Ana Bilim Dalı Başkanının Mesajı

Prof. Dr. Ahmet Mithat KILIÇOĞLU

ahmet.kilicoglu@atilim.edu.tr

Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2003-2004 akademik yılından bu yana, sürekli genişleyen ve alanında yetkin birbirinden değerli ve deneyimli öğretim üyesi kadrosuyla kaliteli bir hukuk eğitimi vermektedir. Aralarında kıdemli öğretim üyelerinin yanında genç ve dinamik öğretim elemanlarının da olduğu bu kadro, verilen hukuk eğitimini daima güncel gelişmelere uyarlayarak, güçlü bir donanım ve büyük bir disiplinle yürütmekte, her alana ilişkin hukuk formasyonunu ve uygulamasını öğrencilere aktarmakta ve öğretmektedir.

2015-2016 akademik yılından bu yana, Atılım Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü nezdinde “Özel Hukuk Tezli Yüksek Lisans Programı” başlatılmış, çalışmalarını özel hukuk alanında sürdürmek ve geliştirmek isteyen hukuk fakültesi mezunlarının lisans düzeyinde aldıklarından daha yoğun, detaylı ve kapsamlı bir eğitim almaları amaçlanmıştır. Bu programda özel hukuka ait genel anabilim dalları olan Medeni Hukuk, Ticaret Hukuku, İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku, Uluslararası Özel Hukuk, Medeni Usûl Hukukuna ilişkin en güncel tartışma konularını ve mevzuat düzenlemelerini bünyesinde barındıran dersler bulunmaktadır. Genel anabilim dalları yanında, bu dallar içinde yer alan daha özel nitelikli konular (örneğin marka hukuku, Türk Mahkemelerinin uluslararası yetkisi, iş sözleşmesi hukuku) da öğretim üyeleri tarafından ders olarak verilmektedir. Bu alanlarda açılan dersler, yüksek lisans öğrencilerinin doktrinde yer alan görüş ve tartışmaları, lisans düzeyinde olduğundan daha ayrıntılı ve geniş bir biçimde ele almalarına, araştırmalarına ve incelemelerine olanak tanımakta, akademik araştırma ve yazım yeteneklerinin gelişmesini sağlamaktadır. Programın ayırt edici bir özelliği de, Araştırma Metotları ve Seminer Derslerinin dışında diğer tüm derslerin seçimlik olması, böylece öğrenciye uzmanlaşmak ve derinleşmek istediği alanı belirleyip buna ilişkin dersleri seçmesinde özgür bir alan bırakmasıdır. Bu yöntemle öğrenciler, özel hukukun bireylerarası ilişkileri düzenleyen geniş çalışma alanında özellikle ilgilerini çeken ya da üzerine yoğunlaşmak istedikleri dersleri seçmek suretiyle eğitim gördükleri programı kendilerine özgü kılabilmektedirler.

Özel hukukun çalışma disiplinlerini ve alanlarını detaylı bir biçimde tanıyan, bunlar üzerinde akademik tartışmalar yapabilen, inceleme ve araştırma yöntemlerini uygulayabilen, ödevler, seminerler ve tez yazan hukukçular yetiştirme amacındaki bu program, gelecek akademik dönemlerde de büyüme ve gelişme hızını artırarak seçkin bir lisansüstü hukuk eğitimi vermeye devam edecektir. Atılım Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Anabilim Dalımız, lisansüstü programımızı doktora düzeyinde de geliştirmek yönünde hazırlıklarını yapmış, deneyimli ve seçkin öğretim üyesi kadrosuyla bu görevi yerine getirmek üzere Enstitümüz kanalıyla Yüksek Öğretim Kurulu’na başvurusunu yapmıştır.

Prof. Dr. Füsun Terzioğlu, Nursing & Pediatrics Webinar 2021 adlı etkinlikte "Enhancing the Capacity of Health Systems to Overcome Challenges and Strengthening Nurses and other Healthcare Professionals in COVID-19 Process" başlıklı sunumunu gerçekleştirecektir.

19 Haziran 2021, 10:30 - 11:00

Prof. Dr. Füsun Terzioğlu, 18-20 Haziran tarihleri arasında Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının iş birliği ile düzenlenecek olan 1. Uluslararası Gülhane Anne Sütü ve Emzirme Kongresi'ne oturum başkanı olarak katılım gösterecektir.

20 Haziran 2021, 09:00 - 10:00

20 Haziran Dünya Mülteciler Günü vesilesiyle Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Atılım Üniversitesi Göç Çalışmaları Araştırma Uygulama Merkezi (ATÜGAM) tarafından 21 - 22 Haziran 2021 tarihlerinde “Göç ve Milletlerarası Özel Hukuk” başlıklı bir sempozyum düzenlenecektir.

Atılım Üniversitesi
21-22 Haziran 2021, 10:00 - 18:30

Prof. Dr. Füsun Terzioğlu 23 Haziran 2021'de Ankara Şehir Hastanesi tarafından düzenlenen "COVID19 Pandemisinde Sağlık Bakım Hizmetleri Yönetimi Sempozyumu"nda konuşmacı olarak yer alacaktır.

23 Haziran 2021, 10:00 - 16:00