacılık” konulu bir eğitim düzenlemiştik. İlginin ve katılımın yoğun olduğu bu eğitimi gelen talep üzerine 18 - 22 Şubat 2013 tarihlerinde tekrar gerçekleştiriyoruz. İslam Kalkınma Bankası’ndan Dr. Mohammed Obaidullah’ın eğitmen olarak katılacağı etkinliğimizde sizleri de aramızda görmek isteriz.

Eğitimle ilgili dosyalar ve katılımcı formu ile birlikte kurumunuz bünyesindeki ilgili birim ve kişilere duyurmanız dileğiyle ilginize sunarız.

Saygılarımla,



Prof. Dr. Ümit ÖZLALE
TRIPP Direktörü

 

ilgili dökümanlar için tıklayınız.