Doç. Dr. Gökhan ŞENGÜL

gokhan.sengul@atilim.edu.tr

Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans programı, Atılım üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde 2002 Şubat tarihinde tezli ve tezsiz seçenekleri olmak üzere başlatılan ilk iki yüksek lisans programından biridir.

Son derece iyi yetişmiş bölüm akademik kadrosu sayesinde yüksek lisans programımız Bilgisayar Mühendisliği alanının temel derslerin yanı sıra, teknolojideki gelişmelere paralel olarak güncel konuların da program kapsamına alınmasını önemsemektedir. Tüm bu çerçevede yüksek lisans program derslerinin çoğu, endüstrinin gereksinimlerini karşılayacak ve öğrencileri teknolojideki en son gelişmelerle donatacak şekilde tasarlanmış olup ülke ihtiyaçları ve teknolojideki gelişmeler paralelinde sürekli bir şekilde güncellenmektedir. Bu bağlamda öğrencilerimizin araştırma yeteneklerinin artırılması konusu da ana bilim dalımızın önem verdiği hususlar arasındadır.

Bu programa başvuran ve bilgisayar mühendisliği derecesine sahip olmayan veya bu disiplinin temelleri konusunda deneyim sahibi olmayan öğrencilerin, bilgisayar mühendisliğinin bazı alanlarında bilimsel hazırlık dersleri alarak programı takip etmeleri ve böylece bilişim alanında yetişmiş işgücü ordusuna katılmaları sağlanmaktadır. Yüksek lisans programımızdan mezun olan öğrencilerimizin çoğu özel ve kamu sektöründeki çeşitli kuruluşlarda bilgi ve iletişim teknolojileri alanında çalışmaktadır. Yüksek lisans programı mezunlarından bazıları ise gerek Atılım Üniversitesinde gerekse diğer kurumlarda doktora (PhD) öğrenimi ile kariyerlerine devam etmektedirler.

Prof. Dr. Füsun Terzioğlu, Nursing & Pediatrics Webinar 2021 adlı etkinlikte "Enhancing the Capacity of Health Systems to Overcome Challenges and Strengthening Nurses and other Healthcare Professionals in COVID-19 Process" başlıklı sunumunu gerçekleştirecektir.

19 Haziran 2021, 10:30 - 11:00

Prof. Dr. Füsun Terzioğlu, 18-20 Haziran tarihleri arasında Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının iş birliği ile düzenlenecek olan 1. Uluslararası Gülhane Anne Sütü ve Emzirme Kongresi'ne oturum başkanı olarak katılım gösterecektir.

20 Haziran 2021, 09:00 - 10:00

20 Haziran Dünya Mülteciler Günü vesilesiyle Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Atılım Üniversitesi Göç Çalışmaları Araştırma Uygulama Merkezi (ATÜGAM) tarafından 21 - 22 Haziran 2021 tarihlerinde “Göç ve Milletlerarası Özel Hukuk” başlıklı bir sempozyum düzenlenecektir.

Atılım Üniversitesi
21-22 Haziran 2021, 10:00 - 18:30

Prof. Dr. Füsun Terzioğlu 23 Haziran 2021'de Ankara Şehir Hastanesi tarafından düzenlenen "COVID19 Pandemisinde Sağlık Bakım Hizmetleri Yönetimi Sempozyumu"nda konuşmacı olarak yer alacaktır.

23 Haziran 2021, 10:00 - 16:00