Impressions From Panel
08.04.2010

Anayasa Değişikliği Tasarıları Paneli Geniş Katılımla Gerçekleştirildi

 

Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tunçer Karamustafaoğlu’nun oturum başkanlığı yaptığı panele Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Eski Danıştay Başsavcısı Tansel Çölaşan konuşmacı olarak katıldı.

 

Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin, Atılım Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Yalçın Zaim, Atılım Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Zerlin Kılıçoğlu Zaim, Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu, Atılım Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bircan, Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nami Çağan ve üniversitemizin farklı fakültelerinden öğretim üyeleri dinleyenler arasındaydı. Oturacak yer bulamayan öğrenciler ayakta dinledi.

 

 

 

Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu, açış konuşmasını yaptıktan sonra oturum başladı.

 

Oturum Başkanı Prof. Dr. Tunçer Karamustafaoğlu’nun ışık tutan girişinden sonra konuşmacılar söz alarak düşüncelerini paylaştı. Her bir konuşmacının sözlerinin özündeki düşünceyi Tansel Çölaşan dile getirdi: Toplumsal uzlaşı olmadan anayasa yapılamaz. Yekta Güngör Özden, ulusal iradenin halk iradesinden farklı olduğunu, anayasanın ulusal iradeye uygun olması gerektiğini belirtti. Sabih Kanadoğlu, paneli hazırlayanların öngörülü hareket ederek ironik biçimde panelin adına “Anayasa Değişikliği Tasarıları” verdiğini, aslında anayasa değişikliğinin milletvekili teklifiyle yapılabileceğini ama son taslağın bir anayasa değişikliği teklifi değil bir hükümet tasarısı olarak nitelendirilebileceğini vurguladı.

 

Konuşmacılar, daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtladı. Panel, Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu’nun oturum başkanı ve konuşmacılara plaketlerini sunmasıyla sona erdi.