Çift Anadal Programı
Çift Anadal programı Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Dal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümleri ile Atılım Üniversitesi Çift Anadal Programı Yönergesi hükümleri çerçevesinde uygulanır.
Turizm İşletmeciliği ile Beslenme ve Diyetetik Bölümü arasında alınan 03.09.2020 tarihli, 03 sayılı bölüm kurul kararı ile Çift Anadal Protokolü yürürlüğe konmuştur.
Turizm İşletmeciliği ile Beslenme ve Diyetetik Bölümü arasında Çift Anadal Yapmak isteyen öğrencilerin tabi olduğu müfredat ve alması gereken dersleri içeren protokol aşağıdaki şekliyle oybirliği ile kabul edilmiştir.
1. Dönem
Dersin Kodu |
Dersin adı |
Teori |
Pratik |
Akts |
TOUR101 |
Introduction to Tourism |
3 |
0 |
4 |
MATH101 |
Introduction to Calculus |
3 |
0 |
5 |
MAN111 |
Introduction to Business |
3 |
0 |
6.5 |
ECON101 |
Introduction to Economics I |
3 |
0 |
5 |
2. Dönem
Dersin Kodu |
Dersin adı |
Teori |
Pratik |
Akts |
TOUR110 |
World Tourism Geography |
3 |
0 |
6 |
CMPE105 |
Introduction to Computers and Information Systems |
1 |
2 |
3 |
TOUR108 |
Service Operations Management |
3 |
0 |
5.5 |
TOUR114 |
Tourism Law and Ethics |
3 |
0 |
7 |
3. Dönem
Dersin Kodu |
Dersin adı |
Teori |
Pratik |
Akts |
MAN203 |
Principles of Accounting I |
3 |
0 |
6 |
TOUR211 |
Tourism Planning and Sustainability |
3 |
0 |
6 |
TOUR209 |
Recreation and Leisure Management |
3 |
0 |
5 |
TOUR-GE2FA1 |
General Elective |
3 |
0 |
4 |
TOUR213 |
Tourism Economics |
3 |
0 |
6 |
4. Dönem
Dersin Kodu |
Dersin adı |
Teori |
Pratik |
Akts |
MAN206 |
Organizational Behavior |
3 |
0 |
6 |
TOUR208 |
Travel Industry |
3 |
0 |
6 |
TOUR-AE2SP1 |
Area Elective |
3 |
0 |
5 |
TOUR214 |
Destination Management |
3 |
0 |
6 |
TOUR-GE2SP1 |
General Elective |
3 |
0 |
4 |
5. Dönem
Dersin Kodu |
Dersin adı |
Teori |
Pratik |
Akts |
TOUR313 |
Summer Training |
0 |
0 |
24 |
TOUR311 |
Hotel Management |
3 |
0 |
7 |
TOUR315 |
Rooms Division |
3 |
0 |
6 |
TOUR-AE3FA1 |
Area Elective |
3 |
0 |
5 |
TOUR-AE3FA2 |
Area Elective |
3 |
0 |
5 |
TOUR-GE3FA1 |
General Elective |
3 |
0 |
4 |
6. Dönem
Dersin Kodu |
Dersin adı |
Teori |
Pratik |
Akts |
TOUR308 |
Marketing in Hospitality Enterprises |
3 |
0 |
6 |
TOUR310 |
Food and Beverage Management |
3 |
0 |
6 |
TOUR316 |
Opera-PMS |
3 |
0 |
6 |
TOUR-AE3SP1 |
Area Elective |
3 |
0 |
5 |
TOUR-GE3SP1 |
General Elective |
3 |
0 |
4 |
7. Dönem
Dersin Kodu |
Dersin adı |
Teori |
Pratik |
Akts |
TOUR421 |
Purchasing and Cost Analysis |
3 |
0 |
6 |
TOUR413 |
Event Planning and Management |
3 |
0 |
7 |
TOUR-AE4FA1 |
Area Elective |
3 |
0 |
5 |
TOUR-AE4FA2 |
Area Elective |
3 |
0 |
5 |
8. Dönem
Dersin Kodu |
Dersin adı |
Teori |
Pratik |
Akts |
TOUR412 |
Sociology of Tourism |
3 |
0 |
5 |
TOUR-AE4SP1 |
Area Elective |
3 |
0 |
5 |
TOUR-AE4SP2 |
Area Elective |
3 |
0 |
5 |
TOUR-AE4SP3 |
Area Elective |
3 |
0 |
5 |
İki bölüm arasındaki ortak dersler şunlardır:
Dersin Kodu |
Dersin adı |
Teori |
Pratik |
Akts |
ENG101 |
English For Academic Purposes I |
4 |
0 |
3.5 |
HIST111 |
Principles of Atatürk and History of Turkish Revolution I (in English) |
2 |
0 |
2 |
ENG102 |
English for Academic Purposes II |
4 |
0 |
3.5 |
HIST221 |
History of Civilization |
3 |
0 |
3 |
HIST112 |
Principles of Atatürk and History of Turkish Revolution II (in English) |
2 |
0 |
2 |
ENG201 |
English for Academic Purposes III |
3 |
0 |
3 |
ENG202 |
English for Academic Purposes IV |
3 |
0 |
3 |
ENG301 |
English for Occupational Purposes I |
3 |
0 |
3 |
ENG302 |
English for Occupational Purposes II |
3 |
0 |
3 |
TOUR312 |
Menu Planing and Presentation |
3 |
0 |
5 |
TURK401 |
Turkish Language I |
2 |
0 |
2 |
TURK402 |
Turkish Language II |
2 |
0 |
2 |
İki bölüm arası yapılan görüşmeler sonrasında Beslenme ve Diyetetik bölümü ile Turizm İşletmeciliği bölümü arasında birbirlerine karşılık gelen diğer dersler şunlardır:
Beslenme ve Diyetetik |
Turizm ve Otel İşletmeciliği |
|
||||||||
Dersin Kodu |
Dersin adı |
Teori |
Pratik |
Akts |
Dersin Kodu |
Dersin adı |
Teori |
Pratik |
Akts |
|
Food Microbiology and Safety |
2 |
2 |
5 |
TOUR103 |
Sanitation and Hygiene |
3 |
0 |
4 |
||
Seminar/Project I |
1 |
0 |
8 |
TOUR407 |
Research Methods in Tourism |
3 |
0 |
5 |
||
Seminar/Project II |
2 |
2 |
8 |
TOUR422 |
Graduation Project |
3 |
0 |
8 |
Müfredat: TOUR-CUR-2019-2020 Güz Dönemi-1
Öğrenciler daha detaylı bilgi almak için bölüm Çift Anadal Koordinatörü ile iletişime geçebilir.