Prof. Dr. Turan Erman ERKAN

erman.erkan@atilim.edu.tr

Sevgili Öğrenciler,

Bileşenleri insan, malzeme, makina ve teçhizat olabilen çeşitli yapıdaki sistemlerin tasarlanması, yönetilmesi ve sürekli iyileştirilmesi ile ilgilenen bir mühendislik dalı olan Endüstri Mühendisliği halen ülkemizde ve dünyada popülerliğini sürdürmektedir. Başlıca hedefi kısıtlı imkân ve kaynakların en iyi şekilde kullanımına ilişkin plan ve programların geliştirilmesi olan Endüstri Mühendisliğine gelecekte çok daha fazla ihtiyaç olacağı kesindir.

Atılım Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Yüksek Lisans programında öğrenci odaklı bir eğitim verilmekte olup amaç ulusal ve uluslararası düzeyde rekabet ortamında başarılı olabilecek, en güncel bilgilerle donatılmış mezunlar yetiştirmektir.

Endüstri Mühendisliği ders programımız içerisinde çok sayıda farklı seçmeli derslerin bulunması öğrencilerin mezuniyet sonrası değişik alanlarda kariyer yapabilmelerine olanak sağlamaktadır.

Bölüm öğretim üyelerimizin yapmış oldukları bilimsel çalışmalar uluslararası saygın dergilerde yayınlanmakta olup bu anlamda bölümümüz diğer üniversitelerdeki benzer bölümler içerisinde üst sıralarda yer almaktadır.

Endüstri Mühendisliği Bölümü laboratuvar imkânları açısından oldukça zengindir. Bölüm İnsan Faktörleri Laboratuvarı, Sistem Yönetim Laboratuvarı ve Karar Destek Sistemleri Laboratuvarı olmak üzere üç adet laboratuvara sahiptir.

Endüstri Mühendisliği Bölümü yüksek lisans mezunları sahip oldukları yaklaşım, model ve teknikler ile gerek endüstri, gerekse hizmet sektörlerinde çalışabilecek niteliklere sahiptir. Endüstri Mühendisleri imalat, enerji, ulaştırma, sağlık, bankacılık gibi çok çeşitli sektörlerde iş olanağı bulabilmektedirler. Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisans programında alınan dersler mezunların bir yüksek mühendis olarak sadece fabrika ortamında değil, aynı zamanda risk analisti, planlama uzmanı gibi yönetim kademelerinde çalışabilmelerine de olanak sağlamaktadır.

Daha fazla bilgi için dilediğiniz zaman bölümümüz ile irtibata geçebilir veya bölümümüzü ziyaret edebilirsiniz.

Ethos Tiyatro Festivalleri Fotoğraf Sergisi

Kültürel ve Sosyal İşler Müdürlüğü
Kültürel ve Sosyal İşler Müdürlüğü Sergi Alanı
20 Eylül 2022, 09:06 - 11 Ekim 2022, 18:06