Ankara’nın ilk sanayi fuarında (Ankara Sanayi Fuarı, ANSAF'10) yer alan tek üniversite ATILIM oldu.
01.10.2010

1-5 Ekim 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilen fuarda, Malzeme Mühendisliği ve İmalat Mühendisliği Bölümleri işbirliğiyle açılan standda Atılım Üniversitesi'nin sanayiye yönelik olanakları tanıtıldı.

12 ülkeden 170’e yakın yerli ve yabancı firmanın katılımı ile 1-5 Ekim 2010 tarihlerinde gerçekleştirilen Ankara Sanayi Fuarı’nda, Atılım Üniversitesi de yer alarak, sanayi ile işbirliğine olan isteğini bir kez daha gösterme fırsatı buldu. Katılım organizasyonunu Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Yrd. Doç. Dr. Kâzım Tur’un gerçekleştirdiği fuarda,  Malzeme Mühendisliği 3. ve 4. sınıf öğrencilerimiz ile Malzeme Mühendisliği ve İmalat Mühendisliği öğretim elemanlarımızın bir kısmı da fuar standımızda gönüllü olarak nöbetleşe görev aldılar, ziyaretçilere özellikle sanayicilerin ilgisini çeken Mühendislik Fakültesi, Metal Şekillendirme Mükemmeliyet Merkezi ve diğer araştırma merkezlerimizin olanaklarını tanıttılar.

Ankaralı sanayicilerin çoğunlukta olduğu ziyaretçiler, bir vakıf üniversitesi olarak bu derece gelişmiş bir Mühendislik Fakültesine sahip olmamız, ayrıca fuarda sanayicilerle beraber olmamız  nedeniyle takdir ve teşekkürlerini açıkça dile getirdiler. Dikkati çeken diğer bir konu da, sanayide çalışan mühendislerin üniversitemizdeki doktora programlarına olan ilgisi idi. Sanayide çalışan mühendislerimizin doktora yapma konusunda istekli olmaları, gelecekte daha gelişmiş ARGE ve inovasyon yeteneklerine sahip güçlü bir Türk sanayiinin oluşmakta olduğunun ayak sesleri gibiydi.

Ankara Sanayi Odası (ASO) 1. Organize Sanayi Bölgesi Sincan’da Ankara Sanayi Odası ve Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. işbirliği ile organize edilen ANSAF’10-ANKARA SANAYİ FUARI’nın açılışını Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ankara Valisi Alaattin Yüksel, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve ASO Başkanı Nurettin Özdebir gerçekleştirdi.
Fuara paralel olarak, Ankara Sanayi Odası ve TSK Lojistik Komutanlığı işbirliği ile 1 Ekim günü açılan “TSK II. Malzeme Sergisi” ise 10 Ekim tarihine kadar ziyarete açık olacak.

Ankara'nın ilk sanayi fuarının açılmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek Ankara Sanayi Fuarı'nın açılış töreninde bir konuşma yapan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ankara'nın sanayisi ile son yıllarda çok ön plana çıkan bir il olduğunu ve bugün başkentten dünyanın dört bir tarafına ihracat yapıldığını kaydetti. Babacan, Anadolu'nun ortasında olan başkentin ilk etapta kamu kurumlarının ağırlıklı olduğu bir il olduğunu, fakat Ankara sanayisinin artık tüm dünyada adından söz ettirir hale geldiğini söyledi. Bu yıl ilki gerçekleştirilen Ankara Sanayi Fuarının yanı sıra 2. TSK Malzeme Sergisi'nin de aynı alanda düzenlendiğine dikkati çeken Başbakan Yardımcısı, Türk savunma sanayinin gelmiş olduğu noktanın çok önemli olduğunu ve bugün dünyanın dört bir tarafındaki ordulara malzeme üreten bir sanayi oluştuğunu bildirdi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, bazı milletvekileri ve Eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, Bayındırlık Bakanlığı Müsteşarı Önder Kıraç ve ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç da fuarı ve sergiyi gezenler arasındaydı.
Ankara Sanayi Odası Genel Sekreteri Vedat Kahyalar, Yrd. Doç. Dr. Kâzım Tur nezdinde üniversitemize fuara katılımı için özellikle teşekkür etti. Ankaralı sanayicilerle üniversitemiz arasında gerçekleştirilebilecek projelere temel olması açısından, birlikte bir toplantı ve sunum yapılması, ayrıca ASOMEDYA dergisinde üniversitemizi tanıtıcı bir yazı hazırlanması konusunda görüşbirliğine varıldı.