Bölüm Tanıtımı
Atılım Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Uçak Gövde ve Motor Bakımı Bölümü 2012 yılından bu yana Sivil Havacılık Eğitimini İngilizce olarak sürdürmektedir. Sürekli olarak en iyi eğitimi vermeye çalışan ATILIM ÜNİVERSİTESİ, Sivil Havacılık eğitiminde de ülkemize örnek bir kuruluş olma vasfını, geçtiğimiz yıl Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’müzden almış olduğu SHY 147 “Onaylı Hava Aracı Bakım Eğitim Kuruluşu” olma yetkisine sahip olarak göstermiştir.
SHY- 147 belgesi Onaylı Hava Aracı Bakım Eğitim Kuruluşu belgesi anlamına gelmektedir. Bu belgeye sahip olan eğitim kuruluşunun vermiş olduğu eğitimler ülkemiz Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün denetiminden geçmiş ve vermiş olduğu eğitimin kalitesi de bu kuruluş tarafından onaylanmış demektir.
Atılım Üniversitesi, Ankara Esenboğa havaalanı’ndaki Sivil Havacılık Eğitim Merkezimiz (hangarımız) ve içindeki her ikisi de çalışır durumdaki Cessna-337 çift piston motorlu uçağımız ve Beechcraft C90 Kingair çift Turboprop motorlu uçağımız ile Sivil Havacılık teknik eğitimini uygulamalı olarak yapan, ve bu eğitimi teknolojinin en uç noktasına taşıyan çağdaş bir eğitim kuruluşudur.
Atılım Üniversitesi, Sivil Havacılık Yüksekokulu Uçak Gövde ve Motor Bakım Bölümü, teorik eğitimlerini, değişik tiplerdeki uçaklar üstünde uygulamalı eğitimlerle tamamlayan tam donanımlı bir sivil havacılık okuludur. Öğrencilerimizin hemen hepsi daha mezun olmadan Türkiye’nin en hızlı gelişen bu sektörünün en itibarlı kuruluşlarında işlerini bulmaktadırlar. Sizleri de bu modern ve çağdaş kurumda, sivil havacılık eğitimini almaya bekliyoruz.
Misyon
Uçak Gövde ve Motor Bakımı Bölümünün misyonu, ileri teknolojiyi kullanan, teknolojik bilgi üreten, sivil hava ulaştırma sektörünün gövde ve motor bakım branşının bugünkü ve gelecekteki gereksinimlerini karşılayabilecek bilgi ve beceriye sahip teknik elemanlar yetiştirmektir
Vizyon
Uçak Gövde ve Motor Bakımı Bölümünün vizyonu, Akademik personeli, modern laboratuvar ve uygulama olanakları ve ileri teknolojiye dayalı projeleri ile ulusal ve uluslararası düzeyde yetkilendirilmiş bir bölüm olmaktır.
Etkinlikler
Akademisyenlerimizin katılımıyla TÜBİTAK ARDEB projeleri deneyim paylaşımı etkinliği
Kamu Harcamalarına Yönelik Olarak Yeni Reform Önerilerinin alanında uzman isimler tarafından sunulacağı bu kıymetli panelimize ilgilenen herkesi davet etmekten mutluluk duyarız...
KONFERANS TARIMDA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE SU KAYNAKLARI KONFERANSI 6 KASIM ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT 14:00'DA GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR.
Değerli Kullanıcılarımız; Bilgi birikimlerinizi desteklemek, e-kaynak kullanımlarınızı arttırmak ve yayın süreçlerinize katkı sağlamak amacıyla düzenlediğimiz TANITIM GÜNÜMÜZE DAVETLİSİNİZ!
Hukukta İhtisas Topluluğu
ICM385 | Tasarım Konuşmaları Seminer 03 / ÇALIŞTAY Araş. Gör. Sema Taştan | “barınma birimini sembolik düşünmek” 23 Ekim 2024 / 09:30 GSTMF B Blok 1022 Konferans Salonu / B1004
ICM385 | Tasarım Konuşmaları Seminer 03 / ÇALIŞTAY Araş. Gör. Sema Taştan | “barınma birimini sembolik düşünmek” 23 Ekim 2024 / 09:30 GSTMF B Blok 1022 Konferans Salonu / B1004
Küresel Su Krizi: Sürdürülebilir Çözümler İçin Girişimler ve Birleşmiş Milletler Programları
25 Ekim 2024 Cuma günü saat 10.00’da Dr. Öğretim Görevlisi Sinem Çınar Kalenderoğlu tarafından Kemal Zaim Konferans Salonunda “Görünenin Ötesinde Mimarlık: Mekansal Organizasyon Sistemleri” başlıklı konuşma gerçekleştirilecektir.
Bilim İnsanı Olmak ve Lisans Döneminde Ar-Ge