GRAFİK TASARIMI BÖLÜMÜ, ÖĞRENCİLERİ İÇİN VİZYON SEMİNERLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
03.06.2015

Yükselen Eğilim: Dijital Pazarlama  İletişimi 

Grafik Tasarımı Bölümü bu kez,  alanında Türkiye’nin lideri konumunda,  pek çok farklı alanda sosyal medya platformlarını bünyesinde bulunduran online medya şirketi  “nokta.com”un  Ürün Yöneticisi A.Gökhan Gür’ü ve  İnsan Kaynakları Direktörü Alev Demokan Yapıcı’yı  ağırladı.

Sektör –Üniversite  işbirliği  çerçevesinde 26 Mayıs 2015  tarihinde Grafik Tasarım Bölümü  Stüdyolarında, öğrenciler için,  mesleki  çerçeveyi  genişleten  en son gelişmelerin  aktif yöntemle      tanıtıldığı toplantıda, özellikle Grafik Tasarım alanının,  günümüzde “4. güç” olan medya sektöründeki  yeri  ve  gittikçe artan önemi üzerinde duruldu.

Ülkemizde yeni   olduğundan, büyük  bir iş  potansiyeline ve grafik tasarımcı ihtiyacına sahip “Dijital Pazarlama İletişimi  Sektörü”nün Türkiye’deki  yıldızı  “Nokta.com”, “İzlesene,com”,  “Alkışlarla Yaşıyorum.com”, “Sinemalar.com”, “Doviz.com”, “Blogcu.com”, “Fotokritik.com”,”Yemek Tarifleri.com” platformlarıyla da yaklaşık 20 milyona yakın takipçisine hizmet  veriyor.

Esnek yapısıyla, zaman  ve mekan  sınırlarını  aşan  dijital trafiğin  gittikçe yaygınlaşan kullanımı,  geçmişten günümüze sektörlerin yoğunlaştığı  bölgesel  iş  olanaklarını da  değiştiriyor. Nerede olursa olsun, grafik tasarımcının yaratımını  gerçekleştirdiği  dijital  araca sahip olması, “Dijital Pazarlama İletişimi  Sektörü”nde  çalışması için yeterli.

Ayrıca, konuk şirketin yöneticileri tarafından  sunulan,  staj yapma,  yarım  ya da tam zamanlı  çalışma olanakları  öğrencilerin  yoğun ilgisini  çekti. Toplantı  önümüzdeki  dönem için ortak  çalışma platformlarının  yaratılması ve projelerin  geliştirilmesi konusunda  fikir birliğine  varılarak sonuçlandırıldı.