Prof. Dr. Şeniz ÖZALP YAMAN

seniz.ozalpyaman@atilim.edu.tr

Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya Bölümü ülkemizde bu isim ve içerikle yer alan tek bölüm olması nedeni ile Kimya Mühendisliği eğitimi ile beraber Kimya eğitimini de bu alanların gerektirdiği nitelikte sunmaktadır.

Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya anabilim dalı bünyesinde Kimya Mühendisliği, Kimya ve Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya ortak temelli olmak üzere üç farklı alanda lisansüstü araştırmalar yürütülmektedir.

Kimya Mühendisliği temelli araştırmalar uygulamalı veya hesaplamalı ya da her ikisinin beraber yürütüldüğü araştırmalar olup bu alanda temiz enerji üretimi, katalitik yanma, yapay sinir ağları, hesaplamalı kimya, elektrokimya, yakıt hücreleri ve yenilenebilir enerji konularında çalışmalar yapılmaktadır.

Kimya temelli araştırmalar ise biyoteknoloji, nanoteknoloji, yakıt pilleri, konjuge polimerler, ilaç, boya ve polimer sanayi gibi alanlarda yürütülmektedir. Ayrıca bu alanların mühendislik uygulama ve hesaplamaları konularının beraber yürütüldüğü çalışmalar da anabilim dalı bünyesinde yer almaktadır.

Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya anabilim dalı bünyesinde yer alan Kimya Doktora programı çerçevesinde yukarıda bahsedilen kimya branşlarında yürütülen özgün araştırmalarla nitelikli tez çalışmaları gerçekleştirilmekte, nitelikli yayınlarla ülke biliminin tanınırlığına katkıda bulunulmakta ve alanlarında uzman nitelikli bilim insanları yetiştirilmektedir. Günümüzde her bir konunun uzmanlık gerektirdiği kimya sektöründe lisansüstü eğitim artık ayrıcalıktan çok gereklilik olarak gün geçtikçe artan öneme sahiptir.

Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya anabilim dalı teknik altyapısı, donanımlı ve her biri alanında uzman akademik kadrosu ile sunduğu geniş yelpazede araştırma konuları ve bu araştırmaların yürütüldüğü laboratuvar altyapısı ile ülkemiz ve dünya kimya bilimine önemli katkılar sağlamayı her geçen gün artırarak sürdürmektedir.

Atılım Üniversitesi Metal Şekillendirme Mükemmeliyet Merkezi olarak "On The Generatıon And Evolutıon of Resıdual Stress Durıng Manufacturıng of Hıgh Value Components" konusunda çevrim içi seminer düzenlemekteyiz. Sizleri bu seminerde görmekten memnuniyet duyacağız.

Metal Şekillendirme Mükemmeliyet Merkezi
18 Mayıs 2022, 15:00 - 18 Mayıs 2023, 17:00