Kültürel ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Spor Faaliyetleri Müdürlüğü ve Atılım Satranç Takımı’nın organize ettiği satranç turnuvaları sona erdi.

Atılım Üniversitesi Öğrencileri Satranç Turnuvasının şampiyonları 15 Martta yapılan son etap maçlarıyla belli oldu.

Turnuva 14-15 Mart 2024 tarihlerinde, Atılım Üniversitesi öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti. İsviçre sisteminde ve 10+5 formatında yapılan turnuvaya 50 satranç oyuncusu katıldı.

Turnuvanın sonunda;

Birinciliği, Ahmet Emir ŞAHİN (Makine Mühendisliği Bölümü)

İkinciliği, Main İdal ASLAN (Yazılım Mühendisliği Bölümü)

Üçüncülüğü, Altay Tevfik AKIN (Bilgisayar Mühendisliği Bölümü) kazandı.

Tüm üniversite mensuplarına açık olan 2. Satranç Turnuvasının şampiyonları da 25 Nisan’da yapılan son etap maçlarıyla belirlendi.

İsviçre sisteminde ve 5+3 formatında yapılan turnuvaya 17 satranç oyuncusu katıldı.

Turnuvanın sonunda;

Birinciliği, Altay Tevfik AKIN (Bilgisayar Mühendisliği Bölümü)

İkinciliği, Şafak YAPRAK (Uçak Gövde ve Motor Bakımı Bölümü)

Üçüncülüğü, Magsud NAJAFLİ (Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü) kazandı.

Etkinliği geleneksel bir turnuvaya dönüştürmeyi hedefleyen organizasyon sorumlusu birimler, turnuvaların devamının geleceğini ifade ettiler.