Prof. Dr. Nevzat SAYGILIOĞLU

nevzat.saygilioglu@atilim.edu.tr

Uluslararası Ticaret ve Lojistik lisansüstü programlarına hoş geldiniz.

Lojistik işletmelerin ve uluslararası mal ve hizmet hareketliliğin gittikçe önem kazanması, Ankara’nın fizik altyapısı ve planlaması itibariyle bir lojistik “hub” olmaya başlaması, buna bağlı olarak uluslararası ticaret ve lojistik kuruluşlarında profesyonel yönetim ihtiyacının ortaya çıkması nedeniyle bu alanda bir yüksek lisans programı açılmıştır. Bu kapsamda, Üniversitemiz 2016 yılında “Uluslararası Ticaret Ve Lojistik Yönetimi” Yüksek Lisans Programı öğrenci kabulüne başlamıştır.

Bu Programın en temel amacı, uluslararası ticaret ve lojistik sektörlerinin üst düzey yönetici ihtiyacına cevap verecek adaylar yetiştirmektir. Bunun yanı sıra akademik kadroların yetiştirilmesi de bir diğer hedeftir. Böylece alanında deneyimli akademisyenler ile lojistik ve uluslararası ticaret gibi birbiri ile ilgili iki konu arasındaki bağlantıları kurarak bir sinerji oluşturmaktır.

Tezli ve tezsiz olarak açılan bu Program; uluslararası ticaret ve lojistik, işletme, iktisat, maliye, mühendislik, turizm, hukuk vb. gibi farklı disiplinlerden gelen profesyonellerin ve yöneticilerin bilimsel gelişmeleri de takip ederek öğrenmiş oldukları teorik bilgileri pratikte karşılaştıkları problemleri çözmede kullanabilmesine katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

Kısaca, lisansüstü programlarımız, öğrencilerimize Uluslararası Ticaret ve Lojistik alanında, akademisyen ve profesyonel olarak yeterlilik sağlamayı ve bunun ötesinde bu alanda akademisyen olabilmelerine katlıda bulunmayı hedeflemektedir.

Bütün öğrencilerimize, akademik çalışmalarında ve diğer alanlardaki mesleki hayatlarında başarılar dilerim.

Atılım Üniversitesi Metal Şekillendirme Mükemmeliyet Merkezi olarak "On The Generatıon And Evolutıon of Resıdual Stress Durıng Manufacturıng of Hıgh Value Components" konusunda çevrim içi seminer düzenlemekteyiz. Sizleri bu seminerde görmekten memnuniyet duyacağız.

Metal Şekillendirme Mükemmeliyet Merkezi
18 Mayıs 2022, 15:00 - 18 Mayıs 2023, 17:00