Proje Hakkında
Mobil Eğitim Projesi
Atılım Üniversitesi Mobil Eğitim Projesi, Atılım Üniversitesi öğrencilerinin eğitim-öğretim süreci içerisinde ihtiyaç duydukları her türlü bilgiye anında ve hızlı bir şekilde erişebilmelerine olanak sağlayacak teknolojilerin bütünüdür.
2000’li yıllardan itibaren birçok farklı alandaki (ticaret, bankacılık, sağlık, güvenlik, eğitim) iş akışları İnternet tabanlı bir altyapıya sahip olmuştur. Günümüzde bu yapının mobil cihazlardan da erişilebilir olması ile mevcut yapılanma içerisinde ek düzenlemelere ihtiyaç duyulmaya başlanmıştır. Faaliyetlerini İnternet tabanlı kanallardan sürdüren kurum ve kuruluşların tamamına yakını mobil cihazlardan hizmetlerine erişilebilir olmasını sağlamaya çalışmaktadırlar. Bu aşamada Atılım Üniversitesi’nin gerek örgün eğitim içerisinde gerek e-Üniversiteye geçiş sürecinde, gerekse de mevcut uzaktan eğitim programlarında ihtiyaç duyduğu mobil teknolojilerin bir bütünü olarak Üniversitemiz bünyesinde “Mobil Eğitim Projesi” çalışmaları başlatılmıştır.
Mobil Eğitim Projesinin Kapsamı
Atılım Üniversitesi Mobil Eğitim Projesi, 3 ana bölümden oluşmaktadır:
- Donanım: Eğitim-öğretim süreci içerisinde ihtiyaç duyulan her türlü bilgiye erişimi sağlayacak cihaz.
- Yazılım: Mobil cihaz üzerinden bilgiye erişimi kolaylaştıracak uygulamalar ve kullanıcı arayüzleri.
- İçerik: Ders kapsamında öğrenmeyi kolaylaştıracak her türlü malzeme (ders notları, sunumlar, ses ve video kayıtları, etkileşimli ortamlar ve simülasyonlar).
Mobil Eğitim Projesinin Hedefleri
- Öğrencilerin sürekli üniversite ile bağlantı halinde olmalarının sağlanması,
- Öğrencinin eğitim-öğretim ile ilgili sistemlere her zaman, her yerden erişebilmesi,
- Öğrenim seviyesinin ve derslere ilginin arttırılması,
- Atılım sosyal ağının oluşturulması hedeflenmektedir.
Mobil Eğitim Projesinin Pedagojik Kazanımları
Eğitim ve öğretim aktivitelerinin, sadece sınıf-içi ile sınırlı kalmayarak, günlük yaşamla bütünleştirilmesi, bu sürecin iyileştirilmesi konusunda son derece önemlidir. Öğrencilerin istedikleri zaman, istedikleri yerden bilgiye erişimlerinin sağlanması, ilgilerini çeken uygulamalar ile günlük hayatlarında da öğrenme süreçlerini destekleyici aktiviteler yapma olanaklarının olması gibi durumlar, daha fazla pratik yaparak öğrenmenin sürekliliğini sağlayacak ve daha yüksek seviyeli öğrenme gerçekleşecektir.
Günümüzde bu tür ortamların oluşturulması için birçok teknolojik olanak bulunmaktadır. Özellikle öğrencilerin istedikleri an istedikleri bilgiye erişimlerine olanak sağlayan Tablet-PC uygulamaları bu hedeflere ulaşılması için gerekli olan alt yapının kurulmasında önemli bir adımdır. Bu ortamlarda çeşitli sosyal paylaşım platformları ve eğlenceli aktiviteler hazırlanarak öğrencilerin okul dışında da çalışma olanaklarının artırılması ve pratik seçeneklerini artırarak daha kalıcı bir öğrenmesin sağlanması mümkündür.
Bu çerçevede, mobil ortamlarda geliştirilen uygulamaların çeşitliliği ve alternatifleri sürekli artmakta ve modern üniversiteler seçenekleri öğrencilerine sunmaktadırlar. Bu tür ortamlardan üniversitemiz tarafından geliştirilmiş ve geliştirilmekte olan eğitim içeriklerine istenilen zaman ve yerden erişimin mümkün olması, üniversitemizdeki eğitim sürecinin sınıf-içi aktiviteler ile sınırlı kalmayıp, öğrencilerin yaşamlarına taşınmasını sağlayacak ve bu ortamlarda geliştirilecek olan etkin eğitim malzemeleri ile öğrenme sürecinde iyileşmelerin sağlanması mümkün olabilecektir.
Temel İngilizce Bölümümüzde mPAD (Tablet) Kullanımı
Temel İngilizce Bölümünde 2017 yılında uygulamaya alınan elektronik eğitim setinin (tablet, e-kitap ve web-tabanlı uygulamalar) kullanımı Türkiye’de bir ilki oluşturmaktadır. Ücreti karşılığında verilen tablet (mPAD) Hazırlık Okulu’nda eğitiminizde kullanacağınız farklı yayınevlerine ait genel İngilizce, dil becerileri, web tabanlı uygulamalar ve hikayeler içermektedir (e-platformlar ve üniversite öğrenme yönetim sistemi). mPAD cihazı klasik bir tabletin ötesinde ek donanımları ile üniversitenin üretimi ve markası olan bir cihazdır. Tüm bu uygulama ve elektronik kitaplar tabletiniz için ödeyeceğiniz ücretin içerisindedir.
Uyguladığımız metot ve yaklaşımın farklı bir üniversitede henüz benzeri bulunmamaktadır. Tableti öğrencilerimiz fakültelerine geçtiklerinde de bölüm derslerinde kullanabileceklerdir.
Tabletin sağladığı multimedya özelliği ile daha zengin, etkileşimli, eğlenceli ve kalıcı bir dil öğrenme imkânı sunulmaktadır. Ayrıca, öğrencilerin aktif öğrenme ve İnternetten araştırma yapabilmelerine imkân tanınmaktadır.
Tablet ile:
- Öğrenmeye aktif ve paylaşımcı bir yaklaşım gelmekte olup istediğiniz anda konu alanı uzmanı veya birincil kaynak kullanımını sağlayabileceksiniz,
- Orijinal eğitim materyali/e-kitap üzerinden diğer öğrenciler ile eşit ve aynı şartlarda ders yapabileceksiniz,
- Elektronik eğitim setinin içerisinde yer alan Atılım Üniversitesi tarafından geliştirilen tableti (mPAD’i) eğitim esnasında gün içerisinde kesintisiz olarak tüm özellikleri ile kullanabileceksiniz,
- Diğer tüm öğrenciler ile eğitimi aynı ve eşit donanımla kesintisiz olarak takip edebileceksiniz (Farklı bir cihazın ders ortamında kullanılmasına izin verilmemektedir),
- Tüm ders eğitim materyaline zaman ve mekân gözetmeksizin (7/24) erişim sağlayabilecek, e-platformlarınızı kullanabilecek, geçmişe yönelik gözden geçirmeler yapılabileceksiniz,
- Tablet ve buna bağlı içerikleri kullanarak ders çalışmanın daha eğlenceli olduğu bir ortamda daha fazla zaman geçirilebileceksiniz,
- Ders, düz metinlerin ötesinde görsel ve işitsel özellikleri (multimedya) olan elektronik dokümanlar üzerinden yapılacağı için derse olan ilginiz ve algınızı artacak ve ders takibinizin kolaylaştığını göreceksiniz,
- Görsel ve işitsel materyallerin hızını ayarlanarak dinleme ve anlama becerilerinizi hızlı bir şekilde geliştirebileceksiniz,
- Elektronik ders materyallerinden biri olan farklı düzeylerde kurlara göre 25-50 arası hikâye kitabı her zaman yanınızda olacak, istediğiniz zaman okuyabilecek ve dinleyebileceksiniz.
- E-Kitap üzerindeki alıştırmaları sınıf içinde ya da ödev olarak yaptıktan sonra bir tıkla sıfırlayıp tekrar ve yaptığınız etkinliklere anında dönüt alarak öğrenmenizi pekiştirebileceksiniz.
- Tablet üzerinde yer alan size özel elektronik sözlüğü kullanarak yabancı dilde kelime öğrenmeyi yeniden keşfedecek, kelime üzerine gelerek anlamını görebilecek, telaffuzunu duyabilecek, cümle içinde kullanımını anlayabileceksiniz.
- Temel İngilizce Bölümü tarafından geliştirilmiş olan web tabanlı materyaller ile ödev ve ders içi aktivite yapmak daha kolay, eğlenceli ve pratik hale dönüşecek tabletin getirdiği kolaylıklarla öğrenme motivasyonunun sağlanması sonucunda kalıcı öğrenme ile tanışacaksınız,
- Sınıf içi ve sınıf dışında çalışırken özel kalemi ile notlarınızı tablet üzerinde alabileceksiniz,
- Farklı sağlık ya da fiziksel sorunlarınız (görme, duyma kayıpları, ağırlık taşıma hassasiyeti vb.) var ise tablet size kolaylık getirecektir,
- Elektronik Eğitim Seti kullanımı için size verilecek erişim kodları sadece mPAD ile kullanılabilecek şekilde tek kullanımlık olarak yapılandırılmıştır. Bir kez kullanıldıktan sonra bir daha kullanılması mümkün değildir.
Haberler
Etkinlikler
İlki gerçekleştirilen Capital of Fashion Etkinliğinde Atılım Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Defilesi
Dekanımız Prof. Dr. Yılser Devrim'in Anlatımıyla Mühendislik Fakültesi
Rektörümüz ve Dekanlarımız Üniversitemizi Anlatıyor
Prof. Dr. Mithat Üner'in Anlatımıyla İşletme Fakültesi
Mezuniyet Töreni
İklim Değişikliği Su Kaynakları Semineri
Bahar Konseri
Hava ve Uzay Tıbbı Pratiğinde Denge: Vestibüler Sistemi Anlamak
Güzel Sanatlar Ortak Dersler Bölümü tarafından düzenlenen ART252 Serbest Seramik Şekillendirme Dersi "Susuz Kaplar" Sergisi, 28.05.2024 Salı günü saat 13.30’da GSTMF, 4. Kat, sergi alanında gerçekleştirilecektir.
ART 251 Sulu Boya Resim Dersi Öğrenci Çalışmaları Sergisi