Temel İngilizce Bölümü Seviye Tespit Sınavı - 01 08 2019

İNGİLİZCE EĞİTİM YAPAN BÖLÜM ÖĞRENCİLERİ İÇİN

SEVİYE TESPİT SINAVI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU

Değerli Öğrencimiz,

Eğitim dili İngilizce olan bölümlere yerleşen her öğrencimizin seviye tespit sınavına girmesi gerekmektedir. 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında kayıt günlerinde sabah kayıt yaptıran öğrenciler aynı gün sabah, öğleden sonra kayıt yaptıranlar ise öğleden sonra Temel İngilizce Bölümü’nde (Hazırlık Okulu) yapılacak Seviye Tespit Sınavına girecektir. Seviye Tespit Sınavı sonucunda A (B1+) seviyesinde olduğu belirlenen öğrencilerimiz “Yeterlik Sınavına” girmeye hak kazanacaktır. Listeler Yabancı Diller Yüksekokulu ana sayfa ve Temel İngilizce (Hazırlık Okulu) Bölümü web sayfalarında duyurular kısmında ilan edilecektir. Öğrencilerimiz, kayıt oldukları gün kendilerine belirtilen yer ve saatte Seviye Tespit Sınavına gireceklerdir.

Yeterlik Sınavı 10 Eylül 2019 tarihinde yapılacaktır. Bu sınavda başarılı olan öğrencilerimiz, fakültelerinde eğitime başlayacaktır. Yeterlik Sınavında başarısız olan A seviyesi öğrencilerimiz ve Seviye Tespit Sınavında B, C ve D seviyesine yerleştirilen öğrencilerimiz ise bu seviyelere göre eğitimlerine 18 Eylül 2019 tarihinde başlayacaklardır.

Sınıfların oluşturulmasında bilgi düzeyi esas alındığı için, öğrencilerimizin bu sınava girmesi önemli ve zorunludur. Seviye Tespit Sınavı, bir muafiyet sınavı veya yarışma olmadığı için öğrencilerimizin sadece bilgilerini ortaya koymaları beklenmektedir. Dolayısı ile bu sınavda öğrencilerimiz sadece bildiklerinden emin oldukları soruları cevaplamalı ve bilmedikleri soruları gelişigüzel işaretlememelidirler.

Seviye Tespit Sınavına girmeyenler en düşük kur olan (D) seviyesinde eğitime başlarlar. Verilen tarihler dışında Seviye Tespit Sınavı ve Yeterlik Sınavı yapılmaz.

Hepinize başarılar diliyoruz.