Bölüm Başkanının Mesajı

Dr. Öğr. Üyesi Cengiz KULAKSIZ
Adalet Programımız, Adalet Bakanlığı bünyesinde, yazı işleri müdürlüğü, icra müdürlüğü ve icra müdür yardımcılığı, ceza infaz kurumları müdürlüğü, ceza infaz memurluğu, zabıt katipliği gibi kadrolarla, diğer kamu kurumlarındaki hukuk birimlerinde, noterlerde, bankaların ve diğer özel kurumların hukuk birimlerinde, avukatlık bürolarında nitelikli ara insan gücü "Adalet Meslek Elemanı" ihtiyacının karşılanması amacıyla kurmuştur. Bunun yanısıra mezunlarımız DGS’de (Dikey Geçiş Sınavında) başarılı olmaları halinde, Hukuk Fakültelerine dikey geçiş yapabilme imkânına da sahiptir.
Ön lisans düzeyinde mesleki yüksek eğitim öğretim hizmeti veren Adalet Programımız, ülkemizdeki hukuk ve adli hizmetler alanında ihtiyaç duyulan nitelikli adli personeli, günümüz ve geleceğin mesleki ihtiyaçları gözetilerek hazırlanan müfredata uygun olarak yetiştirerek, temel hukuk bilgisine sahip, uygulamayı bilen ve teknolojiyi takip eden öğrenciler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Yine, Programımız çağdaş ve evrensel değerleri özümseyen, kendisini güncelleyebilen, uygulama becerisi kazanmış mezunlar yetiştirmeyi kendisine görev bilmektedir. İş olanaklarının oldukça fazla olduğu bir alan olan Adalet Programında, adalet hizmetlerinin gerektirdiği nitelikler göz önünde bulundurularak teorik ve uygulamaya yönelik bilgiler verilmektedir. Bu bağlamda, programımızın müfredatını ağırlıklı olarak hukuk dersleri oluşturmaktadır. Bununla birlikte, bu derslerin yanı sıra, öğrencileri mesleğe/uygulamaya en iyi şekilde hazırlamak için bilgisayar, klavye kullanımı, büro yönetimi ve muhasebe gibi dersler de verilmektedir.
*Adalet programına 2024-2025 akademik yılından itibaren öğrenci alımı yapılmamaktadır.
Haberler
Etkinlikler
21 Mayıs 2025 günü saat 14.30'da "Mozaik Atölyesi" isimli etkinlik gerçekleştirilecektir. Etkinlik öğrencilerimize ve tüm Atılım mensuplarına ücretsizdir.
Bahar Şenliği
21 Mayıs 2025, 14:30 - 17:00
MMR312 Mimarlıkta Deneyim ve Tasarım dersi kapsamında, 22 Mayıs perşembe günü Mimarlıkta Rahatsız Edici Sorular ekibiyle “Mimarlık ve Toplumsal Cinsiyet” başlıklı açık ders, saat 10.30’da 3004 numaralı stüdyoda gerçekleştirilecektir.
GSTMF 3004 Stüdyosu
19-30 Mayıs 2025, 12:55 - 12:57
"Osmanlı Mimarisi, Kentlerin Oluşumu ve Değişimi" isimli konferans 16 Mayıs 2025 Cuma günü saat 14.00-15.30 saatleri arasında Kemal Zaim Sunel Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecektir. Katılımınızı bekleriz.
Kemal Zaim Sunel Konferans Salonu
16 Mayıs 2025, 14:00 - 15:30
Öğretim Görevlisi Selen Yorulmaz Özsümer hocamızın yürüttüğü MTT 454 Ayakkabı ve Saraciye Tasarımı dersi kapsamında hazırladığımız öğrencileri çalışmaları sergimize davetlisiniz.
Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi 4. Kat Fuaye Alanı
16-23 Mayıs 2025, 13:30 - 17:00
Öğretim Görevlisi Selen Yorulmaz Özsümer hocamızın yürüttüğü MTT 486 Moda ve İnovasyon dersi kapsamında hazırladığımız öğrencileri çalışmaları sergimize davetlisiniz.
Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi 4. Kat Fuaye Alanı
16-23 Mayıs 2025, 13:30 - 17:00
Psikoloji Topluluğu
Cengiz Yenerim Konferans Salonu
16 Mayıs 2025, 11:30 - 12:30
Atılım Araştırma Günü ATAG 2025
Kemal Zaim Konferans Salonu
15 Mayıs 2025, 09:30 - 16:30
IESC Topluluğu
Müh. Fak. 1022 nolu salon
14 Mayıs 2025, 13:30 - 15:30
MMR312 Mimarlıkta Deneyim ve Tasarım dersi kapsamında, 15 mayıs perşembe günü Ankara Aks tarafından “Kentte Yeni Paradigmalar: Aks ve Yeni Avrupa Bauhaus Lab” başlıklı sunum gerçekleştirilecektir.
İşletme Fakültesi Lamia Ergenekon Salonu
14-17 Mayıs 2025, 13:07 - 13:10
Hukuk ve Etik Topluluğu
Orhan Zaim Konferans Salonu
14 Mayıs 2025, 13:00 - 15:00