Doç. Dr. Ilgar SEYIDOV

Günümüzde “Halkla İlişkiler ve Reklamcılık”; disiplinlerarası olma özelliği ve iletişim teknolojilerindeki gelişmelere bağlı olarak önemi giderek artan, gelişmeye açık ve gelecekte yıldızı daha da parlayacak bir bilim dalı ve meslek olarak dikkat çekmektedir.

“Halkla İlişkiler ve Reklamcılık” alanının devlet kurumlarında, endüstride ve üniversitelerde hızla gelişen alanlardan biri olması, lisans düzeyindeki eğitimin lisansüstü düzeydeki bir eğitim programı ile zenginleştirilmesini gerektirmektedir. Atılım Üniversitesi, “Halkla İlişkiler ve Reklamcılık” alanında yüksek lisans programı açarak, bu gereksinimi karşılamaya katkıda bulunmayı hedeflemiştir.

“Halkla İlişkiler ve Reklamcılık”  Anabilim Dalı yüksek lisans öğrencileri alanın tarihsel, sosyal, ekonomik, kültürel, psikolojik ve siyasal doğasını anlayabilmeli, bilimsel bir araştırma tasarlayabilmeli, uygulayabilmeli ve değerlendirip sonuçlara ulaşabilmeli,  aynı zamanda, yeni iletişim teknolojilerinin ve ortamlarının getirdiği koşullara göre biçimlenen yeni toplumsal ve iletişimsel durumları gözlemleyip analiz edebilmelidir.  Böyle bir eğitim anlayışı, insanı ve toplumsal olanı anlamaya, iletişim politikalarının üretilmesi, denetlenmesi ve izlenmesine, değişen durumlara uyum gösterilmesine ve bir bütün olarak akademik gelişimin sağlanması ve sosyal faydanın artırılmasına katkıda bulunacaktır. Böylece hem akademik çalışmalar yapmak isteyenlerin, hem de kurumlarda, endüstride ve araştırma şirketlerinde çalışan/çalışacak uzman ve araştırmacıların yetiştirilmesine katkıda bulunulacaktır.

Halkla ilişkiler ve Reklamcılık’ Yüksek Lisans Programı’nda uzmanlık eğitimi temel olarak iki alanda gerçekleştirilir. Bunlardan ilki olan tezli yüksek lisans, akademisyen yetiştirmeye katkıda bulunmayı amaçlar. İkincisi ise,  tezsiz yüksek lisans olup, kurumsal ve endüstriyel halkla ilişkiler ve reklamcılık mesleklerinde uzmanlaşmayı kapsar.  Bu nedenle, önerilen yüksek lisans eğitimi program akademik uzmanlaşma ve kurumsal/endüstriyel uzmanlaşma olmak üzere iki temel dalda verilmek üzere tasarlanmış, akademik ve kurumsal/ endüstriyel amaçları birleştiren bir yapıya sahip olacak biçimde düşünülmüştür.

Program, öğrencilerin dersler başlamadan, öğretim üyeleriyle birlikte, amaçlarına uygun bir ders programı hazırlamalarına olanak sağlama özelliğine sahiptir.  Böylece, öğrencilere hem ders ortamında bilgi paylaşımına dayanan genel bir öğrenme olanağı, hem de her öğrencinin kişisel planına göre özel bir öğrenme olanağı sağlanacaktır.

Lisansüstü çalışmalar yaparak kendilerini geliştirmek ve uzmanlaşmak isteyen tüm öğrencilerimize ve öğrenci adaylarımıza başarılar diliyorum.

ART 235 Çok Sesli Koro Dersi Öğrenci Konseri 16 Mayıs 2024 Perşembe günü Saat:16.30'da gercekleşecektir.

Güzel Sanatlar Ortak Dersler
Orhan Zaim Konferans Salonu (Hukuk Fakültesi)
16 Mayıs 2024, 16:30 - 17:30

MÜBAK 2024 Mühendislik Bilimleri ve Araştırmaları Öğrenci Kongresi

Kemal Zaim Konferans Salonu, Mühendislik Fakültesi 2. Kat
16-17 Mayıs 2024, 09:00 - 17:30

1. Metalurji ve Malzeme Günleri Kariyer Zirvesi

Kemal Zaim Konferans Salonu
14 Mayıs 2024, 10:00 - 17:00

Birlikte Büyümek ve Güçlenmek: Kuşaklar Arası Etkileşim, Bağımlılıklar, Zorbalık

Çocuk Gelişimi
Orhan Zaim Konferans Salonu
13 Mayıs 2024, 13:30 - 16:30

DEVCOM

Lamia Ergenekon Konferans Salonu
10 Mayıs 2024, 13:00 - 17:00

Vergi Reformunda Yeni Perspektifler

İşletme Fakültesi
Lamia Ergenekon Salonu (Kırmızı Salon)
10 Mayıs 2024, 10:43 - 29 Aralık 2025, 10:44

Atılım Araştırma Günü (ATAG) 2024

Atılım Üniversitesi
Kemal Zaim Konferans Salonu
09 Mayıs 2024, 10:00 - 16:30

Bahar Şenliği

Atılım Meydan / Amfi Tiyatro
08 Mayıs 2024, 14:00 - 22:30

Bedenimiz Ne Söyler? Sözsüz İletişim İncelikleri

Güzel Sanatlar Ortak Dersler
1022 Nolu Konferans Salonu (Mühendislik Fakültesi, 1. Kat)
08 Mayıs 2024, 13:30 - 14:30

Öğrenci Dekanlığı, Öğrenci Gelişim ve Danışma Merkezi uzmanlarından Psikolojik Danışman Büşra Yılmaz, "Etkili Ders Çalışma, Odaklanma ve Motivasyon" adlı online semineri ile 7 Mayıs 2024 tarihinde öğrencilerimiz ile buluşuyor.

Öğrenci Dekanlığı
Zoom