Deneme Erişimine Açılan Veritabanları
26.09.2016

INFO®   (Özet – indeks kayıtlar): 1800’lerden günümüze 4 milyondan fazla bulgu kaydı içermektedir
PsycTESTS®(Psikolojik testler ve ölçümler) : 31.550 Master Test Profiline; 20.290 gerçek test ve test malzemesi ile birlikte erişim sunan araştırma veritabanıdır. PsycCRITIQUES® (Kitap ve film incelemesi) : Konunun uzmanları tarafından kaleme alınmış, psikoloji alanı ile ilgili güncel kitap, popüler film, video ve yazılım eleştirilerinin tam metinlerinin aranıp taranabildiği veritabanı.Haftalık olarak sunulan, 42.000’den fazla kitap, video, yazılım ve popüler film  inceleme yazısı içermektedir.

PsycTHERAPY® (Psikoterapi videolari): Uzman doktorların; hastalar, çiftler & aileleri ile yaptıkları 395 tedavi gösterimi videosunu kapsar.

 

 

GejL: 

İçerdiği konular:

  • Tarım & Biyoloji Bilimleri – 700.000’den fazla makale
  • Temel Bilimler – 2,5 milyondan fazla makale
  • Mühendislik & Teknoloji – 1,5 milyondan fazla makale
  • Sanat & Beşeri Bilimler – 800.000’den fazla makale
  • Biyomedikal – 4 milyona yakın makale
  • Sosyal ve Yönetim Bilimleri – 1,5 milyondan fazla makale
  • Türkiye’den 370 dergi ve 80.000’den fazla makale!

 

IOPScience: IOPScience extra 1867’ye kadar uzanan arşiv paketi ile birlikte tüm IOP Publishing başlıklarını* içerir. Fizik, Astronomi, Astrofizik, Biyoloji Fiziği, Kimya, Mühendislik, Çevre, Matematik ve Tıp Fiziğialanlarında içerik barındıran bu kaynakta tüm içerik günümüze kadar tam metin olarak açıktır.

 

 

LEXPERA®:  Hukukçulara nitelikli bilgiye hızla ulaşabilecekleri bir araç sunmaktadır.  Mevzuat, içtihat, sözleşme örnekleri ve tam metin hukuk kitapları, makaleler  ve yorumlar gibi literatür kaynaklarının olduğu zengin içeriğinin yanında, mevzuat metinlerinin işlenme biçimi ve LEXPERA teknolojisinin getirdiği yenilikler sayesinde hukuk araştırmalarında öğrenci ve akademisyenlerin başvurabileceği temel başvuru kaynaklarındandır.

 

NewsBankAkademik kütüphaneciler ile işbirliği içinde tasarlanan bu birincil kaynak çözümü; siyaset bilimi, gazetecilik, tarih, çevre çalışmaları, sosyoloji, ekonomi, eğitim, iş, sağlık, sosyal bilimler ve daha fazlasını içeren akademik disiplinleri geniş bir yelpazede konu edinir.

?SAGE Knowledge: SAGE Knowledge öğrenciler, araştırmacılar ve öğretim üyeleri için temel bir dijital sosyal bilimler kütüphanesidir. 4,400’den fazla başlık ile akademik monograflar, referans çalışmaları, el kitapları, seriler, profesyonel gelişim başlıkları ve dahasını içeren geniş bir SAGE eKitap ve eReferans yelpazesi sunar.

 

SAGE Researchmethod: SAGE Research Methods araştırma sorularının yazılması, literatür değerlendirmesi yapılması, bir araştırma yönteminin seçilmesi, verilerin toplanması, analiz edilmesi ve bulguların yazılması konusunda bilgi içerir. SAGE Research Methods kapsamı, sosyal ve davranışsal bilimlerde kullanılan araştırma yöntemlerinin yanı sıra, bilim, teknoloji, tıp ve beşeri bilimlerde sıklıkla kullanılan yöntemleri de içerir.

 

OXFORD Unıversity Press: 1849’a kadar uzanan makalelerin yanı sıra güncel akademik çalışmaları da içeren Oxford Journals 2,000,000 online makale ve 300’ün üzerinde dergiye ev sahipliği yapmaktadır. Sosyal bilimler, bilim ve matematik, sağlık gibi birçok alana hitap eder.

 

WİLEY ONLİNE LİBRARY: bilgisayar bilimi, eğitim,fizik,hukuk,istatistik,kimya, maliye, matematik, mühendislik, psikoloji, tıp, ticaret, yaşam bilimleri, yerbilim, yönetim alanlarında Wiley-Blackwell tarafından yayımlanan 1.413 tam metin dergiye genel olarak 1997'den günümüze erişim sağlar.

 

E-Library: Dünya Bankası’nın yayınladığı tam metin kitap, rapor ve diğer dökümanları içeren bir elektronik portaldır.

E-Library'nin içerdiği konular: Altyapı ve Ulaştırma, Altyapı Ekonomileri ve Finans, Bilim ve Teknoloji Gelişimi, Bankacılık, Finans ve Yatırım, Çevre ve Çevre Kirliliğini Önleme, Dünya bankası, Eğitim, Enerji ve Endüstri, Finans ve Finansal Gelişim, Hukuk ve Gelişim, Kamu Sektörü Gelişimi, Makro Ekonomi ve Ekonomik Büyüme, Özel Sektör Gelişimi, Sağlık,Beslenme ve Nüfus, Sosyal Gelişim, Su Kaynakları ve Sterilizasyon, Teknoloji ve Telekominikasyon, Tarım ve Kırsal Gelişim, Topluluklar ve İnsan Yerleşkeleri, Uluslararası Ekonomi ve Ticaret, Yoksulluğun Azaltılması, Yönetim. 

 

 

Emerald Insight: Emerald işletme, yönetim, finans, ekonomi, pazarlama ve ilgili konularda yayın yapan uluslararası bir yayınevidir. Deneme erişimine açılan veri tabanında kaliteli ve hakemli uluslararası 305 dergi yer alır.