Bölüm Tanıtımı
TUSAŞ, Atılım’ın çözüm ortağı oldu
Üniversitemiz ve TUSAŞ Türk Havacılık ve Uzay Sanayii arasındaki iş birliği protokolü imzalandı.
Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş Genel Müdürü Temel Kotil ve Akademi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı tarafından imzalanan protokol havacılık/uzay/savunma alanlarında ulusal ve uluslararası düzeyde eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve proje odaklı faaliyetler ile ilgili olarak Atılım Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Sivil Havacılık Yüksekokulu ile TUSAŞ arasındaki iş birliğini kapsıyor.
İlgili haberimiz için tıklayınız.
Ülkemiz havacılık, uzay ve savunma sanayii sektöründe önemli atılımlar gerçekleştirmektedir. Gelişen ve büyüyen havacılık ve uzay sektöründe ihtiyaç duyulan nitelikli mühendisleri yetiştirmek amacıyla Atılım Üniversitesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü 2020-2021 akademik yılında eğitimine başlayacaktır. Bölümümüz, uçak, helikopter, füze gibi hava taşıtları ile roket, uydu gibi uzay araçlarının araştırma-geliştirme, tasarım, üretim, test ve performansları ile ilgilenen bir mühendislik alanıdır.
Havacılık ve uzay çalışmalarının önemli bir kısmının yürütüldüğü Ankara şehrinde bulunan okulumuz, öğrencilerinin ortak proje ve uzun süreli staj imkânları ile sektördeki birçok firmayla çalışma imkanı yaratacaktır. Akademik kadromuz, havacılık ve uzay mühendisliği eğitiminde deneyimli, birçok savunma sanayi projesinde çalışmış ve danışmanlık desteği vermiş sektör deneyimi bulunan öğretim görevlilerinden oluşmaktadır. Modern laboratuvarlarla desteklenmiş ders müfredatımız, öğrencilerimizin sektörde ülkemizi ileriye taşıyacak donanım ve bilgiye sahip öğrenciler yetiştirmesine imkân verecektir. Öğrencilerimize, Esenboğa Havaalanındaki hangarımızdaki uçaklarımızın arasında öğretim görmelerini ve eğitimlerinin ilk yılından itibaren sürekli olarak uçakların arasında, onlara dokunarak uygulamalı bir eğitim vermeyi hedeflemekteyiz. Öğrencilerin tasarım projeleri ile tasarımdan prototip üretime kadar olan AR-GE sürecini deneyimlemeleri amaçlanmaktadır. Sektörün güncel ihtiyaçlarına uygun düzenlenmiş ders içerikleri, öğrencilerimizin yetenek ve ilgilerine uygun alanlarda istihdam edilmesine olanak sağlayacaktır.
Neden Atılım Üniversitesi?
Havacılık ve uzay çalışmalarının önemli bir kısmının yürütüldüğü Ankara şehrinde bulunan okulumuz, öğrencilerinin ortak proje ve staj imkânları ile sektördeki birçok firmaya kolay erişim imkanı sunmaktadır. Akademik kadromuz, havacılık ve uzay mühendisliği eğitiminde deneyimli, birçok savunma sanayi projesinde çalışmış ve danışmanlık desteği vermiş sektör deneyimi bulunan öğretim görevlilerinden oluşmaktadır. Modern laboratuvarlarla desteklenmiş ders müfredatımız, öğrencilerimizin sektörde ülkemizi ileriye taşıyacak donanım ve bilgiye sahip öğrenciler yetiştirmesine imkân verecektir. Öğrencilerin tasarım projeleri ile tasarımdan prototip üretime kadar olan AR-GE sürecini deneyimlemeleri amaçlanmaktadır. Sektörün güncel ihtiyaçlarına göre düzenlenmiş ders içerikleri, öğrencilerimizin yetenek ve ilgilerine uygun alanlarda istihdam edilmesine yardımcı olacaktır.
Misyon
Ülkemizi havacılık ve uzay teknolojilerinde ileriye taşıyacak donanıma sahip ve bilgisini gelişmiş ürünlere dönüştürecek; teknolojiyi takip eden, yenilikçi ve birlikte çalışma kültürüne sahip mühendisler yetiştirmek, ulusal ve uluslararası işbirlikleriyle yapılan araştırmalar ile bilimsel literatüre katkı yapmaktır.
Vizyon
Ulusal ve uluslararası akreditasyona sahip bir eğitim programı oluşturarak bölümümüzü Havacılık ve Uzay Mühendisliği alanında donanımlı ve güçlü mühendislik eğitimi ile lider konuma getirmektir.
Haberler
Prof. Dr. Nafiz Alemdaroğlu'nun ODTÜ Mezunlar günü "Prof. Ludwig Prandtl" konulu dersi...
Devamını OkuEtkinlikler
Müzik Topl
Müzik Topl
N Etkinlik
SÜRDÜRÜLEBİLİR SU İÇİN YENİ UFUKLAR: DENİZ SUYU ARITMA
ABC School Türkiye kapsamında açılan açık dersin devamında "Mimarlikta Rahatsiz Edici Sorular" temasıyla yapılan dördüncü etkinlik Atılım Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nde olacak.
Yapay Zeka Atölyesi Sergi: 'Tarihi Bağlamda Çağdaş Müdahaleler: Amasya Kıyı Şeridinin Tasarlanması'
Kimya Topluluğu
Kimya Topluluğu
Şehrin Tipografisi: 17 Eylül Üni. Grafik Tasarım Bölümü Araş. Gör. Şule Bayrak'ın Sunumu
mimarlık top.
Bölüm Duyuruları
3 Ekim'de Ankara'da NASA astronotu Dorothy "Dottie" Metcalf-Lindenburge ile buluşuyoruz>...
Atılım Hangar'ına Stajer Alımı>...