Mühendislik Veritabanı "Knovel" Kütüphanemizde Anlatıldı
06.10.2016

Mühendilik alanıyla ilgili üniversitemiz araştırmacılarının deneme erişimine açılan Knovel veritabanı kütüphanemiz tarafından 6 Ekim Perşembe günü düzenlenen etkinlikte anlatıldı. 

Mühendislik alanlarıyla ilgili metinlerin yanı sıra grafiksel veriler barındıran Knovel veritabanı, sahip olduğu akıllı tarama yetenekleri, interaktif içerik ve mühendislik araçları ile araştırmacılara, mühendislik bilgilerini hızlı keşfetmenin yanı sıra veri analizi yapma olanağı sunmaktadır. Ayrıca araştırmacılar, Knovel ile elektronik kitaplarda yer alan grafik ve tabloları interaktif olarak inceleyerek, kaydederek ve bu verileri özelleştirerek kendi çalışmalarına entegre edebilirler. Aşağıdaki kısa videoda interaktif tabloları özelleştirip kendi araştırmalarınıza nasıl entegre edeceğinizi bulabilirsiniz.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=zHO8DCWB_fY&w=560&h=315]

Knovel ile erişebileceğiniz konular ise şunlardır:

Radar teknolojisi, havacılık ve savunma, makine, petrol, kimya, elektrik - elektronik, seramik, inşaat, yapı ve dizayn, çevre ve tekstil mühendislikleri, malzeme bilimi, endüstriyel güvenlik, biyoteknoloji ve ecza, tıbbi alet ve gereçler, kozmetik, yer bilimi, mühendislik yönetimi, kâğıt ve plastik sanayisi vb. konular.