ATILIM HIZLI MENÜ

2018 - 2019 Yılı akademik takvim bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

E-Posta

Üniversite personellerimiz ve öğrencilerimiz webmail girişlerini buradan yapabilirler.

Spor Koordinatörlüğü olarak ilk kez organize edilen Personel Basketbol 3x3 Turnuvası 17 Ocak Çarşamba günü saat:12.15'te başlayacaktır. 7 Takımın başvuruduğu turnuva maçlarını izlemek isteyen herkesi bekliyoruz. Katılan tüm takımlara başarılar dileriz.

Personel Basketbol 3x3 Turnuvasına Katılan Takımlar;

• Burak Öztürk

1. Takım: Varak Vurak
  •  Atilla Cihaner
  • Batuhan M. Coşar (Kaptan)
  • Mehmet Işık
  • Salih Ertan
  • Evren Tural

1. Takım: Mühendislik Karma
  • Berhan Melek
  • Burak Şahin (Kaptan)
  • Ersin Tiryaki
  • Görkem Baykan

7. Takım: Elektrik

• İ. Baran Uslu (Kaptan)
  • K. Efe Eseller
  • Hakan Tora
  • R. Büşra Tezel

PERSONEL BASKETBOL 3X3 TURNUVASI OYUN KURALLARI

1. Personel Turnuvasına Atılım Üniversitesi çalışanları katılabilir.
  2. Takımlar 5 oyuncudan oluşur (3 saha içerisinde 2 yedek). Turnuvaya müracaatta takım listesini bildirmek zorunludur ve liste haricinde kimse oynayamaz.
  3. Maçlar üçer kişilik takımlarla tek potada oynanır.
  4. Takımlar maçtan 10 dakika önce sahada hazır olmalıdır.
  5. 3 oyuncu ile maça başlamayan takım, hükmen yenik sayılır.
  6. Takımlar başlangıç süresinden sonra 3 dk içerisinde sahaya gelmemişlerse, hükmen yenik sayılır.
  7. Kurallar gereği herhangi bir oyuncunun oyun dışı kalması halinde, takımlar oyuna iki oyuncu ile devam edebilir, tek oyuncusu kalan takım hükmen mağlup ilan edilir.
  8. Hükmen mağlubiyet durumunda skor 15 – 0 olarak sahada kalan takım adına galibiyet sonucu olarak belirlenir.
  9. İki teknik ve/veya iki sportmenlik dışı faul alan kişi turnuvadan ihraç edilir.
  10. Olabilecek yaralanma sonucu oyuncuda kanama devam ederse oyuncu oyundan çıkmak mecburiyetindedir. Oyuncu kanaması durana kadar oyuna giremez.
  11. Turnuvada oyuncular sadece bir takımda oynanabilir.
  12. Maç kura atışı ile başlar.
  13. Takımlar 3 dakika ısınma süresine sahiptirler.
  14. Bir takım topun kontrolünü eline geçirdikten sonra 15 saniye içerisinde topu çembere atmak zorundadır. Aksi halde hücum hakkı karşı takıma geçecektir.
  15. 15 sayı atan takım maçı kazanır ya da 15 dakikalık süre bitimindeki skor maç skorudur.
  16. Beraberlik halinde maçlar uzatma ile sonuçlanır. Eşitlik bozulana kadar 5’er dakikalık uzatma periyotları oynatılır.
  17. Oyuncu değişikliği sayıdan sonra ya da oyun durduğunda yapılabilir.
  18. Her sayıdan sonra top karşı takıma geçer. Maç 3 sayı çizgisinin arkasından başlar.
  19. 5 takım faulü sonrasında yapılan faullerde 1 serbest atış kullanılır.
  20. Yapılan hücumdan sonra sayı olmaz ise, ribaunt alan takım eğer savunma takımıysa hücum etmek için 3 sayı çizgisinin dışına çıkar. Hücum takımı ribaunt alırsa 3 sayı çizgisinin dışına çıkmadan maça devam eder.
  21. 3 sayılık atışlarda basket olursa 2, 2 sayılık atışlarda basket olursa 1 ve faul atışında her atış 1 sayı olarak değerlendirilir.
  22. Takımların her maç için 1 dakikalık 1 mola hakkı vardır.
  23. Sportmenlik dışı, tek atış olarak değerlendirilir ve top atış yapan takımda olur.
  24. Basket-faul durumunda sayı geçerli sayılır ve bir faul atışı hakkı verilir.
  25. Paylaşılamayan top kararında, başlangıç önceliğe göre sıra hangi takımda ise top o takıma geçer.
  26. Burada yazılmayan kurallar hususunda maç sırasında hakemin kararı, diğer durumlarda Spor Koordinatörlüğü’nün vereceği kararlar geçerli olup, turnuvaya katılanlar bu kuralları kabul etmiş sayılır.
  27. Maç sırasında yapılacak olumsuz fair play harici hareketler hakem tarafından hükmen mağlubiyetle cezalandırılır. İki defa tekrar halinde takım turnuvadan elenir.
  28. Maçlara spor ayakkabı ve uygun kıyafetle katılmak zorunludur.
  29. 2 maça çıkmayan takım turnuvadan men edilir.
  30. Maçların fikstürü ve puan durumu Atılım Üniversitesi Spor Koordinatörlüğü sayfasında duyurulacak ve güncellenecektir (http://spor.atilim.edu.tr). Maç günlerini ve saatlerini takip etmek takımların sorumluluğundadır.
  31. Turnuvaya katılan her takım burada yazan maddeleri kabul etmiş sayılır.