Bölüm Tanıtımı
Atılım Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü 2002 yılında, Türkiyenin “bölüm” statüsündeki ilk Mekatronik Mühendisliği Eğitim Programı olarak faaliyete geçmiştir. Bunun yanında Türkiye’nin MÜDEK (Mühendislik Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Kurumu) tarafından 5 yıl süre ile akreditasyon alan ilk ve tek mekatronik mühendisliği eğitim kurumudur.
Mekatronik Mühendisliği makine, elektrik-elektronik mühendisliği ve bilgisayar yazılım teknolojilerinin bir makine veya ürün üzerinde bütünleşmesini sağlayan bir mühendislik disiplinidir. Bu nitelikleri ile günümüzün sanayisinde özel ve aranan bir yeri vardır.
Bölümümüzde eğitim zengin laboratuvar olanakları ile desteklenmektedir. Öğrencilerimiz beceri ve yaratıcılıklarını 4. Sınıf bitirme projelerinde kullanarak ilginç ürünler ortaya çıkarmaktadır. "Öğrenci Projelerimiz" sekmesinde bu çalışmaların bazılarınızı izlemenizi öneririz.
Dileyen öğrencilerimiz Bilgisyar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Makine, Otomotiv vaya Yazılım Mühendisliği dallarında çift anadal programı yürütme imkanına sahiptirler. Mekatronik Mühendisliği Bölümü dileyen öğrencilerine sanayi kuruluşları ile yürütülen “Ortak Eğitim” programı da sunmaktadır. Bu programda eğitimlerinin bir bölümünü sanayi kuruluşlarında alan öğrencilerimiz iş hayatına hazırlanma fırsatını bulmaktadır.
Misyon
Mekatronik Mühendisliği ve ilgili disiplin alanlarında bilgi ve becerilerle donatılmış; teknolojiyi izleyebilen ve topluma kazandırabilen yaratıcı özelliklere sahip mühendisler yetiştirmektir.
Vizyon
Yetiştirdiği mühendislerin, bilgi ve becerileri ile bilim ve teknolojiye katkı yapabildiği, ulusal ve uluslararası düzeyde kabul görmüş bir mühendislik bölümü olarak eğitim dünyasında yer almak.
Haberler
Etkinlikler
Akademisyenlerimizin katılımıyla TÜBİTAK ARDEB projeleri deneyim paylaşımı etkinliği
Kamu Harcamalarına Yönelik Olarak Yeni Reform Önerilerinin alanında uzman isimler tarafından sunulacağı bu kıymetli panelimize ilgilenen herkesi davet etmekten mutluluk duyarız...
KONFERANS TARIMDA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE SU KAYNAKLARI KONFERANSI 6 KASIM ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT 14:00'DA GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR.
Değerli Kullanıcılarımız; Bilgi birikimlerinizi desteklemek, e-kaynak kullanımlarınızı arttırmak ve yayın süreçlerinize katkı sağlamak amacıyla düzenlediğimiz TANITIM GÜNÜMÜZE DAVETLİSİNİZ!
Hukukta İhtisas Topluluğu
ICM385 | Tasarım Konuşmaları Seminer 03 / ÇALIŞTAY Araş. Gör. Sema Taştan | “barınma birimini sembolik düşünmek” 23 Ekim 2024 / 09:30 GSTMF B Blok 1022 Konferans Salonu / B1004
ICM385 | Tasarım Konuşmaları Seminer 03 / ÇALIŞTAY Araş. Gör. Sema Taştan | “barınma birimini sembolik düşünmek” 23 Ekim 2024 / 09:30 GSTMF B Blok 1022 Konferans Salonu / B1004
Küresel Su Krizi: Sürdürülebilir Çözümler İçin Girişimler ve Birleşmiş Milletler Programları
25 Ekim 2024 Cuma günü saat 10.00’da Dr. Öğretim Görevlisi Sinem Çınar Kalenderoğlu tarafından Kemal Zaim Konferans Salonunda “Görünenin Ötesinde Mimarlık: Mekansal Organizasyon Sistemleri” başlıklı konuşma gerçekleştirilecektir.
Bilim İnsanı Olmak ve Lisans Döneminde Ar-Ge