Prof. Dr. Şeniz ÖZALP YAMAN

seniz.ozalpyaman@atilim.edu.tr

Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya Bölümü ülkemizde bu isim ve içerikle yer alan tek bölüm olması nedeni ile Kimya Mühendisliği eğitimi ile beraber Kimya eğitimini de bu alanların gerektirdiği nitelikte sunmaktadır.

Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya anabilim dalı bünyesinde Kimya Mühendisliği, Kimya ve Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya ortak temelli olmak üzere üç farklı alanda lisansüstü araştırmalar yürütülmektedir.

Kimya Mühendisliği temelli araştırmalar uygulamalı veya hesaplamalı ya da her ikisinin beraber yürütüldüğü araştırmalar olup bu alanda temiz enerji üretimi, katalitik yanma, yapay sinir ağları, hesaplamalı kimya, elektrokimya, yakıt hücreleri ve yenilenebilir enerji konularında çalışmalar yapılmaktadır.

Kimya temelli araştırmalar ise biyoteknoloji, nanoteknoloji, yakıt pilleri, konjuge polimerler, ilaç, boya ve polimer sanayi gibi alanlarda yürütülmektedir. Ayrıca bu alanların mühendislik uygulama ve hesaplamaları konularının beraber yürütüldüğü çalışmalar da anabilim dalı bünyesinde yer almaktadır.

Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya anabilim dalı bünyesinde yer alan Kimya Doktora programı çerçevesinde yukarıda bahsedilen kimya branşlarında yürütülen özgün araştırmalarla nitelikli tez çalışmaları gerçekleştirilmekte, nitelikli yayınlarla ülke biliminin tanınırlığına katkıda bulunulmakta ve alanlarında uzman nitelikli bilim insanları yetiştirilmektedir. Günümüzde her bir konunun uzmanlık gerektirdiği kimya sektöründe lisansüstü eğitim artık ayrıcalıktan çok gereklilik olarak gün geçtikçe artan öneme sahiptir.

Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya anabilim dalı teknik altyapısı, donanımlı ve her biri alanında uzman akademik kadrosu ile sunduğu geniş yelpazede araştırma konuları ve bu araştırmaların yürütüldüğü laboratuvar altyapısı ile ülkemiz ve dünya kimya bilimine önemli katkılar sağlamayı her geçen gün artırarak sürdürmektedir.

Prof. Dr. Füsun Terzioğlu, Nursing & Pediatrics Webinar 2021 adlı etkinlikte "Enhancing the Capacity of Health Systems to Overcome Challenges and Strengthening Nurses and other Healthcare Professionals in COVID-19 Process" başlıklı sunumunu gerçekleştirecektir.

19 Haziran 2021, 10:30 - 11:00

Prof. Dr. Füsun Terzioğlu, 18-20 Haziran tarihleri arasında Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının iş birliği ile düzenlenecek olan 1. Uluslararası Gülhane Anne Sütü ve Emzirme Kongresi'ne oturum başkanı olarak katılım gösterecektir.

20 Haziran 2021, 09:00 - 10:00

20 Haziran Dünya Mülteciler Günü vesilesiyle Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Atılım Üniversitesi Göç Çalışmaları Araştırma Uygulama Merkezi (ATÜGAM) tarafından 21 - 22 Haziran 2021 tarihlerinde “Göç ve Milletlerarası Özel Hukuk” başlıklı bir sempozyum düzenlenecektir.

Atılım Üniversitesi
21-22 Haziran 2021, 10:00 - 18:30

Prof. Dr. Füsun Terzioğlu 23 Haziran 2021'de Ankara Şehir Hastanesi tarafından düzenlenen "COVID19 Pandemisinde Sağlık Bakım Hizmetleri Yönetimi Sempozyumu"nda konuşmacı olarak yer alacaktır.

23 Haziran 2021, 10:00 - 16:00