ATILIM HIZLI MENÜ
Akademik Takvim

2018 - 2019 Yılı akademik takvim bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

E-Posta

Üniversite personellerimiz ve öğrencilerimiz webmail girişlerini buradan yapabilirler.

Prof. Dr. İbrahim BİRKAN

ibrahim.birkan@atilim.edu.tr

Turizm endüstrisi dünyada en hızlı büyüyen sektörlerin başında yer alan, uluslararası istihdam olanakları yaratan bir sektör olarak dikkatleri üzerine çekmektedir. Son yıllarda dünyanın turizmde en hızlı büyüyen ülkesi durumuna gelen Türkiye 2 milyon kişiye turizm sayesinde istihdam sağlamakta ve özellikle genç nüfusa önemli kariyer imkanları sunmaktadır.

Bölümümüzde bir yıl hazırlık sınıfı dahil beş yıl eğitim verilmektedir. Eğitim dili İngilizce olan bölümümüzde ilk iki yıl genel turizm işletmeciliği eğitimi alan öğrencilerimiz, son iki yıllarında tercihleri doğrultusunda “Otel İşletmeciliği” veya “Gastronomi ve Mutfak Sanatları” alanlarında eğitim alarak uzmanlaşmaktadırlar. Bölümümüz diğer ülkelerden üniversitelerle anlaşmalar yaparak öğrencilerine farklı üniversitelerde eğitim fırsatları da yaratmaktadır.

Bölümümüz sektörü çok iyi tanıyan bir eğitim kadrosuna sahiptir. Alanında uzman eğitim kadrosu ile uygulamalı bilgi ve becerilere ile donatılmış, yaratıcı, girişimci ve lider özellikli yöneticiler yetiştirilmektedir. Otel İşletmeciliği Programı, temel yöneticilik bilgilerini içeren ekonomi, finans, yönetim, insan kaynakları, muhasebe, pazarlama ve davranış bilimleri derslerinin yanında turizm alanı ile doğrudan ilgili turizm ekonomisi, kongre turizmi, yiyecek-içecek hizmetleri, seyahat acenteliği, tur operatörlüğü ve sürdürülebilir turizm derslerini de içermektedir. Bu programdan mezun olan öğrencilerimiz ulusal veya uluslararası otel işletmelerinde çalışabildikleri gibi turizmin diğer alanlarında da istihdam edilebilmektedirler.

Türkiye’de son yıllarda çok popüler olan iş alanlarından biri olan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programımızda öğrencilerimiz yiyecek-içecek yönetimi, yemek pişirme teknikleri, Türkiye Mutfak Kültürü, Dünya Mutfakları, restoran işletmeciliği, pastacılık ve içecek kültürü konularında eğitim görmektedirler. Üniversitemiz bünyesinde öğrencilerimizin çalışabildikleri ve yaratıcılıklarını sergileyebildikleri modern teknoloji ile donatılmış mutfak ve restoranlar bulunmaktadır. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı’ndan mezun olan öğrencilerimiz otellerde veya restoranlarda yönetici ve aşçı-yönetici olarak görev alabilecekleri gibi kendilerine ait yiyecek-içecek işletmelerini de açabilmektedirler.

Bölümümüz, Ankara Sheraton Otel ve Kongre Merkezi ile yaptığı bir protokol ile öğrencilerine eğitimleri süresince derslerle ilgili staj ve çalışma imkânı sunmaktadır. Öğrencilerimiz yapmaları gereken zorunlu stajlarının yanında sigortalı şekilde çalışarak tecrübe edinme ve gelir elde etme olanaklarına sahip olmaktadırlar. Sheraton Ankara Oteli ile gerçekleştirilmiş olduğumuz bu işbirliğimiz ayrıca öğrencilerimizin mezuniyetleri sonrasında işe alınmaları konusunda da önemli bir avantaj sağlamaktadır.

Türkiye’nin geleceği olan turizm sektöründe kariyer yapmak isteyen gençlerimizi imkânlarımızı ve farklılığımızı göstermek üzere bölümümüzü ziyaret etmeye davet ediyoruz. Biz sizi buradaki eğitim süresinde ve sonrasında gerekli desteği vermek üzere bekliyoruz.

Atılım Üniversitesi yerleşkesinde en kısa sürede sizlerle görüşmek dileğiyle…