Doç. Dr. Gökhan ŞENGÜL

gokhan.sengul@atilim.edu.tr

Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans programı, Atılım üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde 2002 Şubat tarihinde tezli ve tezsiz seçenekleri olmak üzere başlatılan ilk iki yüksek lisans programından biridir.

Son derece iyi yetişmiş bölüm akademik kadrosu sayesinde yüksek lisans programımız Bilgisayar Mühendisliği alanının temel derslerin yanı sıra, teknolojideki gelişmelere paralel olarak güncel konuların da program kapsamına alınmasını önemsemektedir. Tüm bu çerçevede yüksek lisans program derslerinin çoğu, endüstrinin gereksinimlerini karşılayacak ve öğrencileri teknolojideki en son gelişmelerle donatacak şekilde tasarlanmış olup ülke ihtiyaçları ve teknolojideki gelişmeler paralelinde sürekli bir şekilde güncellenmektedir. Bu bağlamda öğrencilerimizin araştırma yeteneklerinin artırılması konusu da ana bilim dalımızın önem verdiği hususlar arasındadır.

Bu programa başvuran ve bilgisayar mühendisliği derecesine sahip olmayan veya bu disiplinin temelleri konusunda deneyim sahibi olmayan öğrencilerin, bilgisayar mühendisliğinin bazı alanlarında bilimsel hazırlık dersleri alarak programı takip etmeleri ve böylece bilişim alanında yetişmiş işgücü ordusuna katılmaları sağlanmaktadır. Yüksek lisans programımızdan mezun olan öğrencilerimizin çoğu özel ve kamu sektöründeki çeşitli kuruluşlarda bilgi ve iletişim teknolojileri alanında çalışmaktadır. Yüksek lisans programı mezunlarından bazıları ise gerek Atılım Üniversitesinde gerekse diğer kurumlarda doktora (PhD) öğrenimi ile kariyerlerine devam etmektedirler.

Atılım Üniversitesi Metal Şekillendirme Mükemmeliyet Merkezi olarak "On The Generatıon And Evolutıon of Resıdual Stress Durıng Manufacturıng of Hıgh Value Components" konusunda çevrim içi seminer düzenlemekteyiz. Sizleri bu seminerde görmekten memnuniyet duyacağız.

Metal Şekillendirme Mükemmeliyet Merkezi
18 Mayıs 2022, 15:00 - 18 Mayıs 2023, 17:00