Ana Bilim Dalı Başkanının Mesajı

Prof. Dr. Ahmet Mithat KILIÇOĞLU

ahmet.kilicoglu@atilim.edu.tr

Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2003-2004 akademik yılından bu yana, sürekli genişleyen ve alanında yetkin birbirinden değerli ve deneyimli öğretim üyesi kadrosuyla kaliteli bir hukuk eğitimi vermektedir. Aralarında kıdemli öğretim üyelerinin yanında genç ve dinamik öğretim elemanlarının da olduğu bu kadro, verilen hukuk eğitimini daima güncel gelişmelere uyarlayarak, güçlü bir donanım ve büyük bir disiplinle yürütmekte, her alana ilişkin hukuk formasyonunu ve uygulamasını öğrencilere aktarmakta ve öğretmektedir.

2015-2016 akademik yılından bu yana, Atılım Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü nezdinde “Özel Hukuk Tezli Yüksek Lisans Programı” başlatılmış, çalışmalarını özel hukuk alanında sürdürmek ve geliştirmek isteyen hukuk fakültesi mezunlarının lisans düzeyinde aldıklarından daha yoğun, detaylı ve kapsamlı bir eğitim almaları amaçlanmıştır. Bu programda özel hukuka ait genel anabilim dalları olan Medeni Hukuk, Ticaret Hukuku, İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku, Uluslararası Özel Hukuk, Medeni Usûl Hukukuna ilişkin en güncel tartışma konularını ve mevzuat düzenlemelerini bünyesinde barındıran dersler bulunmaktadır. Genel anabilim dalları yanında, bu dallar içinde yer alan daha özel nitelikli konular (örneğin marka hukuku, Türk Mahkemelerinin uluslararası yetkisi, iş sözleşmesi hukuku) da öğretim üyeleri tarafından ders olarak verilmektedir. Bu alanlarda açılan dersler, yüksek lisans öğrencilerinin doktrinde yer alan görüş ve tartışmaları, lisans düzeyinde olduğundan daha ayrıntılı ve geniş bir biçimde ele almalarına, araştırmalarına ve incelemelerine olanak tanımakta, akademik araştırma ve yazım yeteneklerinin gelişmesini sağlamaktadır. Programın ayırt edici bir özelliği de, Araştırma Metotları ve Seminer Derslerinin dışında diğer tüm derslerin seçimlik olması, böylece öğrenciye uzmanlaşmak ve derinleşmek istediği alanı belirleyip buna ilişkin dersleri seçmesinde özgür bir alan bırakmasıdır. Bu yöntemle öğrenciler, özel hukukun bireylerarası ilişkileri düzenleyen geniş çalışma alanında özellikle ilgilerini çeken ya da üzerine yoğunlaşmak istedikleri dersleri seçmek suretiyle eğitim gördükleri programı kendilerine özgü kılabilmektedirler.

Özel hukukun çalışma disiplinlerini ve alanlarını detaylı bir biçimde tanıyan, bunlar üzerinde akademik tartışmalar yapabilen, inceleme ve araştırma yöntemlerini uygulayabilen, ödevler, seminerler ve tez yazan hukukçular yetiştirme amacındaki bu program, gelecek akademik dönemlerde de büyüme ve gelişme hızını artırarak seçkin bir lisansüstü hukuk eğitimi vermeye devam edecektir. Atılım Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Anabilim Dalımız, lisansüstü programımızı doktora düzeyinde de geliştirmek yönünde hazırlıklarını yapmış, deneyimli ve seçkin öğretim üyesi kadrosuyla bu görevi yerine getirmek üzere Enstitümüz kanalıyla Yüksek Öğretim Kurulu’na başvurusunu yapmıştır.

ELT Konferansı

Temel İngilizce Bölümü (Hazırlık Okulu)
Orhan Zaim Conference Hall
12 Ekim 2022, 17:05 - 27 Mayıs 2024, 17:05

Kültürel ve Sosyal İşler Müdürlüğü Sergi Alanı

Kültürel ve Sosyal İşler Müdürlüğü Sergi Alanı
07 Kasım 2022, 09:00 - 16 Aralık 2022, 18:49

Kurucu Dekanımız Prof. Dr. Nami Çağan Hocamızı aramızdan ayrılışının beşinci yılında anmak amacı ile 17-18 Kasım tarihlerinde çevrimiçi şekilde gerçekleştirilecek olan Vergilendirme Yetkisi Sempozyumu programını bilgilerinize sunarız.

09 Kasım 2022, 09:02 - 25 Aralık 2023, 09:02

Dijital Dönüşüm ve Hukuk Eğitimi: Vergi Hukuku Dersi Üzerinden Dijital İkiz Çalışmaları

Hukuk Fakültesi 2. Kat
24 Kasım 2022, 16:38 - 16 Ekim 2023, 16:38

Turizm ve Otel İşletmeciliği tarafından düzenlenecek olan Sürdürülebilir Turizm Sertifikasyonu ve Eko Etiketler paneli 15 Aralık 2022 Perşembe günü Saat 14:00 da İşletme Fakültesi Lamia Ergenekon Konferans Salonu'nda (Kırmızı Salon) gerçekleştirilecektir.

Turizm İşletmeciliği
İşletme Fakültesi Lamia Ergenekon Konferans Salonu (Kırmızı Salon)
05 Aralık 2022, 10:40 - 05 Ocak 2023, 10:40

Atılım Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nün düzenlediği, konuşmacı olarak Özel Hukuk Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet M. KILIÇOĞLU'nun yer alacağı, herkese açık çevrimiçi webinar ile ilgili bilgilere aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Çevrimiçi
05-12 Aralık 2022, 15:39 - 15:39

Baykuş-Çekirge Hukukta Mentorluk Programı 14.12.2022 Çarşamba günü saat: 12:00 Hukuk Fakültesi 2. Kat 202 No'lu Oda

Hukuk Fakültesi 2. Kat 202 No'lu Oda
07 Aralık 2022, 13:53 - 12 Haziran 2023, 13:53

Konuşmacı olarak Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Metin GÜNDAY'ın yer alacağı, herkese açık çevrimiçi webinar.

Çevrimiçi
08-15 Aralık 2022, 12:13 - 12:13

Savunma Sanayi'de Anten Uygulamaları

Mühendislik Fakültesi, Kemal Zaim Konferans Salonu
12 Aralık 2022, 09:30 - 11:45

.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği
Kemal Zaim Konferans Salonu
12 Aralık 2022, 09:30 - 11:45

Yazılım Analisti Olmak

Mühendislil Fakültesi, 1020 no'lu Konferans Salonu
13 Aralık 2022, 14:00 - 15:00

ARGEDA-TTO Seminerleri kapsamında 15 Aralık 2022 Perşembe günü saat 15.00-16.30 aralığında Mühendislik Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Yılser Devrim tarafından  "Sürdürülebilir Enerji Sistemlerinde Hidrojen: Fırsatlar ve Güncel Araştırmalar "  başlıklı seminer gerçekleştirilecektir.

ARGEDA - Teknoloji Transfer Ofisi Direktörlüğü
1022 Numaralı Konferans Salonu