Türkiye'nin İlk Yerli Sondaj Kulesi Koca Yusuf TP1500 Projesi
30.04.2024

Türkiye'nin ilk yerli sondaj kulesi Koca Yusuf TP1500 projesi Atılım Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, TPAO, TÜBİTAK, Petrotek Sondaj Makine ve Borusan Güç Sistemleri işbirliği ile geliştirildi.

Tasarım, analiz ve yazılım işleri ise Atılım Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından yürütülen yerli ve milli sondaj kulesi Koca Yusuf TP1500, Gabar'daki Şehit Aybüke Yalçın Petrol Sahası 42'nci kuyuda sondaj çalışmalarına başladı...

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından başlatılan proje, yerli ve uluslararası firmaların iş birliğiyle geliştirildi ve uluslararası standartlara uygun ve rekabetçi bir sondaj kulesi ortaya çıkardı. Koca Yusuf TP1500 projesinin mekanik imalatı Petrotek Sondaj Makine, elektrik ve elektronik donanımı Borusan Güç Sistemleri, tasarım, analiz ve yazılım işleri ise Atılım Üniversitesi tarafından yürütüldü.