İNGİLİZCE EĞİTİM YAPAN BÖLÜMLERİ KAZANAN ÖĞRENCİLER İÇİN SEVİYE TESPİT SINAVI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU
07.08.2017

İNGİLİZCE EĞİTİM YAPAN BÖLÜMLERİ KAZANAN ÖĞRENCİLER İÇİN

SEVİYE TESPİT SINAVI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU

 

 

Değerli Öğrencimiz,

 

Eğitim dili İngilizce olan bölümleri kazanan tüm öğrencilerimizin, Temel İngilizce Bölümünde (Hazırlık Okulunda) görecekleri İngilizce eğitimde, düzeylerine uygun gruplara yerleştirilebilmeleri ve 6 Eylül 2017 tarihindeki “Yeterlik Sınavına” girecek öğrencilerimizin belirlenmesi için “Seviye Tespit Sınavına” girmeleri gerekmektedir.  

 

“Seviye Tespit Sınavında” A düzeyinde çıkan öğrenciler, 6 Eylül 2017 tarihindeki “Yeterlik Sınavına” girecekler, bu sınavdan geçen öğrencilerimiz, fakültelerinde eğitime başlayacaktır. “Yeterlik Sınavında” başarısız olan ve “Seviye Tespit Sınavında” B, C ve D seviyesinde çıkan öğrenciler ise bu seviyelere göre eğitimlerine başlayacaklardır.

 

Öğrencilerimiz, kayıt oldukları gün kendilerine belirtilen yer ve saatte “Seviye Tespit Sınavına” gireceklerdir. Sınıfların oluşturulmasında bilgi düzeyi esas alındığı için, hiç İngilizce bilgisi olmadığını düşünüp temelden başlamayı planlayan öğrencilerimizin de bu sınava girmesi önemli ve zorunludur. “Seviye Tespit Sınavına” girmeyenler en düşük kurdan (D) eğitime başlarlar.

 

“Seviye Tespit Sınavı”, bir muafiyet sınavı veya yarışma olmadığı için öğrencilerimizin sadece bilgilerini ortaya koymaları beklenmektedir. Kayıt dönemi dışında “Seviye Tespit Sınavı” verilmez.

 

 

Sınav Tarihi         : 14 – 18 Ağustos 2017

Sınav Saatleri      : Her gün 1100 de ve 1500 te

Sınav Yeri            : Temel İngilizce Bölümü

           B Blok Turhan Çoruh Konferans Salonu