Fakülte Tanıtımı
2003 yılından bu yana eğitim vermekte olan Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi, 21 öğrenci ile başladığı bu yolculuğuna, şimdiye kadar 1700’den fazla mezun vermiş olarak, 1300 den fazla öğrencisiyle devam etmektedir. Kurucu Dekanımız Prof. Dr. Nami Çağan’ın işaret ettiği amaçtan hareketle; hukuk eğitim ve öğrenimini, öğrencilere bilgi yığını yükleyerek değil, onları, bilgiye erişebilmelerini, muhakeme yapabilmelerini sağlayacak birikim ile donatarak yürütmekteyiz. Bu düşünce ve misyon ile hazırladığımız müfredatımız, öğrencilerimizin, etik değerleri özümsemiş, kurallara, kurumlara hâkim, aydın, çok yönlü, geniş vizyonlu ve sorgulayıcı gerçek hukukçular olarak yetişmelerini hedeflemektedir.
Bu ilkeler esasında, alanlarında öncü akademik kadromuz aracılığı ile yürüttüğümüz temel hukuk dersleri yanında, hukuk uyuşmazlıklarında arabuluculuk, hukuk ve kadın, spor hukuku, bilişim hukuku, medya hukuku, hukuk İngilizcesi gibi güncel gelişmeleri takip eden seçmeli dersler verilmekte, etkin ve interaktif eğitimi sağlayan hukuk klinikleri yürütülmekte, özel hukuk ve kamu hukuku yüksek lisans ve doktora programları sürdürülmekte ve bilirkişilik, uzlaştırmacı, arabuluculuk, konkordato komiserliği gibi sertifika programları gerçekleştirilmektedir. Aynı zamanda, Avrupa Hukuk Fakülteleri Birliği (ELFA) üyesi olan Fakültemizde; uluslararası ilişkiler ve etkinlikler, Erasmus+ programı, ulusal ve uluslararası kurgusal duruşma yarışmaları, öğrenci topluluklarımız tarafından hazırlanan hukuk ve sanat günleri ve hukukta kariyer forumu gibi etkinliklerle öğrencilerimizin kişisel gelişimine de katkı sunulmaya çalışılmaktadır.
Fakültemiz
Dekanımız Prof. Dr. Esra Gül Dardağan Kibar Fakültemizi anlatıyor...
Misyon
“Haklarına sahip çıkanlar, hiç kimseye haksızlık yapmazlar” (Qui suo iure utitur, nemini facit iniuriam)
Haklarının bilincinde olan, onlara sahip çıkan, haksızlık yapmayan ve her türlü haksızlığın karşısında duran, toplumsal problemlerin farkında olan, onlara çözüm üreten, Konfüçyüs’ün, “düşünmeden öğrenmek faydasız/nafile, öğrenmeden düşünmek ise tehlikelidir” sözü doğrultusunda düşünen, sorgulayan, araştıran, toplumsal sağlığın kendilerine emanet edildiğini bilen ve bu bilinçle yetişen, etik değerleri özümsemiş, kaynaklara, kurallara, kurumlara, ilkelere hakim, aydın gerçek hukukçular yetiştirmek.
Vizyon
Hukukun her alanında mezunları tercih edilen, ulusal ve uluslararası kabul gören, “bilmek yetmez uygulamak da gerekir, istemek yetmez yapmak da gerekir” (Goethe) düşüncesiyle “bilen, uygulayan, isteyen ve yapan” bir hukuk fakültesi olmak.
Haberler
Bu yıl 22-28 Mart 2024 tarihlerinde otuz birincisi düzenlenen ve 373 farklı üniversitenin katıldığı ......
Devamını OkuFakültemiz, geçtiğimiz senelerde katıldığı, özel hukuk alanındaki en prestijli kurgusal dava yarışması olan ......
Devamını Oku31 Mart 2023 günü Hukuk Fakültesi Orhan Zaim Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen ......
Devamını OkuEtkinlikler
Akademisyenlerimizin katılımıyla TÜBİTAK ARDEB projeleri deneyim paylaşımı etkinliği
Kamu Harcamalarına Yönelik Olarak Yeni Reform Önerilerinin alanında uzman isimler tarafından sunulacağı bu kıymetli panelimize ilgilenen herkesi davet etmekten mutluluk duyarız...
KONFERANS TARIMDA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE SU KAYNAKLARI KONFERANSI 6 KASIM ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT 14:00'DA GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR.
Değerli Kullanıcılarımız; Bilgi birikimlerinizi desteklemek, e-kaynak kullanımlarınızı arttırmak ve yayın süreçlerinize katkı sağlamak amacıyla düzenlediğimiz TANITIM GÜNÜMÜZE DAVETLİSİNİZ!
Hukukta İhtisas Topluluğu
ICM385 | Tasarım Konuşmaları Seminer 03 / ÇALIŞTAY Araş. Gör. Sema Taştan | “barınma birimini sembolik düşünmek” 23 Ekim 2024 / 09:30 GSTMF B Blok 1022 Konferans Salonu / B1004
ICM385 | Tasarım Konuşmaları Seminer 03 / ÇALIŞTAY Araş. Gör. Sema Taştan | “barınma birimini sembolik düşünmek” 23 Ekim 2024 / 09:30 GSTMF B Blok 1022 Konferans Salonu / B1004
Küresel Su Krizi: Sürdürülebilir Çözümler İçin Girişimler ve Birleşmiş Milletler Programları
25 Ekim 2024 Cuma günü saat 10.00’da Dr. Öğretim Görevlisi Sinem Çınar Kalenderoğlu tarafından Kemal Zaim Konferans Salonunda “Görünenin Ötesinde Mimarlık: Mekansal Organizasyon Sistemleri” başlıklı konuşma gerçekleştirilecektir.
Bilim İnsanı Olmak ve Lisans Döneminde Ar-Ge