Proquest Veritabanları Deneme Erişimine Açıldı!
06.03.2017

ABI/INFORM Global, Art and Architecture Archive, Periodicals Archive Online, SciTech Premium Collection veritabanları 31 Mart 2017 tarihine kadar Üniversitemizin deneme erişimine açılmıştır.

 

ABI/INFORM Global

ABI/INFORM Global™ her seviyedeki araştırmacıya en yeni ticari ve finansal bilgileri sunan piyasadaki en kapsamlı işletme veritabanlarından birisidir. Binlerce yayından büyük bir kısmı tam metin olan ayrıntılı bir içeriğe sahiptir. ABI/INFORM Global ile, kullanıcılar iş koşulları, yönetim teknikleri, iş trendleri, yönetim uygulaması ve teorisi, kurumsal strateji ve taktikler ve rekabet ortamı hakkında bilgi edinebilir. ABI/INFORM Global ayrıca geçtiğimiz yüzyılın bir çok önemli ticari dergilerinin derin bir arşivini sunan ABI/INFORM Archive'i de içermektedir.

 

Art and Architecture Archive

Yirminci yüzyılın en önde gelen sanat ve mimarlık dergilerinin sayısallaştırılmış arkaplanlarını içeren önemli bir araştırma kaynağıdır. Temel tüketici ve ticaret yayınlarının arşivlerine benzeri görülmemiş bir erişim olanağı sunan, bu konuların tarihini incelemek için gerekli temel kaynaklardan oluşan benzersiz bir koleksiyondur. Dergiler, ince ve uygulamalı sanatlardan, iç mimari tasarım, endüstriyel tasarım ve peyzaj bahçeciliğine kadar alt disiplinlerin spektrumunu kapsar. Her sayı, kapaktan yüksek çözünürlüklü renkli kapağa taranır ve tamamen aranabilir metin içeren sayfa görüntüsü biçiminde sunulur.

 

Periodicals Archive Online

Sanat, beşeri bilimler ve sosyal bilimlerdeki bilimsel dergilerin arka planlarını elektronik ortamda sunarak yüzlerce başlığın aranabilir tam metnine erişilmesini sağlayan önemli bir arşivdir. Veritabanı, 37 önemli konu alanını kapsamaktadır.

 

SciTech Premium Collection

SciTech Premium Collection, Doğal Bilim Koleksiyonu ve Teknoloji Koleksiyonu veritabanlarını içerir. Bilimsel dergiler, ticaret ve endüstri dergileri, teknik raporlar, konferans bildirileri, devlet yayınları ve daha pek çok bilgiyi içeren tam metin başlıkları sağlar.

 

Uzaktan Erişim için: http://library.atilim.edu.tr/kampus

 

Veritabanı ile ilgili görüş ve önerilerinizi linkteki formu doldurarak bizlerle paylaşabilirsiniz.

 

NOT:

1. Sistematik olarak çok sayıda kopyalama, çıktı alma ve indirme işlemi yapılması durumunda Üniversitemizin veritabanına erişimi yayıncı tarafından kesilir. Bu nedenle lütfen veritabanlarını telif haklarına uygun kullanınız.

2. Erişim bağlantısının e-posta programlarından kaynaklanan nedenlerle açılmaması durumunda, adresi İnternet tarayıcınıza kopyalayarak bağlantıyı açmayı deneyiniz