Doç. Dr. Gökhan ŞENGÜL

gokhan.sengul@atilim.edu.tr

Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans programı, Atılım üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde 2002 Şubat tarihinde tezli ve tezsiz seçenekleri olmak üzere başlatılan ilk iki yüksek lisans programından biridir.

Son derece iyi yetişmiş bölüm akademik kadrosu sayesinde yüksek lisans programımız Bilgisayar Mühendisliği alanının temel derslerin yanı sıra, teknolojideki gelişmelere paralel olarak güncel konuların da program kapsamına alınmasını önemsemektedir. Tüm bu çerçevede yüksek lisans program derslerinin çoğu, endüstrinin gereksinimlerini karşılayacak ve öğrencileri teknolojideki en son gelişmelerle donatacak şekilde tasarlanmış olup ülke ihtiyaçları ve teknolojideki gelişmeler paralelinde sürekli bir şekilde güncellenmektedir. Bu bağlamda öğrencilerimizin araştırma yeteneklerinin artırılması konusu da ana bilim dalımızın önem verdiği hususlar arasındadır.

Bu programa başvuran ve bilgisayar mühendisliği derecesine sahip olmayan veya bu disiplinin temelleri konusunda deneyim sahibi olmayan öğrencilerin, bilgisayar mühendisliğinin bazı alanlarında bilimsel hazırlık dersleri alarak programı takip etmeleri ve böylece bilişim alanında yetişmiş işgücü ordusuna katılmaları sağlanmaktadır. Yüksek lisans programımızdan mezun olan öğrencilerimizin çoğu özel ve kamu sektöründeki çeşitli kuruluşlarda bilgi ve iletişim teknolojileri alanında çalışmaktadır. Yüksek lisans programı mezunlarından bazıları ise gerek Atılım Üniversitesinde gerekse diğer kurumlarda doktora (PhD) öğrenimi ile kariyerlerine devam etmektedirler.

Online tanıtım etkinliğimize davetlisiniz

İşletme
Zoom
01 Temmuz 2022, 10:12 - 01 Ekim 2022, 10:12

Ethos Tiyatro Festivalleri Fotoğraf Sergisi

Kültürel ve Sosyal İşler Müdürlüğü
Kültürel ve Sosyal İşler Müdürlüğü Sergi Alanı
20 Eylül 2022, 09:06 - 11 Ekim 2022, 18:06

27 Eylül 2022 Salı günü saat 10.30'da Dr. Öğretim Üyesi Bekir Özer Ay tarafından MMR 102 Mimarlıkta Temel Tasarım II dersi kapsamında Kemal Zaim Konferans Salonu'nda "Yük, Taşıyıcı Sistem ve Yapısal Davranış - Temel Kavramlar" başlıklı sunum gerçekleştirilecektir. Katılımlarınızı bekleriz.

Mimarlık Bölümü
Kemal Zaim Konferans Salonu
27 Eylül 2022, 10:30 - 13:30

30 Eylül 2022 Cuma günü saat 10.00'da mimar Mert Uslu tarafından MMR 301-302 Mimari Tasarım III-IV dersleri kapsamında  "İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi | Sasalı Biolab" başlıklı çevrimiçi sunum gerçekleştirilecektir. Katılımlarınızı bekleriz.

Mimarlık Bölümü
Zoom Meeting (online)