Prof. Dr. Turan Erman ERKAN

Sevgili Öğrenciler,

Bileşenleri insan, malzeme, makina ve teçhizat olabilen çeşitli yapıdaki sistemlerin tasarlanması, yönetilmesi ve sürekli iyileştirilmesi ile ilgilenen bir mühendislik dalı olan Endüstri Mühendisliği halen ülkemizde ve dünyada popülerliğini sürdürmektedir. Başlıca hedefi kısıtlı imkân ve kaynakların en iyi şekilde kullanımına ilişkin plan ve programların geliştirilmesi olan Endüstri Mühendisliğine gelecekte çok daha fazla ihtiyaç olacağı kesindir.

Atılım Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Yüksek Lisans programında öğrenci odaklı bir eğitim verilmekte olup amaç ulusal ve uluslararası düzeyde rekabet ortamında başarılı olabilecek, en güncel bilgilerle donatılmış mezunlar yetiştirmektir.

Endüstri Mühendisliği ders programımız içerisinde çok sayıda farklı seçmeli derslerin bulunması öğrencilerin mezuniyet sonrası değişik alanlarda kariyer yapabilmelerine olanak sağlamaktadır.

Bölüm öğretim üyelerimizin yapmış oldukları bilimsel çalışmalar uluslararası saygın dergilerde yayınlanmakta olup bu anlamda bölümümüz diğer üniversitelerdeki benzer bölümler içerisinde üst sıralarda yer almaktadır.

Endüstri Mühendisliği Bölümü laboratuvar imkânları açısından oldukça zengindir. Bölüm İnsan Faktörleri Laboratuvarı, Sistem Yönetim Laboratuvarı ve Karar Destek Sistemleri Laboratuvarı olmak üzere üç adet laboratuvara sahiptir.

Endüstri Mühendisliği Bölümü yüksek lisans mezunları sahip oldukları yaklaşım, model ve teknikler ile gerek endüstri, gerekse hizmet sektörlerinde çalışabilecek niteliklere sahiptir. Endüstri Mühendisleri imalat, enerji, ulaştırma, sağlık, bankacılık gibi çok çeşitli sektörlerde iş olanağı bulabilmektedirler. Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisans programında alınan dersler mezunların bir yüksek mühendis olarak sadece fabrika ortamında değil, aynı zamanda risk analisti, planlama uzmanı gibi yönetim kademelerinde çalışabilmelerine de olanak sağlamaktadır.

Daha fazla bilgi için dilediğiniz zaman bölümümüz ile irtibata geçebilir veya bölümümüzü ziyaret edebilirsiniz.

ART 235 Çok Sesli Koro Dersi Öğrenci Konseri 16 Mayıs 2024 Perşembe günü Saat:16.30'da gercekleşecektir.

Güzel Sanatlar Ortak Dersler
Orhan Zaim Konferans Salonu (Hukuk Fakültesi)
16 Mayıs 2024, 16:30 - 17:30

MÜBAK 2024 Mühendislik Bilimleri ve Araştırmaları Öğrenci Kongresi

Kemal Zaim Konferans Salonu, Mühendislik Fakültesi 2. Kat
16-17 Mayıs 2024, 09:00 - 17:30

1. Metalurji ve Malzeme Günleri Kariyer Zirvesi

Kemal Zaim Konferans Salonu
14 Mayıs 2024, 10:00 - 17:00

Birlikte Büyümek ve Güçlenmek: Kuşaklar Arası Etkileşim, Bağımlılıklar, Zorbalık

Çocuk Gelişimi
Orhan Zaim Konferans Salonu
13 Mayıs 2024, 13:30 - 16:30

DEVCOM

Lamia Ergenekon Konferans Salonu
10 Mayıs 2024, 13:00 - 17:00

Vergi Reformunda Yeni Perspektifler

İşletme Fakültesi
Lamia Ergenekon Salonu (Kırmızı Salon)
10 Mayıs 2024, 10:43 - 29 Aralık 2025, 10:44

Atılım Araştırma Günü (ATAG) 2024

Atılım Üniversitesi
Kemal Zaim Konferans Salonu
09 Mayıs 2024, 10:00 - 16:30

Bahar Şenliği

Atılım Meydan / Amfi Tiyatro
08 Mayıs 2024, 14:00 - 22:30

Bedenimiz Ne Söyler? Sözsüz İletişim İncelikleri

Güzel Sanatlar Ortak Dersler
1022 Nolu Konferans Salonu (Mühendislik Fakültesi, 1. Kat)
08 Mayıs 2024, 13:30 - 14:30

Öğrenci Dekanlığı, Öğrenci Gelişim ve Danışma Merkezi uzmanlarından Psikolojik Danışman Büşra Yılmaz, "Etkili Ders Çalışma, Odaklanma ve Motivasyon" adlı online semineri ile 7 Mayıs 2024 tarihinde öğrencilerimiz ile buluşuyor.

Öğrenci Dekanlığı
Zoom