Öğrenci e-posta Hesapları Hakkında
18.03.2010

Değerli Öğrencilerimiz;

Üniversitemiz e-posta servisinde kullanılan hesaplarınız daha rahat kullanmanız amaçlanarak değiştirilmiştir. Daha önce bölümünüzün baş harfi ve öğrenci numaranızdan oluşturulan kullanıcı hesaplarını kullanmaktaydınız, bu hesaplar soyad.ad@student.atilim.edu.tr şeklinde değiştirilmiştir.

Yeni hesaplarınıza öğrenci işleri bilgi sisteminde iletişim bilgileri bölümünden ulaşabilirsiniz.

http://sis.atilim.edu.tr ‘den kullanıcı adı şifrenizle giriş yapıp, iletişim bilgileri bölümünde e-posta1: yeni kullanıcı adınız, e-posta2:şifreniz

Yeni hesap bilgilerinizi öğrendikten sonra   https://webmail.student.atilim.edu.tr adresinden sisteme giriş yapıp şifrenizi değiştiriniz.

* Mobil cihazlar üzerinde mail hesabınızı kullanmak için gereken sunucu bilgileri INCOMING SERVER ( Gelen ) ve OUTGOING SERVER( Giden ) mail.student.atilim.edu.tr şeklinde girilmesi gerekmektedir.

NOT: Bu ayarlar tüm mobil cihazlar için geçerlidir.

Bu hesaplar e-posta servisinden yararlanmak için, Proxy servisinden yararlanmak için ve bilgisayar laboratuarlarında ki bilgisayarları kullanmak için gereklidir.

Şu an itibari ile e-posta ve Proxy servislerinde yeni hesaplar kullanılmaya başlanmıştır. Bilgisayar laboratuarlarında ise bir hafta sonra , 24 Mart 2010 Çarşamba günü eski hesaplar kapatılacak ve sadece yeni hesaplar kullanılabilecektir.

Üniversitemiz öğretim elemanları tarafından  yapılacak olan, duyuru, ödev dağıtımı vs. sadece bu e-posta hesaplarınıza gönderilecektir. Ayrıca yakın zamanda devreye girecek olan kablosuz ağ servisinde de bu hesaplar kullanılacaktır.

Önemli Uyarı: Bilgisayar laboratuarlarında ve Proxy servisinde bu hesaplar kullanılmakta ve bu kullanıcı adlarına göre log’lar tutulmaktadır. Her kullanıcı kendi kullanıcı adı ile açılan oturumdan ve yapılan erişimlerden sorumludur. Bu yüzden kullanıcı adı ve şifrelerinizi başkaları ile paylaşmayınız. Bilgisayar laboratuarlarında işiniz bittikten sonra oturumunuzu sonlandırmadan bilgisayar başından ayrılmayınız.