Prof. Dr. Özlen ÖZGEN

ozlen.ozgen@atilim.edu.tr

Günümüzde “Halkla İlişkiler ve Reklamcılık”; disiplinlerarası olma özelliği ve iletişim teknolojilerindeki gelişmelere bağlı olarak önemi giderek artan, gelişmeye açık ve gelecekte yıldızı daha da parlayacak bir bilim dalı ve meslek olarak dikkat çekmektedir.

“Halkla İlişkiler ve Reklamcılık” alanının devlet kurumlarında, endüstride ve üniversitelerde hızla gelişen alanlardan biri olması, lisans düzeyindeki eğitimin lisansüstü düzeydeki bir eğitim programı ile zenginleştirilmesini gerektirmektedir. Atılım Üniversitesi, “Halkla İlişkiler ve Reklamcılık” alanında yüksek lisans programı açarak, bu gereksinimi karşılamaya katkıda bulunmayı hedeflemiştir.

“Halkla İlişkiler ve Reklamcılık”  Anabilim Dalı yüksek lisans öğrencileri alanın tarihsel, sosyal, ekonomik, kültürel, psikolojik ve siyasal doğasını anlayabilmeli, bilimsel bir araştırma tasarlayabilmeli, uygulayabilmeli ve değerlendirip sonuçlara ulaşabilmeli,  aynı zamanda, yeni iletişim teknolojilerinin ve ortamlarının getirdiği koşullara göre biçimlenen yeni toplumsal ve iletişimsel durumları gözlemleyip analiz edebilmelidir.  Böyle bir eğitim anlayışı, insanı ve toplumsal olanı anlamaya, iletişim politikalarının üretilmesi, denetlenmesi ve izlenmesine, değişen durumlara uyum gösterilmesine ve bir bütün olarak akademik gelişimin sağlanması ve sosyal faydanın artırılmasına katkıda bulunacaktır. Böylece hem akademik çalışmalar yapmak isteyenlerin, hem de kurumlarda, endüstride ve araştırma şirketlerinde çalışan/çalışacak uzman ve araştırmacıların yetiştirilmesine katkıda bulunulacaktır.

Halkla ilişkiler ve Reklamcılık’ Yüksek Lisans Programı’nda uzmanlık eğitimi temel olarak iki alanda gerçekleştirilir. Bunlardan ilki olan tezli yüksek lisans, akademisyen yetiştirmeye katkıda bulunmayı amaçlar. İkincisi ise,  tezsiz yüksek lisans olup, kurumsal ve endüstriyel halkla ilişkiler ve reklamcılık mesleklerinde uzmanlaşmayı kapsar.  Bu nedenle, önerilen yüksek lisans eğitimi program akademik uzmanlaşma ve kurumsal/endüstriyel uzmanlaşma olmak üzere iki temel dalda verilmek üzere tasarlanmış, akademik ve kurumsal/ endüstriyel amaçları birleştiren bir yapıya sahip olacak biçimde düşünülmüştür.

Program, öğrencilerin dersler başlamadan, öğretim üyeleriyle birlikte, amaçlarına uygun bir ders programı hazırlamalarına olanak sağlama özelliğine sahiptir.  Böylece, öğrencilere hem ders ortamında bilgi paylaşımına dayanan genel bir öğrenme olanağı, hem de her öğrencinin kişisel planına göre özel bir öğrenme olanağı sağlanacaktır.

Lisansüstü çalışmalar yaparak kendilerini geliştirmek ve uzmanlaşmak isteyen tüm öğrencilerimize ve öğrenci adaylarımıza başarılar diliyorum.

Tipografi Dersi Kapsamında Hazırlanan 200 Parçalık Yerleştirme

Grafik Tasarım
GSTMF Fuaye Alanı
19 Kasım 2021, 11:45 - 19 Aralık 2021, 11:45

MMR 201 ve MMR 202 Stüdyoları Ön Proje Sergisi 3X3 22 Kasım - 10 Aralık tarihleri arasında GSTMF Binası 4. kat sergi salonunda gerçekleşecektir.

Mimarlık Bölümü
GSTMF Binası 4.Kat Sergi Salonu
19 Kasım 2021, 17:00 - 30 Aralık 2021, 17:00

EUT481 Tasarımcı ve Endüstri dersinin 7 Aralık Salı günü konuğu Evren Akar olacak.

Endüstriyel Tasarım
Zoom
07 Aralık 2021, 13:30 - 16:30

Metalurji Malzeme Müh. Öğrenci Topluluğu

Metalurji ve Malzeme Müh. Topluluğu
1022 nolu Konfernas Salonu
08 Aralık 2021, 14:00 - 15:00

2022 Program Bütçenin Değerlendirilmesi

Maliye
Lamia Ergenekon Konferans Salonu (Kırmızı Salon)
09 Aralık 2021, 09:30 - 17:00

Yazar Prof. Dr. Erendiz Atasü'nün "Çağımızın Romanını Yazarken" başlıklı konuşması

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü
Cengiz Yenerim Konferans Salonu (İşletme Fakültesi)
09 Aralık 2021, 10:30 - 12:00

Sergi:  "Arşivden"

Kültürel ve Sosyal İşler Müdürlüğü
Kültür Müdürlüğü Sergi Alanı
13 Aralık 2021, 11:24 - 03 Ocak 2022, 11:24

Armağan Çağlayan

Kültürel ve Sosyal İşler Müdürlüğü
Kemal Zaim Konferans Salonu
13 Aralık 2021, 14:00 - 15:00

Tasarım Odaklı Düşünme

Tasarımda Atılım Topluluğu
1020 nolu konferans salonu
14 Aralık 2021, 13:30 - 14:30

Bloomberg TV “Dijital Açı” Programı Moderatörü ve ANKAREF A.Ş. CEO’su Ali Erhan Binici ile “Girişimcilik ve IoT Semineri” ile bizlerle olacak.

Kariyer Planlama ve Ortak Eğitim Koordinatörlüğü
Lamia Ergenekon Konferans Salonu