Prof. Dr. Funda GENÇOĞLU ONBAŞI

funda.gencogluonbasi@atilim.edu.tr

Bölümümüzün lisanüstü programları tezli ve tezsiz ‘yüksek lisans’ programları ve ‘doktora’ programından oluşmaktadır. Lisanüstü programlarımızın tümü alanında yetkin ve nitelikli insangücü yetiştirme hedefi ile şekillendirilmiştir. Programlarımızın içerikleri bu hedef doğrultusunda titizlikle oluşturulmuştur ve tüm programlarımız güçlü bir akademik kadro tarafından yürütülmektedir.

Yüksek lisans programlarımız öğrencilere Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanlarında kuramsal altyapı kazandırmanın yanı sıra, Türkiye ve dünya siyasetini ve yönetimini tarihsel gelişimi içinde anlama ve analiz etme bilgi ve becerisini kazandırmaya yönelik olarak hazırlanmıştır. Tezsiz yüksek lisans programı Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında proje hazırlama yeteneğini kazandırırken, tezli yüksek lisans programı bilimsel araştırma yapma yeteneğini kazandıramaktadır.

Doktora programımız ise öğrencileri akademik kariyer için hazırlamaktadır. Bu doğrultuda, öğrencilere kavramsal ve kuramsal yetkinlik kazandırmanın yanı sıra analiz yetenekleri ve özgün, eleştirel ve karşılaştırmalı araştırma yapma yetenekleri vermektedir. Ayrıca, öğrencilerin Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanları içerisinde kendi ilgileri doğrultusunda en az bir konuda uzmanlaşmaları ve edindikleri uzmanlığı yalnızca doktora tezi ile değil, makaleler ve kitaplarla bilim dünyasına duyurabilmelerine yardımcı olmak programımızın hedefleri arasındadır.

Tüm lisanüstü programlarımız, üniversitemizin sunduğu araştırma altyapısı ve olanaklarıyla desteklenmektedir.

Prof. Dr. Füsun Terzioğlu, Nursing & Pediatrics Webinar 2021 adlı etkinlikte "Enhancing the Capacity of Health Systems to Overcome Challenges and Strengthening Nurses and other Healthcare Professionals in COVID-19 Process" başlıklı sunumunu gerçekleştirecektir.

19 Haziran 2021, 10:30 - 11:00

Prof. Dr. Füsun Terzioğlu, 18-20 Haziran tarihleri arasında Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının iş birliği ile düzenlenecek olan 1. Uluslararası Gülhane Anne Sütü ve Emzirme Kongresi'ne oturum başkanı olarak katılım gösterecektir.

20 Haziran 2021, 09:00 - 10:00

20 Haziran Dünya Mülteciler Günü vesilesiyle Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Atılım Üniversitesi Göç Çalışmaları Araştırma Uygulama Merkezi (ATÜGAM) tarafından 21 - 22 Haziran 2021 tarihlerinde “Göç ve Milletlerarası Özel Hukuk” başlıklı bir sempozyum düzenlenecektir.

Atılım Üniversitesi
21-22 Haziran 2021, 10:00 - 18:30

Prof. Dr. Füsun Terzioğlu 23 Haziran 2021'de Ankara Şehir Hastanesi tarafından düzenlenen "COVID19 Pandemisinde Sağlık Bakım Hizmetleri Yönetimi Sempozyumu"nda konuşmacı olarak yer alacaktır.

23 Haziran 2021, 10:00 - 16:00