Ana Bilim Dalı Başkanının Mesajı

Prof. Dr. Ahmet Mithat KILIÇOĞLU

ahmet.kilicoglu@atilim.edu.tr

Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2003-2004 akademik yılından bu yana, sürekli genişleyen ve alanında yetkin birbirinden değerli ve deneyimli öğretim üyesi kadrosuyla kaliteli bir hukuk eğitimi vermektedir. Aralarında kıdemli öğretim üyelerinin yanında genç ve dinamik öğretim elemanlarının da olduğu bu kadro, verilen hukuk eğitimini daima güncel gelişmelere uyarlayarak, güçlü bir donanım ve büyük bir disiplinle yürütmekte, her alana ilişkin hukuk formasyonunu ve uygulamasını öğrencilere aktarmakta ve öğretmektedir.

2015-2016 akademik yılından bu yana, Atılım Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü nezdinde “Özel Hukuk Tezli Yüksek Lisans Programı” başlatılmış, çalışmalarını özel hukuk alanında sürdürmek ve geliştirmek isteyen hukuk fakültesi mezunlarının lisans düzeyinde aldıklarından daha yoğun, detaylı ve kapsamlı bir eğitim almaları amaçlanmıştır. Bu programda özel hukuka ait genel anabilim dalları olan Medeni Hukuk, Ticaret Hukuku, İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku, Uluslararası Özel Hukuk, Medeni Usûl Hukukuna ilişkin en güncel tartışma konularını ve mevzuat düzenlemelerini bünyesinde barındıran dersler bulunmaktadır. Genel anabilim dalları yanında, bu dallar içinde yer alan daha özel nitelikli konular (örneğin marka hukuku, Türk Mahkemelerinin uluslararası yetkisi, iş sözleşmesi hukuku) da öğretim üyeleri tarafından ders olarak verilmektedir. Bu alanlarda açılan dersler, yüksek lisans öğrencilerinin doktrinde yer alan görüş ve tartışmaları, lisans düzeyinde olduğundan daha ayrıntılı ve geniş bir biçimde ele almalarına, araştırmalarına ve incelemelerine olanak tanımakta, akademik araştırma ve yazım yeteneklerinin gelişmesini sağlamaktadır. Programın ayırt edici bir özelliği de, Araştırma Metotları ve Seminer Derslerinin dışında diğer tüm derslerin seçimlik olması, böylece öğrenciye uzmanlaşmak ve derinleşmek istediği alanı belirleyip buna ilişkin dersleri seçmesinde özgür bir alan bırakmasıdır. Bu yöntemle öğrenciler, özel hukukun bireylerarası ilişkileri düzenleyen geniş çalışma alanında özellikle ilgilerini çeken ya da üzerine yoğunlaşmak istedikleri dersleri seçmek suretiyle eğitim gördükleri programı kendilerine özgü kılabilmektedirler.

Özel hukukun çalışma disiplinlerini ve alanlarını detaylı bir biçimde tanıyan, bunlar üzerinde akademik tartışmalar yapabilen, inceleme ve araştırma yöntemlerini uygulayabilen, ödevler, seminerler ve tez yazan hukukçular yetiştirme amacındaki bu program, gelecek akademik dönemlerde de büyüme ve gelişme hızını artırarak seçkin bir lisansüstü hukuk eğitimi vermeye devam edecektir. Atılım Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Anabilim Dalımız, lisansüstü programımızı doktora düzeyinde de geliştirmek yönünde hazırlıklarını yapmış, deneyimli ve seçkin öğretim üyesi kadrosuyla bu görevi yerine getirmek üzere Enstitümüz kanalıyla Yüksek Öğretim Kurulu’na başvurusunu yapmıştır.

Tipografi Dersi Kapsamında Hazırlanan 200 Parçalık Yerleştirme

Grafik Tasarım
GSTMF Fuaye Alanı
19 Kasım 2021, 11:45 - 19 Aralık 2021, 11:45

MMR 201 ve MMR 202 Stüdyoları Ön Proje Sergisi 3X3 22 Kasım - 10 Aralık tarihleri arasında GSTMF Binası 4. kat sergi salonunda gerçekleşecektir.

Mimarlık Bölümü
GSTMF Binası 4.Kat Sergi Salonu
19 Kasım 2021, 17:00 - 30 Aralık 2021, 17:00

EUT481 Tasarımcı ve Endüstri dersinin 7 Aralık Salı günü konuğu Evren Akar olacak.

Endüstriyel Tasarım
Zoom
07 Aralık 2021, 13:30 - 16:30

Metalurji Malzeme Müh. Öğrenci Topluluğu

Metalurji ve Malzeme Müh. Topluluğu
1022 nolu Konfernas Salonu
08 Aralık 2021, 14:00 - 15:00

2022 Program Bütçenin Değerlendirilmesi

Maliye
Lamia Ergenekon Konferans Salonu (Kırmızı Salon)
09 Aralık 2021, 09:30 - 17:00

Yazar Prof. Dr. Erendiz Atasü'nün "Çağımızın Romanını Yazarken" başlıklı konuşması

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü
Cengiz Yenerim Konferans Salonu (İşletme Fakültesi)
09 Aralık 2021, 10:30 - 12:00

Sergi:  "Arşivden"

Kültürel ve Sosyal İşler Müdürlüğü
Kültür Müdürlüğü Sergi Alanı
13 Aralık 2021, 11:24 - 03 Ocak 2022, 11:24

Armağan Çağlayan

Kültürel ve Sosyal İşler Müdürlüğü
Kemal Zaim Konferans Salonu
13 Aralık 2021, 14:00 - 15:00

Tasarım Odaklı Düşünme

Tasarımda Atılım Topluluğu
1020 nolu konferans salonu
14 Aralık 2021, 13:30 - 14:30

Bloomberg TV “Dijital Açı” Programı Moderatörü ve ANKAREF A.Ş. CEO’su Ali Erhan Binici ile “Girişimcilik ve IoT Semineri” ile bizlerle olacak.

Kariyer Planlama ve Ortak Eğitim Koordinatörlüğü
Lamia Ergenekon Konferans Salonu