Prof. Dr. Özlen ÖZGEN

ozlen.ozgen@atilim.edu.tr

Günümüzde “Halkla İlişkiler ve Reklamcılık”; disiplinlerarası olma özelliği ve iletişim teknolojilerindeki gelişmelere bağlı olarak önemi giderek artan, gelişmeye açık ve gelecekte yıldızı daha da parlayacak bir bilim dalı ve meslek olarak dikkat çekmektedir.

“Halkla İlişkiler ve Reklamcılık” alanının devlet kurumlarında, endüstride ve üniversitelerde hızla gelişen alanlardan biri olması, lisans düzeyindeki eğitimin lisansüstü düzeydeki bir eğitim programı ile zenginleştirilmesini gerektirmektedir. Atılım Üniversitesi, “Halkla İlişkiler ve Reklamcılık” alanında yüksek lisans programı açarak, bu gereksinimi karşılamaya katkıda bulunmayı hedeflemiştir.

“Halkla İlişkiler ve Reklamcılık”  Anabilim Dalı yüksek lisans öğrencileri alanın tarihsel, sosyal, ekonomik, kültürel, psikolojik ve siyasal doğasını anlayabilmeli, bilimsel bir araştırma tasarlayabilmeli, uygulayabilmeli ve değerlendirip sonuçlara ulaşabilmeli,  aynı zamanda, yeni iletişim teknolojilerinin ve ortamlarının getirdiği koşullara göre biçimlenen yeni toplumsal ve iletişimsel durumları gözlemleyip analiz edebilmelidir.  Böyle bir eğitim anlayışı, insanı ve toplumsal olanı anlamaya, iletişim politikalarının üretilmesi, denetlenmesi ve izlenmesine, değişen durumlara uyum gösterilmesine ve bir bütün olarak akademik gelişimin sağlanması ve sosyal faydanın artırılmasına katkıda bulunacaktır. Böylece hem akademik çalışmalar yapmak isteyenlerin, hem de kurumlarda, endüstride ve araştırma şirketlerinde çalışan/çalışacak uzman ve araştırmacıların yetiştirilmesine katkıda bulunulacaktır.

Halkla ilişkiler ve Reklamcılık’ Yüksek Lisans Programı’nda uzmanlık eğitimi temel olarak iki alanda gerçekleştirilir. Bunlardan ilki olan tezli yüksek lisans, akademisyen yetiştirmeye katkıda bulunmayı amaçlar. İkincisi ise,  tezsiz yüksek lisans olup, kurumsal ve endüstriyel halkla ilişkiler ve reklamcılık mesleklerinde uzmanlaşmayı kapsar.  Bu nedenle, önerilen yüksek lisans eğitimi program akademik uzmanlaşma ve kurumsal/endüstriyel uzmanlaşma olmak üzere iki temel dalda verilmek üzere tasarlanmış, akademik ve kurumsal/ endüstriyel amaçları birleştiren bir yapıya sahip olacak biçimde düşünülmüştür.

Program, öğrencilerin dersler başlamadan, öğretim üyeleriyle birlikte, amaçlarına uygun bir ders programı hazırlamalarına olanak sağlama özelliğine sahiptir.  Böylece, öğrencilere hem ders ortamında bilgi paylaşımına dayanan genel bir öğrenme olanağı, hem de her öğrencinin kişisel planına göre özel bir öğrenme olanağı sağlanacaktır.

Lisansüstü çalışmalar yaparak kendilerini geliştirmek ve uzmanlaşmak isteyen tüm öğrencilerimize ve öğrenci adaylarımıza başarılar diliyorum.

ELT Konferansı

Temel İngilizce Bölümü (Hazırlık Okulu)
Orhan Zaim Conference Hall
12 Ekim 2022, 17:05 - 27 Mayıs 2024, 17:05

Kültürel ve Sosyal İşler Müdürlüğü Sergi Alanı

Kültürel ve Sosyal İşler Müdürlüğü Sergi Alanı
07 Kasım 2022, 09:00 - 16 Aralık 2022, 18:49

Kurucu Dekanımız Prof. Dr. Nami Çağan Hocamızı aramızdan ayrılışının beşinci yılında anmak amacı ile 17-18 Kasım tarihlerinde çevrimiçi şekilde gerçekleştirilecek olan Vergilendirme Yetkisi Sempozyumu programını bilgilerinize sunarız.

09 Kasım 2022, 09:02 - 25 Aralık 2023, 09:02

Dijital Dönüşüm ve Hukuk Eğitimi: Vergi Hukuku Dersi Üzerinden Dijital İkiz Çalışmaları

Hukuk Fakültesi 2. Kat
24 Kasım 2022, 16:38 - 16 Ekim 2023, 16:38

Turizm ve Otel İşletmeciliği tarafından düzenlenecek olan Sürdürülebilir Turizm Sertifikasyonu ve Eko Etiketler paneli 15 Aralık 2022 Perşembe günü Saat 14:00 da İşletme Fakültesi Lamia Ergenekon Konferans Salonu'nda (Kırmızı Salon) gerçekleştirilecektir.

Turizm İşletmeciliği
İşletme Fakültesi Lamia Ergenekon Konferans Salonu (Kırmızı Salon)
05 Aralık 2022, 10:40 - 05 Ocak 2023, 10:40

Atılım Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nün düzenlediği, konuşmacı olarak Özel Hukuk Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet M. KILIÇOĞLU'nun yer alacağı, herkese açık çevrimiçi webinar ile ilgili bilgilere aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Çevrimiçi
05-12 Aralık 2022, 15:39 - 15:39

Baykuş-Çekirge Hukukta Mentorluk Programı 14.12.2022 Çarşamba günü saat: 12:00 Hukuk Fakültesi 2. Kat 202 No'lu Oda

Hukuk Fakültesi 2. Kat 202 No'lu Oda
07 Aralık 2022, 13:53 - 12 Haziran 2023, 13:53

Konuşmacı olarak Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Metin GÜNDAY'ın yer alacağı, herkese açık çevrimiçi webinar.

Çevrimiçi
08-15 Aralık 2022, 12:13 - 12:13

Savunma Sanayi'de Anten Uygulamaları

Mühendislik Fakültesi, Kemal Zaim Konferans Salonu
12 Aralık 2022, 09:30 - 11:45

.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği
Kemal Zaim Konferans Salonu
12 Aralık 2022, 09:30 - 11:45

Yazılım Analisti Olmak

Mühendislil Fakültesi, 1020 no'lu Konferans Salonu
13 Aralık 2022, 14:00 - 15:00

ARGEDA-TTO Seminerleri kapsamında 15 Aralık 2022 Perşembe günü saat 15.00-16.30 aralığında Mühendislik Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Yılser Devrim tarafından  "Sürdürülebilir Enerji Sistemlerinde Hidrojen: Fırsatlar ve Güncel Araştırmalar "  başlıklı seminer gerçekleştirilecektir.

ARGEDA - Teknoloji Transfer Ofisi Direktörlüğü
1022 Numaralı Konferans Salonu