Ulaştırma Sektörü Analizi
22.10.2015

Esnaf ve Sanatkârlar Özelinde Ulaştırma Sektör Analizi Projesi

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürlüğü’nün hayata geçirdiği “Esnaf ve Sanatkârlar Özelinde Sektör Analizleri Projesi” 8 Nisan 2015 tarihinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı konferans salonunda gerçekleştirilen tanıtım toplantısı ile kamuoyuna tanıtılmış olup,  projede, üniversiteler ile iş birliği altında üç yıllık bir çalışma ve 12 sektör üzerinde araştırmalar yapılması, ayrıca bu sektörlerdeki esnaf ve sanatkârların sorunlarının incelenerek rapor sonuçlarına göre esnaflara rehber olunması planlanmaktadır.

Yaklaşık 1,5 milyon esnaf ve sanatkârın sektörler bazında sorunlarını tespit edip, değişen ekonomik koşullara ayak uydurabilmelerini sağlamak üzere uzun vadeli, gerçekçi, uygulanabilir ve sürdürülebilir çözümler üretilmesi amaçlanmaktadır. Projenin ilk ayağında 12 aylık süre içinde araştırılacak dört sektörden (Ulaştırma - Deri, Giyim ve Ayakkabı - Makine, Taşıtlar ve Madeni Eşya - Gıda) ulaştırma kısmı Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi hocaları tarafından analiz edilecektir.

Projede görev alan hocalarımız;

Proje yürütücüsü: Doç.Dr. Seyit Mümin Cilasun,

Proje eş yürütücüsü: Yrd.Doç.Dr. Ece Pişkinsüt Şengüler,

Proje asistanları: Doç.Dr. Emre Toros, Yrd.Doç.Dr. Neslihan Turguttopbaş, Yrd.Doç.Dr. Belgi Turan, Arş.Gör. Dilara Baran

Nisan 2015 itibariyle başlayan projede her bir sektör analizinin 12 aylık bir çalışma sonucunda tamamlanması öngörülmektedir.