Nevzat Saygılıoğlu ile "Mesleki Kariyer Fırsatlarının Farkında Mısınız?"
18.12.2015

Nevzat Saygılıoğlu ile "Mesleki Kariyer Fırsatlarının Farkında Mısınız?" 

Atılım Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümünün başkanı ve öğretim üyesi sayın Prof. Dr. Nevzat Saygılıoğlu 16 Aralık 2015'te Atılım İşletme Fakültesi'nde Uluslararası İlişkiler Bölümünün düzenlediği mesleki kariyer konferans dizininin konuğu olmuştur. Sayın Saygılıoğlu; Kültür ve Turizm , Gümrük, Dış Ticaret ve Maliye gibi devletin çeşitli bakanlıklarında üst düzey yöneticilik yapmıştır. Hesap uzmanı olarak kariyerine başlayan sayın Prof. Dr. Nevzat Saygılıoğlu, mesleki hayatının ilerleyen yıllarında bakanlıklarda müşteşar ve müsteşar yardımcısı olarak devletin yüksek mevkiilerinde görev almıştır. 

Kamu sektörünün yanı sıra hocamız akademik hayatta da ilerlemesini sürdürmüş Ankara Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi üniversitelerinde öğretim üyeliği yapmış ve binlerce genç insanın kariyerinde büyük rol oynamıştır. Bir 10 sene de özel sektörde yer aldığını söyleyen sayın Saygılıoğlu, hayatta hiç bir zaman bir başarı ile yetinilmeyeceğini ve her zaman ileriye doğru yol almak gerektiğini belirtti. Bunu yaparken de ailelerin değil, hocaların ve kariyerinde tecrübe sahibi olan kişilerin kariyer konusunda danışılması gerektiğini vurguladı.

Hayatta her kişinin bir amacı olması gerektiğini savunan Saygılıoğlu, amaç edinmek için önce bilgiye sonra da ilgiye ihtiyaç olunduğunu ekleyerek salondaki öğrencilerin coşkulu alkışlarıyla konferansı sona erdirdi.