EBSCO eKitaplar Koleksiyonları artık kütüphanemizde!
10.01.2017

Kütüphanemiz 18 adet farklı koleksiyonu kapsayan EBSCO e-Kitap Koleksiyonları'na abonelik gerçekleştirmiştir. Bu koleksiyonlar ile 220.000 adet e-kitaba erişim sağlanmıştır.

Bu kolesiyonlar;

EBSCO eBook Academic Collection

Dünyadaki en geniş kapsamlı (hem sayısal hem de içerik anlamında) multi disipliner, kullanıcı sınırı ve limiti bulunmayan, tam metin elektronik kitap veritabanıdır.
EBSCO eBook Academic Collection veritabanında, 145.510 akademik ekitap mevcuttur.
Yüklenebilir ekitap sayısı açık ve nettir.  Toplam 137,668 ekitap yüklenebilir özelliktedir.  Yani toplam sayının %95’i  indirilebilirdir.  Kalan kısım ise,  yayıncı sınırlaması sebebiyle yüklenememektedir.
Üniversiteler yayıncıları (Harvard University Press, Cambridge University Press, MITPress, University of California Press vs.) tarafından yayımlanan kitap sayısı 54,000’den fazladır.  CHOICE’da seçkin akademik kitaplar arasında yer alan 1,300’den fazla ekitap mevcuttur.
eBook University Press Collection

Bu eşsiz koleksiyon dünyanın en iyi 90 üniversitesinde yayınlanan 32,000’den fazla multidisiplinar ebook içermektedir. Teknoloji, bilim, edebiyat ve beşeri bilimler ve daha fazlasını kapsayan bu eşsiz koleksiyon, üst düzey araştırmalarda kullanabileceğiniz materyalleri en kapsamlı bir biçimde araştırmacılara sunar.

Önemli Başlıklar:

Official Stories: Politics and National Narratives in Egypt and Algeria, Stanford University Press
Mad Music: Charles Ives, the Nostalgic Rebel, University Press of New England
William Blake in the Desolate Market, McGill-Queen's University Press
After Newspeak: Language Culture and Politics in Russia from Gorbachev to Putin, Cornell University Press
White Lotus Rebels and South China Pirates, Harvard University Press
eBook Arabic Collection

Arapça dili kullanılan bölgelere hizmet etmek üzere tasarlanmış bu koleksiyon, toplamda 4,000’den fazla olmak üzere birçok farklı konuda Arapça tam metin e-kitap barındırır. Bu konu başlıklarından bazıları şunlarıdır: Din ve felsefe, İslami çalışmalar, tarih, eğitim, sosyal bilimler, sanat ve çok daha fazlası. Bu değerli koleksiyon önemli yayıncıların e-kitaplarını içermekle beraber Abbas Mahmoud El Akkad, Fatima Naaot, Mohamed Awad Aidi ve Ibrahim Abdel Qader Mezni gibi ödüllü yazarların da e-kitaplarını sizlere sunar.

eBook Business Collection

Bu eşsiz koleksiyon 15,000’den fazla e-kitap ile birlikte araştırmacı ve öğrencilere, özel proje ve girişimcilik adına ihtiyaç duyulan; pazarlama, finans, tedarik zinciri yönetimi gibi çeşitli konuları kapsar. Koleksiyon içerisine dahil olan başlıca yayın yapan üniversiteler; Oxford University Press, Cambridge Scholars Publishing, World Scientific Publishing Company, Princeton University Press, AMACOM ve Gallup Press.

Önemli Başlıklar:

Macroeconomics: A Critical Companion
Creating a Culture of Integrity: Business Ethics for the 21st Century
Lean Management of Global Supply Chain
The Essentials of Finance and Accounting for Nonfinancial Managers
Project and Program Management: A Competency-based Approach
eBook Canadian Collection

14,000’den fazla e-kitap içeren bu eşsiz koleksiyonda, Kanada yazar ve yayıncıları tarafından yazılan ve Kanada tarihi, yerli Kanada kültürü, Kanada siyasi ve güncel olayları konu alan e-kitaplar yer almaktadır. Bu eşssiz koleksiyonda; Dil ve edebiyat, sosyal bilimler, felsefe, psikoloji, din ve daha birçok konuyu kapsayan e-kitapları bu koleksiyon içerisinde bulabilrisiniz.

Önemli Başlıklar:

Magic Weapons by Sam McKegney
The Outlander by Gil Adamson
The Sisters Brothers by Patrick deWitt
Second Words by Margaret Atwood
First Nations Gaming in Canada by Yale Deron Belanger
Koleksiyonu eşsiz kılan başlıca yayın kuruluşları ve üniversiteler; University of Toronto Press, Dundurn Group, McGill-Queen's University Press, Presses de l’Universite du Quebec, Orca Book Publishers, International Development Research Centre ve daha fazlası.

eBook Community College Collection

Üniversitelerin akademik ve ticari bilgi ihtiyaçlarına odaklanmıştır bir koleksiyondur. Bu multidisiplinar koleksiyon 54,000’den fazla e-kitap bulunmaktadır. Buna ek olarak binlerce iş geliştirme alanı ile ilgili başlık ve değerli yayın kuruluşları bu eşsiz veritabanını daha da eşsiz hale getirmektedir. Bu önemli yayın kuruluşlarının başlıca isimleri; Packt Publishing, Emereo and Charles C Thomas Publishers.

Önemli Başlıklar:

Who Is Allah?
What Galileo Saw: Imagining the Scientific Revolution
The Undecided College Student: An Academic and Career Advising Challeng
Enhancing Writing Skills
A Constitutional History of the U.S. Supreme Court
eBook Education Collection

Bu eşsiz koleksiyon, öğrencileri ve öğretim görevlilerini kapsayan 3,300’den fazla e-kitaplerı içermektedir. Konu başlık dağılımı ise, lisans eğitimi giriş derslerini kapsayıp, daha karmaşık ve akademisyenlere hitap eden konuları içine alarak ayrıntılı bir çalışmayı kapsar.

Önemli Başlıklar:

The Boy Problem: Educating Boys in Urban America, 1870-1970
Cheating Lessons: Learning from Academic Dishonesty  
Connected Play: Tweens in a Virtual World
Beyond the Asterisk: Understanding Native Students in Higher Education
Minds on Fire: How Role-immersion Games Transform College
Bazı önemli yayın kuruluşları;  McGraw-Hill Education, Corwin Press, the Association for Supervision & Curriculum Development, Sage Publications, Harvard University Press and the National Science Teachers Association.

eBook History Collection

Bu eşsiz koleksiyonda, öğrencilerin araştırmaları sırasında ihtiyaçlarını karşılamak için 15.000'den fazla dünya tarihi ile ilgili e-kitapları içermektedir. Koleksiyonun kapsadığı başlıca konu başlıkları; ortaçağ tarihi, müzik tarihi, bilim tarihi, hukuk tarihi, felsefe tarihi, sanat tarihi, teknoloji tarihi, iş tarihi, ekonomi tarihi, din tarihi, askeri tarih ve daha pek çok konuyu kapsayan eşsiz bir koleksiyondur.

Bazı önemli yayın kuruluşları; Harvard University Press, Oxford University Press, McGill-Queen’s University Press, Ashgate Publishing Ltd., University of California Press ve State University of New York Press.

Önemli Başlıklar:

La Florida: Five Hundred Year of Hispanic Presence
Nevada: A History of the Silver State
Jewish Resistance Against the Nazis
The War Worth Fighting: Abraham Lincoln’s Presidency and Civil War America
Dublin: The Making of a Capital City
eBook Caribbean Collection

Bu eşsiz koleksiyon, Karayipler bölgesini; toprak ve insanları konu alan 1,500’den fazla e kitap içermektedir.  Karayipler ve Latin Amerika ile ilgili konularda güvenilir içerik sağlayan saygın yayıncılar ile birlikte Karayipler'deki yayıncıların bir listesini içermektedir.

Önemli Başlıklar:

Encyclopedia of Caribbean Archaeology
Sucking Salt: Caribbean Women Writers, Migration, and Survival
Caribbean and Atlantic Diaspora Dance: Igniting Citizenship
Sociology for Caribbean Students
Health Communication in the Caribbean and Beyond
Önemli academic ve yayıncılar; Ian Randle Publishers, University of the West Indies Press, University Press of Florida and the University of North Carolina Press.

eBook Religion Collection

Bu eşsiz koleksiyon, İslam, felsefe, etik, Hıristiyanlık, Yahudilik, Budizm, dini metinler ve daha pek çok dini konuyu kapsayan güvenilir yayıncılar tarafından sunulan 6.800'den fazla e-kitap içermektedir.

Önemli Başlıklar:

    Choosing the Jesus Way: American Indian Pentecostals and the Fight for the Indigenous Principle
    Growing Up Amish: The Rumspringa Years
    The Divided Mind of the Black Church: Theology, Piety and Public Witness
    Trent: What Happened at the Council
    A Foreign Kingdom: Mormons and Polygamy in American Political Culture, 1852-1890
eBooks for FE/HE Collection

FE / HE Koleksiyonu için e-kitaplar çok çeşitli konular üzerinde 7.900'den fazla başlık içeren bir e-kitap koleksiyonudur. FE / HE koleksiyonu için e-kitaplar, FE koleksiyonu için e-kitaplara yapılan bir güncellemedir. Yüksek öğretim ile ilgili başlıca; başlıkları, hemşirelik, mühendislik ve psikoloji gibi akademik konularda yoğunlaşmaktadır.

eBook High School Collection

Özellikle lise düzeyindeki öğrenciler ve öğretmenler için tasarlanan bu koleksiyon, içerdiği yaklaşık 8,500 başlık ile lise eğitiminin tüm alanlarına (ör: tarih, dil ve edebiyat, fen bilimleri, vs.) hitap eder.

eBook Nursing Collection

Bu eşsiz koleksiyon hastanelerde ve Tıp alanında akademic eğitim veren kurumlarda kullanılmak üzere tasarlanan bu veritabanı, hemşirelerin ve Sağlık sektöründe çalışanların ihtiyaçlarını karşılamak; klinik kılavuzlar, kanıta dayalı bilgi ve daha fazlasını kapsayan bu veritabanı toplam 470’den fazla özel seçilmiş  e-kitap bulunmaktadır.

Önemli Başlıklar:

Evidence-Based Geriatric Nursing Protocols for Best Practice 
Person- and Family-centered Care
B Is for Balance: 12 Steps Toward a More Balanced Life at Home and at Work 
Differential Diagnosis for the Advanced Practice Nurse
Palliative Care Nursing: Quality Care to the End of Life
Başlıca öne çıkan yayın kuruluşları; Thieme Medical Publishing Inc., HCPro, Open International Publishing Limited, Oxford University Press, Sigma Theta Tau International, Springer Publishing Company ve daha fazlası.

eBook Clinical Collection

Bu eşsiz koleksiyon kliniklerde ve biyomedikal ve Tıp alanında eğitim veren enstitülerde tarsarlanmış bir koleksiyondur. Içerisinde 2,900’dan fazla özel seçilmiş e-kitaplar bulunmaktadır ve kapsadığı alanlar başlıca şunlar; Hemşirelik, Tıp ve genel sağlık alanları.

Önemli Başlıklar:

Immunity
Stroke Recovery and Rehabilitation
Adult-Gerontology Practice Guidelines
Emergency Radiology 
A Clinician's Guide to Balance and Dizziness: Evaluation and Treatment
Başlıca öne çıkan yayın kuruluşları; Wiley, Clinical Publishing Oxford, Springer Publishing, Demos Medical Publishing, Thieme Medical Publishers, American Medical Association ve World Scientific Publishing.

eBook EngineeringCore Collection

Bu koleksiyon 5,600’dan fazla e-kitap bulunuyor. Başlıca içerdiğini konular; biyoteknoloji, inşaat mühendisliği, elektrik mühendisliği, enerji bilimleri, endüstriyel güvenlik, malzeme bilimi, optik ve fotonik, proje yönetimi, robotik ve daha fazlasını içeren bir koleksiyondur.

eBook EngineeringCore Collection koleksiyonu, en iyi kitap yayıncılarından oluşur. Bunlardan bazırları; Elsevier, World Scientific, Artech House Publishers, John Wiley & Sons, Smithers Rapra Technology, Fairmount Press, ASM International, De Gruyter and more.

Önemli Başlıklar:

Dry Construction: Principles, Details, Examples
Green Tribology, Green Surface Engineering, and Global Warming
Electric System Operations: Evolving to the Modern Grid 
Lessons Learned From the Fukushima Nuclear Accident for Improving Safety of U.S. Nuclear Plants
Atmosphere, Ocean, and Climate Dynamics  
eBook ITCore Collection

Bu koleksiyonda 2,900’dan fazla e-kitap kulunmaktadır. Konu dağılımı bunlardan oluşuyor; Grafik tasarım ve multimedia, internet ve web geliştirme, prgramlama dili, içerik yönetimi, bilgi işlem, telekomünikasyon ve daha fazlası gibi konuları içermektedir.

Önemli Başlıklar:

50 Top IT  Project Management Challenges
Responsive Web Design with HTML5 and CSS3
The Linux Command Line: A Complete Introduction
Lessons in IT Transformation: Technology Expert to Business Leader
Google Hacking for Penetration Testers: Ethical Hacking and Penetration Testing Made Easy
eBook Public Library Collection

Koleksiyonda 41,000’den fazla özenle ve özellikle halk kütüphaneleri için seçilmiş e-kitaplar bulunuyor. BU genle referans koleksiyonu hem yetişkin hemde gençler için, sektörün önde gelen yayıncıların en çok rağbet gören e-kitapları içermektedir. Bu koleksiyon ayrıca rekreasyon ve boş zaman, coğrafya, ticaret, finans, aile, evlilik, kadın, folklor, sosyal ve kamusal refah ve ev ekonomisi başlıkları içermektedir.

Önemli Başlıklar:

Wonders of the Invisible World
Python for Kids: A Playful Introduction to Programming
Anatomy of a Girl Gang
Paper & Ink Workshop: Printmaking Techniques Using a Variety of Methods and Materials
Your Mission to Mars