2015-2016 Güz Dönemi Yüksek Lisans ve Doktora Programları Başvuru Koşulları
19.06.2015

Atılım Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde yer alan yüksek lisans ve doktora programlarına başvuru koşulları aşağıdaki gibi tanımlanmıştır:

A) BAŞVURU KOŞULLARI:

1.Tezli yüksek lisans programlarına başvuracak olan adayların; bir lisans diplomasına sahip olmaları, ALES’ten en az 55 standart puanve YDS’den en az 50 puan almış olmaları gerekmektedir (Özel koşul gerektiren yüksek lisans program/programları aşağıda belirtilmiştir).

Enstitü tarafından YDS ile eş değer olarak tanımlanmış sınavlar ve tezli yüksek lisans programlarına başvuru için istenen puanlar:

Atılım İngilizce Yeterlik Sınavı (AİYS) en az 60 puan (Geçerlilik Süresi: 2 Yıl)

Kamu Personeli Dil Sınavı KPDS en az 50 (Geçerlilik Süresi: 5 Yıl)
Üniversitelerarası Dil Sınavı ÜDS en az 50 (Geçerlilik Süresi: 5 Yıl) 

Test of English as a Foreign Language TOEFL (IBT) en az 72 (Geçerlilik Süresi: 2 Yıl)
(computer-based tests)
CAE en az C (Geçerlilik Süresi:2 Yıl)
CPE en az C (Geçerlilik Süresi:2 Yıl) 

Öğrenci kabulu için mülakat yapılır.Adayın giriş sınavı başarı notunun hesaplanmasında; Lisans mezuniyet notuna %20, ALES puanına %50, mülakat sonucuna %30 ağırlık verilir.Yabancı dilde eğitim veren programlarda ise;Lisans mezuniyet notuna %20, ALES puanına %50, yabancı dil puanına %15, mülakat sonucuna %15 ağırlık verilir.

Kamu Hukuku tezli yüksek lisans programına başvuracak adaylar için; yukarıda sayılan lisans mezuniyet, ALES ve yabancı dil şartları aranmakta olup bunlara ek olarak “Hukuk Fakültesi mezunu olma” şartı aranmaktadır.

Çeviri Bilim tezli yüksek lisans programına başvuracak adayların; bir lisans diplomasına sahip olmaları, ALES’ten en az 55 standart puan ve YDS ya da YÖK tarafından eşdeğerliği kabul edilen bir uluslararası sınavdan en az 65 puan almış olmaları gerekmektedir.Adayın giriş sınavı başarı notunun hesaplanmasında; Lisans mezuniyet notuna %20, ALES puanına %50, mülakat sonucuna %15, yabancı dil puanına %15 ağırlık verilir.

İngiliz Kültürü ve Edebiyatı tezli yüksek lisansprogramına başvuracak adayların; bir lisans diplomasına sahip olmaları, ALES’ten en az 55 standart puan ve YDS’den en az 50 puan veya YDS’ye eşdeğerliği olan Atılım İngilizce Yeterlik Sınavı (AİYS)ya da uluslararası bir sınavdan yeterli puanı almış olmakşartları aranmaktadır.

2.Tezsiz yüksek lisans programlarına başvuracak olan adaylarda; ALES ve yabacı dil notu aranmaz.Adayın giriş sınavı başarı notunun hesaplanmasında; Lisans mezuniyet notuna %50, mülakat sonucuna %50 ağırlık verilir(Özel koşul gerektiren yüksek lisans program/programları aşağıda belirtilmiştir).

Çeviri Bilim tezsiz yüksek lisans programına başvuracak adayların; bir lisans diplomasına sahip olmalarıve ayrıca YDS ya da YÖK tarafından eşdeğerliği kabul edilen bir uluslararası sınavdan en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir.

İngiliz Kültürü ve Edebiyatı tezsiz yüksek lisansprogramına başvuracak adayların; bir lisans diplomasına sahip olmalarıve YDS’den en az 50 puan veya YDS’ye eşdeğerliği olan Atılım İngilizce Yeterlik Sınavı (AİYS)ya da uluslararası bir sınavdan yeterli puanı almış olmak şartları aranmaktadır.

Kamu Hukuku tezsiz yüksek lisans programına başvuracak adaylar için; ALES ve dil şartı aranmamaktadır; ancak “Hukuk Fakültesi mezunu olma” şartı aranmaktadır.

3. Güzel Sanatlar Fakültesi anabilim dallarında bulunan programlara başvuracak adaylarda; ALES ve yabancı dil notu aranmaz. Adayın giriş sınavı başarı notunun hesaplanmasında; lisans mezuniyet notuna %50 ve mülakat sonucuna % 50 ağırlık verilir. Mülakat puanı tam puanın % 50’sinin altında olan adaylar başarısız sayılır (Özel koşul gerektiren yüksek lisans program/programları aşağıda belirtilmiştir).

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı yüksek lisans programına başvuracak adaylar için; ALES ve dil şartı aranmamaktadır; ancak adaylardan, mesleki özgeçmişlerini ifade edecek bir portfolyo ve yapmak istedikleri çalışmaların genel çerçevesini belirleyecek bir niyet mektubu ile başvurularını gerçekleştirmeleri beklenmektedir

4. Doktora programlarına başvuracak olan adayların; ilgili bir tezli yüksek lisans diplomasına sahip olmaları, ALES’ten en az 60 standart puan ve YDS’den en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir (Özel koşul gerektiren doktora program/programları aşağıda belirtilmiştir).

Enstitü tarafından YDS ile eş değer olarak tanımlanmış sınavlar ve doktora programlarına başvuru için istenen puanlar:

Atılım İngilizce Yeterlik Sınavı AİYS en az 70puan (Geçerlilik Süresi: 2 Yıl)

Kamu Personeli Dil Sınavı KPDS en az 60 (Geçerlilik Süresi: 5 Yıl)
Üniversitelerarası Dil Sınavı ÜDS en az 60 (Geçerlilik Süresi: 5 Yıl) 

Test of English as a Foreign Language TOEFL (IBT) en az 72 (Geçerlilik Süresi: 2 Yıl)
(computer-based tests)
CAE en az C (Geçerlilik Süresi:2 Yıl)
CPE en az C (Geçerlilik Süresi:2 Yıl) 

Öğrenci kabulu için mülakat yapılır.Adayın giriş sınavı başarı notunun hesaplanmasında; Lisans mezuniyet notuna %20, ALES puanına %50,  yabancı dil puanına %15, mülakat sonucuna %15 ağırlık verilir.Mülakat puanı tam puanın % 50’sinin altında olan adaylar başarısız sayılır.

İngiliz Kültürü ve Edebiyatı doktora programına başvuracak adayların ise; lisans ve/veya yüksek lisans derecesini insanî veya sosyal bilimler alanında yapmış olmaları, ALES’ten en az 60 standart puan ve YDS’den en az 80 puan almış olmaları gerekmektedir.

 

B) ÖNEMLİ TARİHLER:

03 Ağustos – 25 Ağustos 2015:  Programlar için online başvuru süresi

28 Ağustos 2015:Atılım Üniversitesi İngilizce Yeterlik Sınavı  

01 Eylül – 03 Eylül 2015: Yüksek lisans program mülakatları

03 Eylül 2015: Doktora programları için yazılı mülakat tarihi

04 Eylül 2015: Doktora programları için sözlü mülakat tarihi

07 Eylül 2015: Başvuru sonuçlarının SBE web sitesinde ilanı

C) BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

Aşağıda sayılan belgeler, online başvuruyu takiben en geç 26 Ağustos 2015 günü mesai bitimine dek Atılım Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne teslim edilecektir:

 

  1. Online başvuru formunun çıktısı
  2. Diploma veya mezuniyet belgesinin aslı ya da onaylı fotokopisi (Türkiye dışından alınan diplomaların denkliğinin YÖK tarafından onaylanmış olması gerekmektedir).
  3. Lisans not döküm belgesinin (Transcript) aslı.
  4. ALES belgesi
  5. Yabancı dil sınavı belgesi (YDS, KPDS, ÜDS veya TOEFL).  Bu belgelere sahip olmayan adaylar üniversitemiz Temel İngilizce Bölümü tarafından hazırlanan Atılım Üniversitesi İngilizce Yeterlik (AİYS) sınavına tabi tutulacaklardır.

 

KESİN KAYIT YAPTIRMAYA HAK KAZANAN ADAYLARDAN; kayıt esnasında

  1. 6 adet vesikalık fotoğraf
  2. Nüfus cüzdanı sureti (onaylı)
  3. Askerlik durum belgesi
  4. Öğrenim ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu istenmektedir.

 

D) PROGRAM ÜCRETLERİ

Başvuru Ücreti : 30 TL

YÜKSEK LİSANS PROGRAM ÜCRETLERİ

I.Tezsiz Yüksek Lisans Program Ücretleri

Tezsiz Yüksek Lisans Toplam ücreti (11 Ders 3 Akademik Dönem) : 11.550 TL (KDV Dahil)

Ders Başı Ücreti : 1.050 TL

Tezli Programa Geçmek İsteyen Öğrenciler gerekli koşulları sağladıktan sonra (ALES ve Yabancı Dil Puanı) 8 Ders ücretine ilave olarak 4100 TL 

Tez Ücreti (2 Akademik Dönem için) ödemek zorundadır.

II. Tezli Yüksek Lisans Programı Ücreti

Tezli Yüksek Lisans Programı Toplam Ücreti : 12.500 TL (KDV Dahil)

Ders Ücreti : 1.050 TL 

Program;  2 akademik dönemi ders ve 2 akademik dönemi tez olmak üzere toplamda 4 dönemden oluşmaktadır.

DOKTORA PROGRAMLARI ÜCRETLERİ

I. GENEL İŞLETME, POLİTİK EKONOMİ, SİYASET BİLİMİ&KAMU YÖNETİMİ DOKTORA PROGRAMLARI : 

Toplam 8 Akademik Dönem İçin 16.200 $ (KDV Dahil)

(Akademik Dönem başlarında ödenmek üzere 8 Taksit)

 

II.İNGİLİZ KÜLTÜRÜ ve EDEBİYATI

Toplam 8 Akademik Dönem için 10.000 $ (KDV Dahil)

(Akademik dönem başlarında ödenmek üzere 8 Taksit)

DENİZBANK ANKARA TİCARİ MERKEZ ŞUBESİ

280 3832-368 TL Hesabı IBAN TR420013400000280383200080

280 3832-369 Dolar Hesabı IBAN TR150013400000280383200081