Şafak Çivici Atılım'da
19.04.2017

SEFES Mobilya & Ev Donanımları’nın kurucusu  Sayın Şafak Çivici Atılım'daydı

 

Girişimcilik Eğitim Serileri başlığı altında iş dünyası ile akademiyi bir araya getirmeye devam ettiğimiz eğitimlerin V. dönem konuğu SEFES Mobilya & Ev Donanımları’nın kurucusu  Sayın Şafak Çivici oldu. Atılım Üniversitesi mensuplarının ilgi ve katılımının yüksek olduğu etkinlikte Sayın Şafak Çivici yola çıkış hikayesini bizlerle paylaştı.

 

Türkiye’de özellikle KOBİ’lerin ömürlerinin kısa olduğunu ve ortalama olarak 10-11 yıl süren bir yaşam eğrilerinin olduğunu belirterek başladığı konuşmasında kuruluşlarından beri 20 yıldır bu sektörde faaliyet gösterdiklerini ve  bunun da sürdürülebilirlik anlamında büyük bir önem arz ettiğinin altını çizmiştir.

 

Kuruluş hikayesini detaylı olarak paylaştığı konuşmasında her ne kadar fason üretim ile iş hayatına atılsalarda SEFES olarak büyüme ve gelişmelerini ve daha da önemlisi devamlılıklarını  kendi ürünlerini üretmekten geçtiğini özellikle belirtmiştir.

 

İş hayatında kendine yeter hale gelmek ve kaliteden ödün vermemeyi iş yaşamlarının başında kavradıklarını belirttiği konuşmasında girişimcinin önecellikle dürüst ve sorumluluk sahibi olması gerektiğini belirtmiştir. Her ne kadar her girişimcinin doğru stratejiler ile iş hayatına atılmadığını belirtse de  önemli olanın fırsatları yakalamak ve yakalanan fırsatları doğru stratejiler ile büyütmek olduğunu belirtmiştir.

 

Girişimcilik alanında her ne kadar finasmanın en önemli sorun ve risk olduğu görüşünün hakim olduğu görüşü yaygınsa da, en önemli riskin girişimcinin hem çalışanlarına hem de kendi özel hayatına olan sorumlulukları olduğunu kişisel ggözlemlerine dayanarak ifade eden sayın Çivici aynı zamanda bu risklerin girişimcileri daha dinamik ve proaktif kıldığını belirterek konuşmasını tamamlamıştır.