Prof. Dr. Özlen ÖZGEN

ozlen.ozgen@atilim.edu.tr

Günümüzde “Halkla İlişkiler ve Reklamcılık”; disiplinlerarası olma özelliği ve iletişim teknolojilerindeki gelişmelere bağlı olarak önemi giderek artan, gelişmeye açık ve gelecekte yıldızı daha da parlayacak bir bilim dalı ve meslek olarak dikkat çekmektedir.

“Halkla İlişkiler ve Reklamcılık” alanının devlet kurumlarında, endüstride ve üniversitelerde hızla gelişen alanlardan biri olması, lisans düzeyindeki eğitimin lisansüstü düzeydeki bir eğitim programı ile zenginleştirilmesini gerektirmektedir. Atılım Üniversitesi, “Halkla İlişkiler ve Reklamcılık” alanında yüksek lisans programı açarak, bu gereksinimi karşılamaya katkıda bulunmayı hedeflemiştir.

“Halkla İlişkiler ve Reklamcılık”  Anabilim Dalı yüksek lisans öğrencileri alanın tarihsel, sosyal, ekonomik, kültürel, psikolojik ve siyasal doğasını anlayabilmeli, bilimsel bir araştırma tasarlayabilmeli, uygulayabilmeli ve değerlendirip sonuçlara ulaşabilmeli,  aynı zamanda, yeni iletişim teknolojilerinin ve ortamlarının getirdiği koşullara göre biçimlenen yeni toplumsal ve iletişimsel durumları gözlemleyip analiz edebilmelidir.  Böyle bir eğitim anlayışı, insanı ve toplumsal olanı anlamaya, iletişim politikalarının üretilmesi, denetlenmesi ve izlenmesine, değişen durumlara uyum gösterilmesine ve bir bütün olarak akademik gelişimin sağlanması ve sosyal faydanın artırılmasına katkıda bulunacaktır. Böylece hem akademik çalışmalar yapmak isteyenlerin, hem de kurumlarda, endüstride ve araştırma şirketlerinde çalışan/çalışacak uzman ve araştırmacıların yetiştirilmesine katkıda bulunulacaktır.

Halkla ilişkiler ve Reklamcılık’ Yüksek Lisans Programı’nda uzmanlık eğitimi temel olarak iki alanda gerçekleştirilir. Bunlardan ilki olan tezli yüksek lisans, akademisyen yetiştirmeye katkıda bulunmayı amaçlar. İkincisi ise,  tezsiz yüksek lisans olup, kurumsal ve endüstriyel halkla ilişkiler ve reklamcılık mesleklerinde uzmanlaşmayı kapsar.  Bu nedenle, önerilen yüksek lisans eğitimi program akademik uzmanlaşma ve kurumsal/endüstriyel uzmanlaşma olmak üzere iki temel dalda verilmek üzere tasarlanmış, akademik ve kurumsal/ endüstriyel amaçları birleştiren bir yapıya sahip olacak biçimde düşünülmüştür.

Program, öğrencilerin dersler başlamadan, öğretim üyeleriyle birlikte, amaçlarına uygun bir ders programı hazırlamalarına olanak sağlama özelliğine sahiptir.  Böylece, öğrencilere hem ders ortamında bilgi paylaşımına dayanan genel bir öğrenme olanağı, hem de her öğrencinin kişisel planına göre özel bir öğrenme olanağı sağlanacaktır.

Lisansüstü çalışmalar yaparak kendilerini geliştirmek ve uzmanlaşmak isteyen tüm öğrencilerimize ve öğrenci adaylarımıza başarılar diliyorum.

Prof. Dr. Füsun Terzioğlu, Nursing & Pediatrics Webinar 2021 adlı etkinlikte "Enhancing the Capacity of Health Systems to Overcome Challenges and Strengthening Nurses and other Healthcare Professionals in COVID-19 Process" başlıklı sunumunu gerçekleştirecektir.

19 Haziran 2021, 10:30 - 11:00

Prof. Dr. Füsun Terzioğlu, 18-20 Haziran tarihleri arasında Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının iş birliği ile düzenlenecek olan 1. Uluslararası Gülhane Anne Sütü ve Emzirme Kongresi'ne oturum başkanı olarak katılım gösterecektir.

20 Haziran 2021, 09:00 - 10:00

20 Haziran Dünya Mülteciler Günü vesilesiyle Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Atılım Üniversitesi Göç Çalışmaları Araştırma Uygulama Merkezi (ATÜGAM) tarafından 21 - 22 Haziran 2021 tarihlerinde “Göç ve Milletlerarası Özel Hukuk” başlıklı bir sempozyum düzenlenecektir.

Atılım Üniversitesi
21-22 Haziran 2021, 10:00 - 18:30

Prof. Dr. Füsun Terzioğlu 23 Haziran 2021'de Ankara Şehir Hastanesi tarafından düzenlenen "COVID19 Pandemisinde Sağlık Bakım Hizmetleri Yönetimi Sempozyumu"nda konuşmacı olarak yer alacaktır.

23 Haziran 2021, 10:00 - 16:00