Tanyel Demirel Atılım'da
20.04.2017

Medya iletişim konusunda Duayen, BuyBox kurucusu ve Fikir Babası Tanyel Demirel Atılım'daydı

 

Girişimcilik Eğitim Serileri başlığı altında iş dünyası ile akademiyi bir araya getirmeye devam ettiğimiz eğitimlerin V. dönem ikinci konuğu konuğu Tanyel Demirel  oldu. Atılım Üniversitesi mensuplarının ilgi ve katılımının yüksek olduğu etkinlikte Sayın Demirel konuşmasına iş hayatına atılışı ve özellikle BuyBox’ın kuruluş ve gelişme aşamalarını ve yaşadıkları deneyimleri aktararak başladı

 

Ankara’da uygulamaya konulan ve Türkiye’de yagınlaşması planlanan ve A’dan Z’ye yeni bir iş modeli olarak hayatına başlayan BuyBox, alanında faaliyet gösteren  diğer işletmelere göre hem standart hem de kalite olarak  sektöründe 1 yıl içinde çok önemli bir noktaya gelmiştir ve Sayın Demirel’in de berlittiği üzre doğru zamanda kurulmuş bir işletme olarak doğru zamanda satışı gerçekleştirilmiştir.  Buybox sıfırdan kurulan bir  iş modeli ile sektöründe öncü olurken ayrıca  girişimcilere için iş hayatına giriş kadar doğru zamanda çıkışa da bir örnek oluşturmuştur.  

 

Profesyonel hayatın zorluğu üzeinde de duran Tanyel Demirel kazanmak kadar kazandırmanın da önemli olduğunu faaliyet göstediği alanlardan örneklerle katılımcılara aktarmış olup, geleceğin  girişimcilerine yapmak istedikleri ile yapabilecekleri arasında bir denge kurmalarını tavsiye etmiştir.  

 

İş hayatında planlı olamanın önemini vurguladığı konuşmasında, kişilerin ihtiyaçları doğrultusunda amaçlar edindiğini ve bu amaçlara ulaşmak için mutlaka planlı hareket etmeleri gerektiğinin altını çizmiştir. Uzun vadeli planaların sadece iş hayatına değil bireylerin özel hayatlarında da mutluluğun  kaynağı olduğunu belirtmiştir.

 

Teknolojik gelişmeler ve bunun getirdiği Kitle iletimi ve farklı iletişim kanallarının bizi yeni bir dünya düzenine doğru götürdüğünü ve bu yeni düzene hazırlıklı olmamız gerektiğini belirterek Atılım Üniversitesindeki konuşmasını tamamlamıştır. Sayın Tanyel Demirel’i tekarar aramızda görmekten mutluluk duyacağız.