Prof. Dr. Nevzat SAYGILIOĞLU

nevzat.saygilioglu@atilim.edu.tr

Uluslararası Ticaret ve Lojistik lisansüstü programlarına hoş geldiniz.

Lojistik işletmelerin ve uluslararası mal ve hizmet hareketliliğin gittikçe önem kazanması, Ankara’nın fizik altyapısı ve planlaması itibariyle bir lojistik “hub” olmaya başlaması, buna bağlı olarak uluslararası ticaret ve lojistik kuruluşlarında profesyonel yönetim ihtiyacının ortaya çıkması nedeniyle bu alanda bir yüksek lisans programı açılmıştır. Bu kapsamda, Üniversitemiz 2016 yılında “Uluslararası Ticaret Ve Lojistik Yönetimi” Yüksek Lisans Programı öğrenci kabulüne başlamıştır.

Bu Programın en temel amacı, uluslararası ticaret ve lojistik sektörlerinin üst düzey yönetici ihtiyacına cevap verecek adaylar yetiştirmektir. Bunun yanı sıra akademik kadroların yetiştirilmesi de bir diğer hedeftir. Böylece alanında deneyimli akademisyenler ile lojistik ve uluslararası ticaret gibi birbiri ile ilgili iki konu arasındaki bağlantıları kurarak bir sinerji oluşturmaktır.

Tezli ve tezsiz olarak açılan bu Program; uluslararası ticaret ve lojistik, işletme, iktisat, maliye, mühendislik, turizm, hukuk vb. gibi farklı disiplinlerden gelen profesyonellerin ve yöneticilerin bilimsel gelişmeleri de takip ederek öğrenmiş oldukları teorik bilgileri pratikte karşılaştıkları problemleri çözmede kullanabilmesine katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

Kısaca, lisansüstü programlarımız, öğrencilerimize Uluslararası Ticaret ve Lojistik alanında, akademisyen ve profesyonel olarak yeterlilik sağlamayı ve bunun ötesinde bu alanda akademisyen olabilmelerine katlıda bulunmayı hedeflemektedir.

Bütün öğrencilerimize, akademik çalışmalarında ve diğer alanlardaki mesleki hayatlarında başarılar dilerim.

Prof. Dr. Füsun Terzioğlu, Nursing & Pediatrics Webinar 2021 adlı etkinlikte "Enhancing the Capacity of Health Systems to Overcome Challenges and Strengthening Nurses and other Healthcare Professionals in COVID-19 Process" başlıklı sunumunu gerçekleştirecektir.

19 Haziran 2021, 10:30 - 11:00

Prof. Dr. Füsun Terzioğlu, 18-20 Haziran tarihleri arasında Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının iş birliği ile düzenlenecek olan 1. Uluslararası Gülhane Anne Sütü ve Emzirme Kongresi'ne oturum başkanı olarak katılım gösterecektir.

20 Haziran 2021, 09:00 - 10:00

20 Haziran Dünya Mülteciler Günü vesilesiyle Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Atılım Üniversitesi Göç Çalışmaları Araştırma Uygulama Merkezi (ATÜGAM) tarafından 21 - 22 Haziran 2021 tarihlerinde “Göç ve Milletlerarası Özel Hukuk” başlıklı bir sempozyum düzenlenecektir.

Atılım Üniversitesi
21-22 Haziran 2021, 10:00 - 18:30

Prof. Dr. Füsun Terzioğlu 23 Haziran 2021'de Ankara Şehir Hastanesi tarafından düzenlenen "COVID19 Pandemisinde Sağlık Bakım Hizmetleri Yönetimi Sempozyumu"nda konuşmacı olarak yer alacaktır.

23 Haziran 2021, 10:00 - 16:00